Oilers med sjokktap for bunnlaget

Oilers gikk på et av klubbhistoriens pinligste tap da de røk 4-3 for bunnlaget Grüner i Oslo torsdag kveld. Dermed henger ny poengrekord i en tynn tråd for seriemesterne. Hvordan det gikk til kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt! Oilers taper 4-3 mot Grüner! Årsverste! Pinlig! Laget hadde kun ti poeng hele sesongen før dette. 30-47 i skudd. Mikkel Wik, keeper i Grüner, banens ener.

59 min.: Sunnqvist skyter like utenfor det åpne målet. Icing. Dropp til venstre for Mikkel Wik med 26 sekunder igjen.

59 min.: Enorm dobbeltsjanse for Trettenes og Kissel!

58 min.: Oilers tar ut keeper. Spill seks mot fem.

58 min.: Øhrvall tar noen runder med puck for å få tiden til å gå. Lemper så pucken på Wikstøl. Han må blokkere. Oilers mister moment.

57 min.: Dropp i Oilers-sone. Kristiansen sist på en puck som går inn i spillerboksen.

56 min.: Kristiansen presser høyt, men gjør det alene. Symptomatisk for kampen. Oilers ser ikke ut som et kollektiv.

55 min.: Mååååål! 4-3! Søberg setter pucken etter at Trettenes og Kissel ruller ham opp. Wik rekker ikke over på forflytningen. Nytt håp for Oilers. Det er mer enn nok til igjen til å unngå en episk flause.

55 min.. Sundfors får to minutter for krysstakling. Oilers i overtall. Denne sjansen MÅ de ta!

54 min.: Måååååål! 4-2! Grüner kontrer inn mål. Emil Kopperud Hybertsen får pucken på en tversoverpasning. Gjør ingen feil. Hans første mål i Get-ligaen. Elleville greier. Helt bak mål av Oilers.

53 min.: 27-44 i skudd totalt.  Antallet skudd hos Oilers er OK, men det er det eneste. Mesteparten av avslutningene er ikke farlige ofte nok. Så slipper de Grüner alt for lett til. Bunnlaget SKAL ikke få skyte så mye mot Wikstøl. Under noen omstendigheter.

51 min: Oilers har alle tiders mulighet for å sette ny poengrekord, men det kan de bare glemme om de har tenkt å fortsette slik de siste seriekampene. Da blir det ikke mange poeng til i banken. Godt jobben er gjort. For DETTE er slakke greier.

51 min.: Rekken med Øhrvall og Olsen-Syversen på nok en farlig visitt. Wikstøl blokker.

50 min.: Grüner legger til icing. Oilers har ti minutter på seg til å rette opp på det som er et meget slett inntrykk. Nå justeres det også på rekkene. Brassart, Kristiansen og Kissel settes sammen blant annet. De får en stor sjanse direkte, men ikke mål.

49 min.: Grusom personlig feil fra Klavestad. Roter bort pucken upresset nærmest. Grüner kommer alene med keeper. Wikstøl dras bort, men de misser likevel. Der var Oilers griseheldige!

47 min.: Oilers rir ut overtallet til Grüner på en OK måte.

45 min.: Bjorkstrand bare rister på hodet på benken. Oilers tar timeout. Det er Lubos Pisar som snakker. Bjorkstrand står bare i bakgrunnen og ser likegyldig ut. I det hodet koker det nå. Med rette. Dette er pinlige greier.

45 min.: Ny Oilers-utvisning! Sveum ryker ut. Tripping. To minutter i undertall venter.

45 min.: Ny stor sjanse for Grüner. Oilers henger tidvis ikke sammen her. Bare individuelle initiativ. Dårlige kollektivt.

44 min.: Mååååål! 3-2! Robin Olsen-Syversen setter 3-2 for Grüner i overtallet. Får pucken fra Øhrvall og tar seg en liten runde før han setter pucken over skulderen til Wikstøl og opp i høyre kryss. Dette er i ferd med å bli pinlig, Oilers!

43 min.: Magnus Hoff slasher Øhrvall på vei gjennom. Får to minutter. Oilers i undertall igjen.

42 min.:Oilers med bra trykk de første par minuttene her.

41 min.: Kissel kommer med fart gjennom midtsonen etter pass fra Brassart. Prøver seg fra litt skrått i nærmeste kryss. Wik tar den med spakhansken og slår den over.

41 min.: Spillet i gang igjen.

2. periode:

40 min.: Pause.

39 min.: Ett minutt igjen av perioden. 19-37 i skudd totalt sett. Oilers har fått mer av gårde på mål i denne perioden. Men de har også hatt overtall ved et par anledninger.

36 min.: Mååååål! 2-2 Rylan Schwartz! Gjør ingen feil på en retur. Mauldin vant droppen og passet  til Rokseth. Han som sendte av gårde skuddet. Han har nå to mål og en målgivende på tre kamper etter at han kom til Oilers forrige uke. Dette kan bli en viktig mann framover.

36 min.: Mauldin prøver kjøkkenveien etter at Vikingstad bare legger pucken ned i rundvant til ham. Wik redder.

34 min.: Grüner rir ut undertallet. Svak av Oilers. Igjen.

33 min.: Klavestad skyter i masken på Wik.

