Sport

Oilers-«Rocky» på sidelinjen

Oilers-back Daniel Bøen Rokseth mister seriestarten.

Følg RA Sporten på

I starten av juli ble Oilers-back Daniel Bøen Rokseth lagt under kniven. Grunnen til operasjonen var en skulderskade som kom forrige sesong.

– Det er enormt kjedelig. Jeg fikk skaden underveis, så jeg spilte halve sesongen med det, sier Rokseth til RA.

Sesongen 2019/20 var en suksess for Rokseth. Ikke bare gikk det godt for Oilers, som ble seriemestere. Selv noterte han seg for sin beste sesong poengmessig. Etter å ha spilt alle 45 seriekampene hadde han seks scoringer og 19 assist. Det ga ham

LES OGSÅ: Nå er han klar for en større rolle

Mister premieren

Seriestart er i utgangspunktet utsatt rundt en måned, til begynnelsen av oktober. 3. oktober braker det løs. Da slippes pucken i CC Amfi når Oilers gjester Storhamar i striepremieren.

Utsettelsen av seriespillet gjør at Rokseth ikke mister så mye av sesongen som ville vært tilfellet hvis ikke koronapandemien hadde brutt ut. Det blir hans åttende sesong i byen som Oilers-spiller.

Han ser lyset i enden av tunnelen. Det blir likevel rundt en måned for tidlig å rekke første seriekamp.

– Jeg håper å være tilbake for fullt, og i kamp, i november, sier Rokseth.

LES OGSÅ: Endringer i Oilers' oppkjøring

Skøyter rundt

Han er på isen etter lagkameratenes treningsøkter. Det gjør at han holder formen på skøytene.

Opptreningen består stort sett av styrkeøvelser. I tiden etter operasjonen gikk han med armen i fatle. Han ser at det kan ha ført til muskeltap. Nå handler det om å forberede seg til å komme tilbake, forhåpentligvis uten smerter og hinder på veien.

– Jeg får ta tiden til hjelp, sier Rokseth.

På isen er 29-åringen fra Oslo i full gang med skøyting, og klarer å utføre noe trening med puck og kølle. Han erkjenner at skudd og pasninger er litt for tungt ennå.

LES OGSÅ: Vil gi et kamptilbud til flest mulig 

LES OGSÅ: Oilers har signert ny spiller

Mer fra Dagsavisen