Sport

Oilers-treneren må i karantene

Man­dag går Oilers-spil­ler­ne på is, og er til­ba­ke fra per­mit­te­ring. Den før­s­te ti­den blir uten tre­ner Todd Bjorkstrand på isen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand kom­mer ikke tids­nok til å gå på is med spil­ler­ne man­dag.

– Vi vet jo at alle som kom­mer fra ut­lan­det må i ka­ran­te­ne. Når vi kal­ler folk til­ba­ke til jobb blir det bare sånn. Det er bare sånn det er, sier Oilers’ sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson til RA.

Bjorkstrand må ti da­ger i ka­ran­te­ne ved an­komst.

LES OGSÅ: Oilers i gang med forberedelsene

Tre­nin­ge­ne den før­s­te ti­den vil bli tatt hånd om av as­si­stent­tre­ner Juha Kau­nis­mä­ki og keep­er­tre­ner Lu­bos Pisar. Først­nevn­te er bo­satt i Stavanger.

Det er ikke bare lett for Oilers å or­ga­ni­se­re opp­kjø­rin­gen til ny se­song.

Den re­gje­ren­de se­rie­mes­te­ren må ord­ne de prak­tis­ke for­hol­de­ne rundt rei­ser for spil­ler­ne, og det er an­ner­le­des i år.

– En ting er å kalle folk til­ba­ke til jobb, men det å få dem hit er noe an­net. Det er ikke bare å rei­se len­ger, det er mye lo­gi­stikk som må gå opp, sier Higson.

Fly­tra­fik­ken var i ap­ril re­du­sert med 98 pro­sent, iføl­ge Avi­nor. Ru­te­til­bu­det er kraf­tig re­du­sert.

LES OGSÅ: Dette sier ekspertene om Oilers før oppkjøringen

Spil­ler­mar­ke­det 

Oilers skal hen­te to ut­len­din­ger til før stal­len er kom­plett. Sports­di­rek­tør Higson har ikke kom­met til slutt­for­hand­lin­ger med noen ennå.

– Det kan gå vel­dig fort når det be­gyn­ner å skje noe, sier Higson.

Selv om man i Norge job­ber med 3. ok­to­ber som plan­lagt se­rie­start er det li­ga­er som ikke har like kon­kre­te pla­ner om opp­start.

Den siste ti­den har det kom­met fram at AHL, som er ni­vå­et un­der NHL i Nord-Ame­ri­ka, tro­lig ikke star­ter se­son­gen før i de­sem­ber.

Det er en av li­ga­ene Oilers tid­li­ge­re har hen­tet spil­le­re fra.

LES OGSÅ: Forlenget avtale

Kort­tids­kon­trak­ter?

Higson er­kjen­ner at det kan gi et for­and­ret spil­ler­mar­ked om det blir et langt opp­hold før de kom­mer i gang, men det har ikke på­vir­ket spil­ler­ne i stor grad ennå. Til det er usik­ker­he­ten for stor.

– AHL be­gyn­ner ikke før tid­ligst de­sem­ber, og det gjør folk mer usik­re på si­tua­sjo­nen sin. Nå vet ikke spil­ler­ne hvor de står i hierkiet der. Ven­tin­gen er det mest ut­pre­ge­de vi mer­ker, sier Higson.

LES OGSÅ: Gladmeldinger til Oilers-spillerne

– Vil si­tua­sjo­nen i AHL gi åp­ning for kort­tids­kon­trak­ter med spil­le­re?

– Det er po­ten­si­elt en si­tua­sjon som kan opp­stå. Fore­lø­pig vir­ker ikke det å være en si­tua­sjon. Det har ikke vært en vink­ling som har kom­met opp. I teo­ri­en hø­res det for­nuf­tig ut, men nå er det ikke en rea­li­tet. Usik­ker­he­ten i Eu­ro­pa er nes­ten like stor, sier Higson.

Når Oilers går på is man­dag har ikke laget hatt or­ga­ni­sert tre­ning si­den de ble per­mit­tert i mars. Den re­gje­ren­de se­rie­mes­te­ren gikk glipp av mu­lig­he­ten til å kjem­pe om «byttå», da hele slutt­spil­let ble av­lyst på grunn av pan­de­mi­en.

LES OGSÅ: Bli bedre kjent med den nye landslagsbacken til Oilers

LES OGSÅ: Tidligere Oilers-spiller må vente på NHL-avklaring

Mer fra Dagsavisen