Sport

Oppturen som var ekstra velsmakende for «Krabben»

På en dag hvor det ikke fungerte veldig bra for Oilers som lag sto Simen «Krabben» Talge fram og viste hvor god han faktisk kan være. Betydningen var også stor for ham personlig etter en vanskelig periode.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den lokale kraftpluggen har fått ødelagt det meste av sesongen så langt med brudd i håndleddet, men nå er han på gang igjen.

Etter å ha varmet opp med et par U21-kamper har han fått istid i de siste fire kampene på A-laget.

Søndag ble han helt avgjørende da Oilers slet seg til 3-2 mot bunnlaget MS.

Matcvinnerscoringen hans var fra øverste hylle. Talge fikk et oppspill fra Daniel Bøen Rokseth i midtsonen, satte bestemt kurs for målet, og klinte pucken i nærmeste kryss.

Det smakte deilig! Det er alltid godt å komme i gang. Jeg traff ganske bra der og håper det fortsetter slik, sier han til RA etter årets første fulltreffer.

LES OGSÅ: Slik var MS-Oilers

Kjenner seg i toppform

Hvordan er formen etter det lange avbrekket?

Hundre prosent. Eirik Haukali kjører oss hardt i skadeavbrekkene. Jeg føler meg i toppform.

Talge var også svært viktig defensivt. Tidligere Oilers-angriper Kjetil Martinsen fikk stå helt alene på kloss hold og skulle bare styre inn utligningen til 3-3. Da fikk Talge kastet en kølle inn i situasjonen. Forstyrrelsen var akkurat nok til at Martinsen traff tverrligger i stedet for nettet.

Jeg så at Martinsen var helt alene og måtte komme meg tilbake. Det var også et veldig viktig tidspunkt i kampen. Litt flaks at jeg klarte det, men når du er i flyten går de situasjonene din vei, sier Talge.

20-åringen kunne også scoret nok et mål. Han hadde en god mulighet i den tredje perioden, men han lever mer enn godt med utfallet slik det ble.

LES OGSÅ: Kissel ble medlem av eksklusiv klubb mot Narvik

Ros fra Kaunismäki

Assistentrener Juha Kaunismäki var også kjapp med superlativene.

Talge var veldig god. Han har jobbet bra for å komme tilbake. Så er han en stor mann, men når han beveger seg på skøytene som i dag blir dette bra. Dette var et steg i riktig retning for ham. I dag gjorde han veldig mye bra, sier Oilers-legenden.

Selv om MS har slitt veldig i starten på sesongen var verken Talge eller Kaunismäki overrasket over at de ga Oilers kamp til døren. Det har MS gjort mange ganger før. Mannskapet til David Livingston har et tak på serielederne.

I alle fall i enkelte kamper har de det. Enten så blir det mye mål og storseier til oss, eller så følger de oss helt til døren. Slik har det vært ofte de siste årene. De går mye på skøyter og er aggressive. De er ikke lette å spille mot når de er på som i dag, sier Talge.

Kaunismäki erkjenner også at de måtte slite.

Men det forventet vi egentlig. MS har fått inn et par gode nye spillere og så helt annerledes ut enn i starten av sesongen. Så var de desperate. Samtidig var ikke vi helt på selv. Spesielt i den første perioden - selv om vi ikke var direkte dårlige. Det kom seg likevel ut over i kampen. Så er det viktig at vi igjen fant en måte å vinne på, sier assistentreneren.

Oilers satte seg etter kampen rett på flyet hjem til Stavanger. Laget skal trene hjemme i DNB Arena tirsdag før det bærer tilbake til østlandet for å møte Lillehammer på tirsdag.

Det blir en ny tøff kamp. Lillehammer er gode. Der må vi være på for å vinne. Det så du mot Storhamar i helgen, sier Talge.

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Manglerud Star – Stavanger 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)
Manglerudhallen, 410 tilskuere.
Mål: 1. periode: 1-0 (1.59) Gustaf Berling (Mathias Trygg), 1-1 (7.18) Mathias Trettenes (David Morley).
2. periode: 1-2 (21.31) Daniel Bøen Rokseth (Nicolai Bryhnisveen), 1-3 (29.23) Simen Talge (Rokseth), 2-3 (30.26) Craig Joseph Puffer (Håkon Nilsen, Anthony Michael Bretzman).
3. periode: Ingen.
Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.
Skudd: 21-32

Mer fra Dagsavisen