Sport

Bekreftet: Poengkongen forsvinner fra Oilers

Det ble med én sesong i Oilers for 27-åringen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nolan Zajac (27) har signert for Oskarshamn, det melder svenske Expressen.

RA skrev forrige uke at han kunne være tapt for Oilers.  Nå er det bekreftet. Den canadiske backen fra Winnipeg blir å finne i SHL den kommende sesongen. Oskarshamn havnet sist i ligaen, men grunnet koronakrisen rykker de ikke ned til Allsvenskan.

Zajac ble Oilers' beste poengplukker med 58 poeng i 2019/20-sesongen. Sportsdirektør i Oilers, Pål Haukali Higson, er ikke overrasket over at poengkongen forsvinner.

– Dette er som forventet og vel fortjent at Nolan får muligheten til å spille i en europeisk toppliga. Han har bevist at han holder et høyere nivå. Nå håper jeg han får muligheten i samme rolle og anledning til å være seg selv, sier Higson til RA.

LES OGSÅ: Oilers-spiller vant prestisjepris

– Han var for god for Get-ligaen?
– Nesten hvert år er det noen spillere i ligaen som gjør en prestasjon som tyder på at de holder et høyere nivå. I år var det klart Nolan Zajac. Det finnes også nok av gode sportssjefer i Europa til at noen plukker det opp. Jeg tror også det er et bra valg at det ble Oskarshamn igjen, sier Higson.

– Det mest overraskende her er kanskje at han havnet i Oilers og at de slapp ham i fjor?
– Nå kjenner jeg ikke helt bakgrunnen for beslutningen i fjor. Kvalifisert gjetning er at det handler om måten de planla å bygge laget på som nyopprykket lag. De regnet nok med mindre føring av spillet og mindre puckinnehav enn da de gikk opp. Det spilte nok inn, sier sportsdirektøren.

LES OGSÅ: Derfor takket Tommy nei til utlandet

Mer fra Dagsavisen