Sport

Oilers-spiller (18) på scoringsjakt

An­dré Bjelland Strand­borg (18) de­bu­ter­te på Oilers som 17-år­ing for­ri­ge se­song. Nå jak­ter han sin før­s­te sco­ring i Fjord­kraft-li­ga­en.

Følg RA Sporten på Facebook!

For­ri­ge se­song fikk Strand­borg 25 kam­per for Oilers på øver­ste nivå, noe som re­sul­ter­te i fem mål­po­eng. Nå hå­per Stavanger-gut­ten å sco­re sitt før­s­te mål for Oilers.

– Jeg hå­per må­let skal kom­me snart. Jeg har fått høre mye fra kom­pi­ser om at jeg bur­de sco­ret på noen sjan­ser i fjor. Jeg må prø­ve å bli en of­fen­siv spil­ler, ikke bare være en ener­gi­spil­ler, sier Strand­borg til RA.

LES OGSÅ: Oilers-backens kamp mot kreften

Tre­ner­ne

Den unge centeren har min­net mer om den han var på U21-nivå i opp­kjø­rin­gen til den­ne se­son­gen. Han strør rundt seg med gode pas­nin­ger, og gir æren til tre­ner­ne.

– Jeg føl­te for­ri­ge se­song hand­let om å bli vant med tem­po­et. Jeg var han nye unge, og nå kan jeg ut­ford­re mye mer. Jeg har fått hjelp fra Todd Bjorkstrand og Juha Kau­nis­mä­ki til hvor­dan jeg kan trene for å kla­re gode pas­nin­ger og drag­nin­ger på det­te ni­vå­et. Jeg har fått mye til­lit, det hjel­per mye for at jeg skal spille mitt spill, sier Strand­borg.

LES OGSÅ: Dette skal Oilers forbedre etter serieåpningen

Over­tall

For spil­le­tid ble det mye av i opp­kjø­rin­gen.

– For min egen del fø­ler jeg at det har vært mye til­lit så langt. Jeg har spilt i over­tall og fire mot fire. Det har gått gan­ske greit. Kam­pen mot Stor­ha­mar var van­ske­lig. Det er et fy­sisk lag som er tungt å spille mot, sier Bjelland Strand­borg.

På ju­ni­or­ni­vå har 18-år­in­gen vært en of­fen­siv spil­ler med mye is­tid i over­tall. For­ri­ge se­song spil­te han 23 kam­per med U21-laget til Oilers og gjor­de 33 mål­po­eng. Av dem var det 13 sco­rin­ger.

Nes­te mu­lig­het til sin før­s­te A-lags­sco­ring kom­mer al­le­re­de lørdag. Da venter Stjernen til sesongens første kamp i DNB Arena.

– Kom­mer det før­s­te Oilers-må­let ditt mot Stjer­nen?

– Jeg har tro­en på at jeg kan sco­re i alle kam­per, det had­de vært su­per­kult med mål mot Stjer­nen, sier Strand­borg.

LES OGSÅ: 20-åring har imponert i treningskampene

Mer fra Dagsavisen