Sport

Oilers skal gjøre nye vurderinger over påske

For Oilers har forbudet mot kultur og idrettsarrangement til 15. juni lite å si på direkten, men over påsken må de ta noen valg om veien videre. Blant annet rundt permitteringer og spillerlogistikk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Tirsdag fortalte kulturminister Abid Raja (V) at forbudet mot idrettsarangement og kulturmønstringer opprettholdes. For Oilers, som driver både med kultur og idrett, får det likevel ikke umiddelbare store konsekvenser ut over de som alt er i spill.

Publikumsmessig har dette lite å si for oss ettersom vi ikke har planlagte eventer. Vi hadde en utsatt konsert som skulle gå i mai, men denne er ytterligere utsatt, sier Pål Higson.

LES OGSÅ: Alle idrettsarrangement utsatt til 15. juni

Skal vurdere spillermarkedet

Klubbens sportsdirektør er en av tre ansatte som fortsatt er i arbeid - selv om også han er delvis permittert.

Oilers har foreløpig ikke foretatt seg noe på overgangsmarkedet. Det har konkurrentene. Storhamar har blant annet signert Erik de la Rose og sparket begge sine trenere.

Jeg vet ikke hvor lenge vi holder oss i ro i markedet. Dette skal vi ta tak i etter påske. Da skal vi sette oss ned og se litt på terrenget og ta noen beslutninger.

Higson understreker likevel at det ikke er stor grunn til å stresse.

Vi har såpass mye av stallen på plass at det ikke gjør noe om det blir juni eller juli før vi gjør nye signeringer.

Han tror at mange av signeringene som nå offentligjøres rundt om kring er i den kategorien at de alt var gjort før krisen brøt ut.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf vurderer å trekke tilbake permitteringene etter påske

Spillerne kan finne annet arbeid

For Oilers del er hele spillerstallen permittert. Spillerne kan nå søke annet arbeid om de ønsker og bryte kontrakten med klubben.

Klubbeier Tore Christiansen uttalte forrige uke i podkasten til supporterklubben Roughnecks at han tvilte på at spillere ville forsvinne fra hockeyen - selv om de kanskje tok seg en midlertidig jobb i en periode.

Christiansen pekte på det gamle bildet om sirkushesten som ikke klarer å holde seg borte fra manesjen.

Viking har for øvrig kalt sine spilleres permitteringer tilbake. Sandnes Ulf vurderer også å trekke sine tilbake over påsken.
Oilers vil også gjøre fortløpende vurderinger på dette feltet i følge Higson.

LES OGSÅ: Dette sier Henningsen etter ny utsettelse

Mer fra Dagsavisen