Sport

Ønsker å samle Sandnes

NAVN I NYHETENE: Øystein Elvestad er i gang som kommersiell leder i Sandnes Ulf.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Øy­stein El­ve­stad (36)

Hva: Tid­li­ge­re fot­ball­spil­ler, nå i gang som kom­mer­si­ell le­der i Sand­nes Ulf. Er også tre­ner for Sola i 3. di­vi­sjon.

– Gra­tu­le­rer med ny jobb som kom­mer­si­ell le­der i Sand­nes Ulf. Hvor­dan er det å være til­ba­ke i klub­ben?
– Det er fan­tas­tisk. Si­den tiden jeg spil­te har vi fått en flott are­na. Nå er det jo ikke sport jeg skal jobbe med, men den kom­mer­si­el­le bi­ten. Det er noe jeg gle­der meg til. Jeg er ekte Sand­nes-gutt, har lang his­to­rie i byen og øns­ker å sam­le hele Sand­nes.

– Du har vært med på sport som spil­ler, vært speak­er fri­vil­lig, og nå er du i ad­mi­nist­ra­sjo­nen. Hvil­ken for­del gir bak­grun­nen i klub­ben deg i den nye job­ben?
– Jeg tror det er en for­del å ha bak­grunn fra sport, for det er pro­duk­tet vi sel­ger. Jeg var med på «job­ba, job­ba, job­ba» og iden­ti­te­ten som ble skapt da vi ryk­ket opp til eli­te­se­ri­en. Den his­to­ri­en hå­per jeg vi skal for­mid­le på en god måte.

LES OGSÅ: Dette sa Ulf-debutanten etter tapet mot Tromsø

– Du er også ho­ved­tre­ner i Sola. Hva ten­ker du om tre­ner­job­ben fram­over?
– Se­son­gen 2020 har jo vært vel­dig spe­si­ell. Nå blir det jo ikke se­song. Jeg har kon­trakt et år til, så får vi se. Det å være tre­ner gir meg ener­gi, og det kan jeg ta med inn i job­ben.

– Du har mye tre­ner­er­fa­ring, og som spil­ler. Hvor­dan skal du kla­re å ikke blan­de deg inn i det, når du skal jobbe i ad­mi­nist­ra­sjo­nen?
– Kan­skje jeg kan lære noe her? Steffen Land­ro har man­ge flot­te ide­er. Jeg kan bli bedre av å plukke opp litt fra ham, men her hand­ler det om den kom­mer­si­el­le bi­ten. Det skal jeg prø­ve å hol­de meg til.

– Du er re­la­tivt fersk i job­ben, men vi må ha med en li­ten sta­tus­opp­da­te­ring. Hvor­dan går det på mar­keds­si­den i Sand­nes Ulf nå?
– Vi har et vel­dig godt nett­verk, som får mye skryt. Det er man­ge lo­ja­le sam­ar­beids­part­ne­re som øns­ker å være med, og vi mer­ker en in­ter­es­se fra be­drif­ter som øns­ker å kom­me inn. Det er gjort en god jobb, og nå skal vi jobbe med å få inn et bre­de­re spek­ter av næ­rin­ger. Det ser bra ut, og jeg over­tar et bra pro­dukt fra star­ten av.

LES OGSÅ: Sleveland ny Ulf-spiller

– 2020 skul­le være et ka­non­år for Sand­nes Ulf med ny sta­di­on. Åp­nings­kam­pen mot Viking skul­le spil­les for ful­le tri­bu­ner. Hva gjør dere nå for å ut­vik­le det folk skal få kom­me til­ba­ke til når det åp­nes opp for fullt igjen?
– Nå spil­ler vi un­der­hol­den­de fot­ball. Det tror jeg folk ten­ker har vært en man­gel­va­re en stund. Vi har en spen­nen­de tre­ner som byr på seg selv, og står for en un­der­hol­den­de spil­le­stil. Jeg tror folk kom­mer til­ba­ke til Øs­ter Hus Arena for å se kjekk fot­ball. Det er un­der­hold­ning, og nå le­ve­rer vi vir­ke­lig det.

– Du nev­ner Land­ro. Hvor mye be­tyr det å ha en tre­ner som er så of­fen­siv, og sier at in­nen to år skal dere rykke opp til eli­te­se­ri­en igjen?
– Det be­tyr vel­dig mye. Han snak­ker fra le­ve­ren, og det er noe folk øns­ker. Han er seg selv. Han byr på seg selv. Det ska­per en en­tu­si­as­me in­ternt i klub­ben, og eks­ternt. Det må vi bare ut­nyt­te så langt det lar seg gjø­re. Jeg hå­per å bru­ke Land­ro i min jobb også.

– Over til de fas­te spørs­må­le­ne. Hvil­ken bok har be­tydd mest for deg?
– «Jeg er Zla­tan».

– Hva gjør deg lyk­ke­lig?
– En­tu­si­as­me, ener­gi og en­ga­sje­ment. Det får jeg gjen­nom de­fi­ni­tivt gjen­nom sport.

LES OGSÅ: Breddefotballen fortviler

– Hvem var din barn­doms­helt?
– Da må jeg sva­re Ole-Gun­nar Solskjær. Jeg er Man­ches­ter United-sup­por­ter. Da far tok meg over for å se United, og Solskjær sco­ret, det var stort. Nå tre­ner han laget, så han er en mann jeg har stor re­spekt for.

– Hva mis­li­ker du mest ved deg selv?
– Jeg sier for mye ja.

– Er det noe du ang­rer på?
– At jeg ikke var mer ty­de­lig på mine prin­sip­per med Sola i 2. di­vi­sjon. Da tror jeg vi had­de holdt oss der.

– Hvem ville du helst stått fast
i hei­sen med?

– Sir Alex Ferguson. Vi skul­le snak­ket om fot­ball og Man­ches­ter United.

Mer fra Dagsavisen