Sport

Oilers-treneren: – Det er hardt, men det er slik vi må spille

Oilers tap­te se­rie­pre­mi­eren mot Stor­ha­mar, og er til­ba­ke på isen for å re­van­sje­re seg mot Stjer­nen lør­dag. Tre­ner Todd Bjorkstrand har fun­net noen nøk­kel­punk­ter å jobbe vi­de­re med.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da Oilers tap­te 4–2 mot Stor­ha­mar i se­son­gens før­s­te kamp ut­tal­te Bjorkstrand at han måt­te se kam­pen på i re­pri­se. Det har han fått gjort, selv om han skal se enda mer etter mandagens treningsøkt.

– Jeg skal se mer på det, men vi had­de gode pe­ri­oder gjen­nom kam­pen. Vi er nødt å jobbe har­de­re som grup­pe. Det blir også van­ske­lig når vi slip­per inn mål i vårt eget over­tall, sier Bjorkstrand til RA, før han fort­set­ter:

– Vi må ha mer kva­li­tet i det vi fore­tar oss.

LES OGSÅ: Ingen krisemaksimering etter tapet

Spill i over­tall skal som re­gel føre til mål­sjan­ser, og in­gen av lør­da­gens sco­rin­ger kom i or­di­nært spill fem mot fem.

Det kol­lek­ti­ve var Oilers’ de­si­dert stør­ste styr­ke for­ri­ge se­song, da Oilers tan­ger­te re­kor­den på hvor tid­lig se­rie­mes­ter­ska­pet ble sik­ret. I til­legg tok laget re­kor­den for an­tall po­eng i lø­pet av en se­song i eli­te­se­ri­en, i mo­der­ne tid.

Oilers bru­ker mye tid på vi­deo­ana­ly­se et­ter kam­pe­ne, og bru­ker det ak­tivt opp mot spil­ler­ne som en del av utviklingen.

– For­an mål

Oilers-tre­ne­ren et­ter­ly­ser ikke bare at laget skal være mer sam­let i pres­set, han øns­ker også å se mer av noe laget har vært gode til tid­li­ge­re.

– Folk må kom­me seg for­an mot­stan­de­rens mål. Det er hardt, men det er slik vi må spille, sier Bjorkstrand.

Han er­kjen­ner at det er tøft å være spil­le­ren som går inn for­an det and­re lagets keep­er.

Mot Stor­ha­mar ble David Morleys sco­ring pro­du­sert med bra trykk på keep­er. Det and­re Oilers-må­let kom med et skudd fra Joey Martin, da var både Tom­my Kristiansen og Dan Kis­sel inne for­an mål. Det flyt­ter mot­stan­de­re ut av po­si­sjon, og fram­pro­vo­se­rer feil. Keep­er vil også slite med å se puc­ken be­ve­ge seg.

Stjer­nen nes­te

Lør­dag kom­mer Stjer­nen til DNB Arena. Det vil bli før­s­te mu­lig­het til å vise for­bed­ring, og sam­ti­dig kap­re se­son­gens før­s­te Oilers-po­eng.

– Vi må an­gri­pe dem sam­men, og være knyt­tet uan­sett hvor på isen vi er. Det var også for man­ge skudd som gikk i ma­gen på keep­e­ren, det må vi end­re på, sier Bjorkstrand.

Rød­trøy­e­ne fra Fredrikstad kom­met til Stavanger med et tap mot Lillehammer i ba­ga­sjen. Se­song­åp­nin­gen i Eid­si­va Arena end­te 4–2.

I lø­pet av som­me­ren har Stjer­nen sig­nert fle­re spil­le­re av høyt ka­li­ber. Der­iblant lands­lags­spil­le­ren Alexander Reichenberg og for­ri­ge se­songs over­ras­kel­se i Narvik, Art­tu Niskakangas.

Stavanger-gut­ten Hen­rik Med­hus, som har seks se­son­ger i Oilers bak seg, spil­ler for Fredrikstad-klub­ben den­ne se­son­gen.

LES OGSÅ: 20-åring har imponert i treningskampene

Mer fra Dagsavisen