Sport

Oilers' Ludvig Hoff kan vinne nykommerpris

Lud­vig Hoff (23) har nett­opp full­ført sin før­s­te se­ni­or­se­song i is­ho­ckey. Nå er Oilers-spilleren no­mi­nert til nykommerprisen «GET Roo­kie of the Year».

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var en skik­ke­lig glad­ny­het for Oilers’ Lud­vig Hoff da han ble no­mi­nert til pre­sti­sje­pri­sen.

– Det var hyg­ge­lig. Jeg fikk en te­le­fon for noen uker si­den om det. Det er kjekt å bli eks­tra lagt mer­ke til. Jeg had­de egent­lig ikke tenkt noe over det før te­le­fo­nen ring­te, sier Hoff til RA.

For fire år si­den vant Hinna-gut­ten Johannes Johannesen pri­sen. Pre­mi­en er 10.000 kroner i sti­pend og 50.000 kroner til en valg­fri bred­de­klubb.

De­but­se­son­gen i Oilers har vært god. Laget sik­ret se­rie­mes­ter­ska­pet i star­ten av feb­ruar. Selv har Hoff le­vert gode pre­sta­sjo­ner. 27 målpo­eng på 33 kam­per.

LES OGSÅ: Lukter på gigantback

Håper rekkekameraten blir

Kje­mi­en med rek­ke­ka­me­ra­ten Brady Brassart bi­dro de­fi­ni­tivt. De av­gjor­de flest kam­per i lø­pet av se­son­gen, med fem hver.

– Det tok litt tid å finne hver­and­re i star­ten, men et­ter hvert føl­tes det vel­dig na­tur­lig. Jeg viss­te hvor jeg had­de han til en­hver tid. Vi sco­ret man­ge mål og spil­te mas­se. Jeg hå­per han sig­ne­rer nes­te se­song også, sier Hoff.

Selv had­de han kun et mål om å spille seg inn på laget da han kom til Oilers i fjor som­mer.

– Jeg måt­te kom­me inn og vise tre­ne­ren hvor han kun­ne bru­ke meg. Det før­s­te ste­get var å ta en plass i laget. Et­ter hvert fikk jeg mer til­lit, og var hel­dig som fikk spille med man­ge gode spil­le­re. Jeg har egent­lig ald­ri tenkt så mye på po­en­ge­ne. Det er ikke den spil­ler­ty­pen jeg er. Jeg ten­ker mer på å være god i beg­ge en­der enn å bare ha po­eng. Det er selv­sagt mor­somt å få po­eng også. Det kom­mer når man gjør de ret­te tin­ge­ne, sier Hoff.

LES OGSÅ: Dette bruker Vikingstad tiden som permittert på 

Ame­ri­kansk vei

Vei­en til Oilers var spe­si­ell for Oslo-gut­ten. De fles­te nors­ke spil­le­re går fra en ju­ni­or­av­de­ling og inn på A-laget. Hoff valg­te en an­nen vei. Han dro til USA som 16-år­ing. Der spil­te han først ju­ni­or­ho­ckey. Der­et­ter ble det uni­ver­si­tets­li­ga­en for den 178 cen­ti­me­ter lan­ge vin­gen.

– Jeg lær­te tid­lig, da jeg flyt­tet som 16-år­ing til USA, at hvis du ikke spil­ler i for­svar får du ikke spille. Det var en for­and­ring fra slik det var i Norge. Jeg så at det var spil­le­re som var mer of­fen­si­ve, men hvis jeg gjor­de en god jobb hjem­over fikk jeg spille like mye, el­ler mer. Jeg måt­te finne en vei for å bli god på beg­ge si­der av isen.

På uni­ver­si­te­tet fikk han kom­bi­nert is­ho­ckey med ut­dan­ning. Det har re­sul­tert i en ba­che­lor­grad i media og kom­mu­ni­ka­sjon, med un­der­fag i gra­fisk de­sign.

LES OGSÅ: Oilers med rekordhøy egenkapital etter 2019

Nå er se­son­gen er over. Oilers-spil­le­ren er hjem­me hos fa­mi­li­en i Oslo.

Der for­be­re­der han seg på den kom­men­de se­son­gen, selv om han er per­mit­tert. Han vet ikke når han igjen kan gå i gar­de­ro­ben med lag­ka­me­ra­te­ne, ta på seg ut­sty­ret og spille is­ho­ckey.

– Nå har jeg fått et fullt tre­nings­pro­gram fra fy­sisk tre­ner Ei­rik Hau­ka­li. Det kjø­rer jeg seks gan­ger i uken med for­skjel­li­ge syk­kel- og løpe­in­ter­val­ler. Jeg har satt opp et lite gym i ga­ra­sjen. Jeg får trent bra, men jeg mer­ker at jeg sav­ner å møte gut­ta for å trene med dem.

Av­stem­nin­gen for «GET Roo­kie of the Year» av­slut­tes 17. ap­ril.

LES OGSÅ: Dette sier den lokale spilleren om sin egen framtid

Mer fra Dagsavisen