Sport

Ønsker endringer i sponsoravtalene

Skulle Sola nå cupfinalen er det én ting som irriterer markedssjef Siri Forgaard.

Følg RA Sporten på Facebook!

Forgaard, som har bakgrunn fra markedsavdelingen til Oilers, avslører at klubben ikke har bakt inn bonusutbetalinger for å nå for eksempel cupfinale i avtalene med sponsorene.

– Det er noe jeg er vant med fra Oilers-tiden. Da jeg startet i Sola i fjor reagerte jeg litt på at vi ikke hadde det. Jeg vet at det er en utmerket mulighet for å generere litt ekstra penger. Det er ikke snakk om enorm drahjelp, men noe er det. Dette er noe jeg vil foreslå for styret i fortsettelsen, sier hun til RA.

LES OGSÅ: Sola har forlenget med målvakt

Ser konturene av noe

Med suksessen Sola har hatt så langt ser Forgaard konturene av det som kan bli en suksesshistorie de neste årene. Da er det meget viktig å rigge seg for det. Foreløpig er Sola det eneste topplaget på kvinnesiden i storbyområdet i de store idrettene. Det gir en unik posisjon – i alle fall fram til Viking eventuelt får opp et kvinnelag i Toppserien.

Den posisjonen bør utnyttes.

Av den grunn gleder hun seg også veldig over hvor salgbare og gode spillerne og trener Steffen Stegavik er med både unge fans og sponsorer. Det gjør hennes jobb langt lettere.

– Det er litt den samme mekanismen som da jeg var i Oilers som nå slår inn i form av at bedrifter du ikke helt var klar over nå tar kontakt. Det er snakk både om lokale og regionale, sier Forgaard.

Interessen for Sola er større på de fleste flater nå.

– Så er utfordringen nå at mye av sesongen er unnagjort. Derfor begynner vi allerede nå å se mot neste sesong.

Usikkerhet

Markedssjefen har selvsagt hatt sine pandemiutfordringer. Møtestedene for sponsorene er færre enn normalt. Et kickoff har det blitt, men de vanlige VIP-arrangementene på kampene er avlyste – selv om sponsorene får komme inn i Åsenhallen.

Selv om attraktiviteten er på vei opp er det usikkerhet i sponsormarkedet. Likevel tror Forgaard det er fullt mulig for henne å få fatt i den millionen klubbleder John Harald Kåsen og trener Steffen Stegavik peker på som nødvendig for å ta det neste steget.

– Skulle jeg gjort det på en måned ville det vært vanskelig, men med litt tid er det mulig.

Selv om Forgaard ikke vil forskuttere noen cupfinale før møtet mot Fredrikstad er spilt lørdag innrømmer hun at det alt er i tankene.

Både i forhold til fordeling av et sparsommelig antall billetter, hvor en finale skal spilles og når den eventuelt skal gå.

– Kanskje kan det bli her i regionen med Nærbø også i finale? Jeg ser ikke for meg at Oslo er et egnet sted med smitten der i år. Det vil også være kort vei for Vipers hit, sier hun.

LES OGSÅ: Slik kan Sola ta nok et steg mot toppen

Mer fra Dagsavisen