Sport

Olsen spilte inn 65.000 kroner

Stavanger golfklubbs Aksel Kristoffer Olsen vant torsdag årets andre turnering i Norgescupen. Med det sikret han seg en pen sum til kontoen – i en sesong med begrensede inntektsmuligheter.

Følg RA Sporten på Facebook!

De lokale golfproffene sliter med å komme seg ut av landet grunnet korona og karantenerestriksjoner. De fleste internasjonale turneringer har også vært stengt ned.

Dermed er spill her i Norge blitt løsningen både for navn som Aksel K. Olsen, Eirik Tage Johansen og andre norske på de europeiske og skandinaviske tourene så langt.

LES OGSÅ: De er blant de svakest stilte i krisen som herjer idretten

Mer penger i norgescupen

Situasjonen har gitt både mer penger i potten og langt sterkere startfelt i de norske turneringene. Alle proffene på kvinnesiden er med og stort sett de fleste på herresiden forruten PGA Tour-spillerne Kristoffer Ventura og Viktor Hovland.

Torsdag ble årets andre norgescupturnering spilt ferdig på Kongsvinger GK. Der vant Aksel K. Olsen på totalt ti slag under par.

Dette førte ham også opp i delt ledelse på Garmin Minitour sammenlagt. Denne avsluttes med NM på Holtsmark fra 30. juli til 2. august. Vinner Olsen sammenlagt kan han innkassere ytterligere 200.000 for seier i sammenstraget for de tre involverte turneringene.

LES OGSÅ: Olsen debuterer på europatouren i felt med rebellen John Daly

Eagle på hull en

Olsen distanserte for øvrig feltet allerede på første hullet i den siste runden. Da gjorde han eagle (to slag under hullets par) på rundens første hull. Andreslaget på par fire-hullet gikk rett i koppen.

Jeg slo ut et femmerjern og traff roughen. Egentlig kom jeg mye nærmere pinnen enn jeg ønsket. Så slo jeg et perfekt slag som trillet rett i for eagle. Det var ganske behagelig å komme tre foran direkte, sa Olsen til Norsk Golf etter seieren.

Blant spillerne han slo i feltet var tidligere og nåværende europatour-spillere som Kristian Krogh Johannessen, Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og tidligere lagkamerat Eirik Tage Johansen (Sola GK).

Neste oppgave for den norske golfeliten blir lag-NM på Stavanger golfklubb neste uke. Der forsvarer hjemmeklubben sitt gull fra i fjor.

Mer fra Dagsavisen