Sport

Oilers-treneren : – Bør ha flest mulig tilbake

Oilers har gjennnomført fire av fem treningskamper. Kun den siste mot Lillehammer gjenstår før seriepremieren mot Storhamar.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-trener Todd Bjorkstrand mener det er viktig å få kamptreningen før alvoret går i gang.

– Det er alltid verdi i treningskampene. Vi trener mye, og det har vært en spesiell oppkjøring med tanke på koronasituasjonen. De trenger kamptreningen for å trene på situasjonene. Vi prøver å simulere det på trening, men det blir aldri det samme. Vi ønsker å være et hardtarbeidende lag. Mot Manglerud Star klarte vi det i første og tredje periode, mot Storhamar måtte vi være på hele tiden, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Kristiansen hyller Holm, som hyller en annen

Mot Storhamar ble det jevnt, og kampen tvang seg til overtid. Det skjedde på tross av alle spillerne Oilers manglet. Amerikaneren trekker fram at mange unge fikk spilletid.

– Det var en tett kamp, og vi fant en måte å vinne på, sier Oilers-treneren.

LES OGSÅ: Scoret i Oilers-returen

Det å finne en måte å vinne på, uten å nødvendigvis dominere hele kamp, har vært en nøkkel til Oilers' suksess. Det virker ikke å ha forsvunnet over sommeren. Likevel er det mye som må forbedres før sesongstart. For Bjorkstrand er det viktigste å få flere i kamptrening.

– Det er mange ting, en lang liste. Det er viktig for oss å få folk tilbake, og få dem i gang. For mange blir det vanskelig. Vi skal ha en kamp til, og da bør vi ha flest mulig tilbake slik at de får kamptrening, sier Bjorkstrand.

Nå har Oilers kampfri fram til neste torsdag. Da venter Lillehammer i Eidsiva Arena til årets siste oppkjøringskamp.

LES OGSÅ: Dette ønsker Oilers-treneren å få ut av treningskampene

LES OGSÅ: Kristiansen om de unge spillerne 

LES OGSÅ: Oilers-keeper tilbake etter to år i Sverige

Mer fra Dagsavisen