Sport

– Om vi slutter å tro på dette må cowboyen fram

Klubbeier Tore Christiansen er svært overrasket over den svake starten for Oilers, men lar cowboyhatten ligge i skapet. Foreløpig.

Følg RA Sporten på Facebook!

At Oilers vaker i bunnen av tabellen i Fjordkraft-ligaen var det ikke mange som så komme. Aller minst eier Tore Christiansen – som virkelig har åpnet lommeboken i sommer.

Selv om han er meget overrasket over utviklingen er han likevel klar på at de involverte nå må få tid. Han skjønner lhva som kan være grunnene, men er klar på at de øverste ansvarlige ikke kan sitte helt stille i båten.

– Det ikke sånn vi vil se ut. Når vi ikke lever opp til ambisjonsnivået – som er høyt – må vi nesten gjøre noe. Så må det ikke være veldig dramatiske ting.

Christiansen peker kommunikasjon som en nøkkel. Han tror pandemien gir mange spørsmål og usikkerhet på det menneskelige plan. Han vil gjerne bidra med trygghet heller enn å skape mer usikkerhet nå.

LES OGSÅ: Oilers-kapteinen med hard kritikk 

– Lever i vanskelig tid

– Vi skal huske på at vi lever i en vanskelig tid. Det er lite sosial omgang og laget har ikke fått ligge to-tre uker i treningsleir som normalt før sesongen. Vinnerresepten vår har på mange måter ikke kommet i bruk. På dette området må vi se på hva vi kan gjøre. Vi må kommunisere. Fortelle at vi har kontroll og at spillerne vil få lønn. Slike ting er viktige nå.
Oilers-sjefen vil heller ikke undervurdere mangelen på 4000 høylyte supportere. Han tror fort noen av kampene kunne vippet med fansen i ryggen.

– Det er mange ting som slår negativt inn samtidig her. Vi må jobbe med det mentale. Det dummeste vi kan gjøre er å få panikk. Ser du på papiret, spiller for spiller, så har vi et fantastisk lag. Så nytter det heller ikke å snakke om at lederne Mathias Trettenes og Kristian Forsberg er borte. De kommer ikke tilbake. Nye må stå opp.

Christiansen peker på at både han og sportsdirektør Pål Higson er aktive.

– Mest for å bidra til løsninger. Ikke for å finne syndebukker. Pekeleken gjør at vi bare graver oss dypere.

– Er cowboyen i Tore Christiansen død?

LES OGSÅ: Dette sa spillerne før MS-kampen

Har lært av gamle feil

– I 2008/2009 hadde vi en tilsvarende start. På kickoff nylig holdt jeg en tale og så tilbake. Der leste jeg opp en mail Pål og meg sendte ut om grep. De handlet om å ta fra spillerne maten etter trening, sette dem på buss og om å kaste Lars-Peder Nagel og Snorre Hallem ut fra kapteinsteamet. Vi skal ikke gjøre det igjen. Jeg er like mye cowboy, men vi er ikke så dypt at jeg må være det ennå.

Christiansen mener det er små ting som ikke stemmer – som overtall og undertall. Det så bedre ut da Oilers tapte mot MS enn da de slo Sparta. Framgangen kommer fra dag til dag.

– Men om vi slutter å tro på det må cowboyen fram. Da kreves mer dramatiske grep.

– Er du overrasket over at det har blitt slik?

– Ja, det er jeg. Jeg har hele tiden ønsket en jevnere liga, men ikke på denne måten. Det får være måte på! Samtidig er dette på et sett bra. De andre har handlet smart og ligaen er tøffere. Vi har ikke vært på fra start.

– Kan det paradoksalt nok gi utfordringer når dere henter spillere fra en høyere hylle enn hva Oilers normalt sett kan handle fra i forhold til motivasjon?

– Nei, jeg tror ikke det. De som er hentet herfra er ikke grunnen til tapene. Så er det slik at når det hentes spillere helt på tampen så er det aldri bra for garderoben. For oss på utsiden er det kult, men det må gå seg til innad.

– Tåler Oilers et sportslig uår på toppen av et økonomisk uår?

– I utgangspunktet gjør vi ikke det – om det vedvarer. Legger du sammen korona, og et lag som ikke leverer, så blir hverdagen vanskelig for Terje Haukali og co. Derfor har vi også hentet inn en masse gode spillere.

Christiansen nærmest garanterte gull for noen uker siden. Han har ikke gitt opp på tross av at det er 12 poeng opp til VIF alt nå.

– Det kan vi ikke gi opp. Jeg håper vi unngår en boble hvor vi kun går rundt og venter på sluttspillet. Vi vil tilbake i manesjen.

LES OGSÅ: Slik forklarer Oilers-treneren hvorfor laget sliter

Mer fra Dagsavisen