32 min.: Utvisning Grüner. Vojtech Zounek får to minutter for interference på Oilers-keeper Wikstøl.

30 min.: Måååååål! 2-1! Jesper Øhrvall med en kanon. Klistret oppe i krysset! Hjemmelaget sjokkerende nok i ledelsen.  Samuelsson og Evensen med assister. Passivt og svakt av Oilers. Dette ser helt flatt ut.

30 min.: Grüner kommer to mot en, men roter det til med ubesluttsomhet.

29 min.. Skudd like utenfor fra Mauldin.

28 min.: Grüner fulltallige. Nytt svakt powerplay av Oilers.

28 min.: Brassart misser alene med keeper Wik!

26 min.: Avventende utvisning Grüner. Kim Samuelsson får to minutter for slashing på Kissel. Oilers i overtall igjen.

25 min.: Mååååååål! 1-1! Grüner scorer rett fra dropp! Jean-Michel Sunnqvist fra distanse. Aiaiai! Ikke bra, Oilers.

25 min.: Hekting på Vikingstad. Får to minutter.

25 min.: Utvisning Oilers. Avventende.

22 min.: Store sjanser fra Talge, Kristiansen og Klavestad, men ikke mål for Oilers. Grüner fulltallige.

21 min.: Ligaens beste overtall trykker voldsomt på mot ligaens svakeste undertall her.

21 min.: Kampen i gang igjen. Utvisning Grüner på direkten! Kveldens første. Kuchera. 2 minutter for høy kølle. Oilers i overtall.

1. periode:

20 min.: Pause. 0-1 i scoringer. 12-12 i skudd. Det siste er for svakt mot Grüner.

18 min.: Søberg får en god sjanse på backhand etter å ha dratt av en mann. Skuddet rett på Wik.

18 min.: Wik på vei av isen. Tror det er tripping på Schwartz, men dommerne blåser ikke.

17 min.: Nye gode sjanser til hjemmelaget. Oilers er ikke på her. Bjorkstrand vil neppe være fornøyd i pausen.

15 min.: Dommerne vasker den ut. Ikke mål. Men her skal Oilers passe seg.

15 min.: Så jubler Grüner, men dommerne vil se den på video. Tror ikke det er mål.

15 min.: God periode fra hjemmelaget nå. Får flerne avslutninger på rad. 9-10 i skudd.

14 min.: Grüner mer med i dette etterhvert.

13 min.: Talge får en flipp-pass fra Vikingstad og er plutselig alene med keeper. Prøver å sette den under Wik, men han henger med.

12min.: Godt skuddforsøk fra Olsen-Syversen  hos Grüner. Wikstøl blokkerer.

11 min.: Kissel får en åpning og skyter. Wik redder og styrer returen unna Søberg.

11 min.: Grüner slår pucken til icing.

9 min.: Tage med en god takling!

8 min.: 2-8 i skudd så langt.

5 min.: Mååååål! 0-1 Tommy Kristiansen! Magnus Hoff kommer seg rundt og sender den ferdigscoret til Kristiansen på bakre. Flott mål! Trettenes får andreassisten.

3 min.: Grüner frampå med en OK sjanse på en overgang.

2 min.: Brassart med ny god sjanse. Får pucken fra Kissel, skjærer inn og avslutter. Mikkel Wik redder.

1 min..: God sjanse etter 15 sekunder for Oilers! Bøen Rokseth skyter fra godt hold, men over.

1 min.: Vi er i gang! Wikstøl i mål hos Oilers i dag. Mange endringer i rekkene. Også mange skader.

Før kampen:

Tredje- og fjerderekken ser relativt lik ut som i de siste kampene, men i de to produksjonsrekkene er det flere interessante forandringer.

Produksjonen til Dan Kissel og Mathias Trettenes har stanset kraftig opp uten skadde David Morley og nå splittes duoen opp.

Trettenes settes sammen med sin gamle våpendrager Tommy Kristiansen. De får med seg formspiller Magnus Hoff.

En annen formspiller, centeren Brady Brassart, får selskap av Kissel og Markus Søberg i den andre rekken.

På backsiden er også verdt å merke seg at tilbakekalte Jørgen Kvål går inn i første backpar med Andreas Klavestad og at Nicolai Bryhnisveen spiller med Dennis Sveum.

Oilers mangler for øvrig flere tunge navn mot bunnlaget Grüner. Poengmaskin David Morley er på vei tilbake fra skade, men neppe klar før sluttspiller.

Så er kaptein Kristian Forsberg, Jeppe Meyer, Thomas Berg-Paulsen, Ludvig Hoff og en syk Nolan Zajac ute.

Trener Todd Bjorkstrand er klar på at bunnlaget skal tas på alvor selv om gullet er i boks.

– Vi må respektere motstanderen vår og gjøre ting rett. Vi ser fram til kampen, og skal slå tilbake etter over­tidstapet mot Storhamar, slår Todd Bjorkstrand fast til RA.

Han ønsker ikke å se for mye på hvordan Grüner spiller. Det betyr mer hvordan hans Oilers skal styre kampen.

– Vi skal spille slik vi ønsker. Mot Storhamar var det situasjoner hvor vi ikke ga nok oppmerksomhet til detaljene. Vi må ha struktur i spillet vårt.