Sport

«Kan være det pinligste tapet i Oilers-historien»

KOMMENTAR: Det mest interessante, i kjølvannet av det ultrapinlige tapet for Grüner torsdag, er om dette faktisk er DET pinligste tapet i klubbens historie.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det skal nesten ikke være mulig. Oilers har vært så godt som utilnærmelige i år, de er allerede seriemestere og jakter poengrekorden i Get-ligaen.

Grüner er på samme tid sjanseløse på sluttspill, dønn sist i serien og hadde kun tatt ti poeng før kveldens kamp.

Likevel klarte Oilers å rote seg så til de grader bort. Det var null vilje, null kollektiv samhandling, null intensitet og null desperasjon å spore.

Oilers slurvet stadig i offensiv sone og slapp hjemmelaget til 30 skudd som konsekvens (!). Det er alt for mye mot et slikt lag. Det virket også å være nesten null ledelse fra benken.

Summen ble kort og godt et pinlig skue.

LES OGSÅ: Slik så det ut da Oilers gikk på sjokktap for Grüner

Hvordan kan egentlig noe slik skje? Hvordan kan normalt superprofesjonelle Oilers tape mot et lag som nærmest er for amatører å regne? Et lag klubbeier Tore Christiansen egentlig mener ikke bør være i ligaen sett ut ifra mangel på fasiliteter og interesse?

Svarene leter nok de involverte etter selv i kjølvannet av kampen. Faktorene kan  være mange. At gullet alt er i boks spiller selvsagt inn. Todd Bjorkstrand kan snakke om prosessen til han blir blå, men de siste fem prosentene er vanskelige å skvise ut av sitronen når det er avgjort.

Kristian Forsberg, David Morley, Ludvig Hoff og Nolan Zajac manglet. Det er tunge, tunge navn som åpenbart spiller inn.

At Todd Bjorkstrand mikset såpass om på rekkene, og hvilte førstekeeper Henrik Holm, gjorde det heller ikke lettere.

Så skal en samtidig rose hjemmelaget. De gjorde, ut i fra forutsetningene de har, en kanonmatch!

Dette handler nok likevel aller mest om holdninger. Ingenting annet. Det Oilers hadde tilgjengelig skal være mer enn godt nok til å slå Grüner. Med mange mål også.

Min påstand er at Oilers sannsynligvis kunne sendt U21-laget og kommet ut med et bedre resultat enn dette. De hadde i det minste hatt tenningen i orden.

Et slikt tap som torsdag kveld er først og fremst spillernes egen feil. De må være på uansett motstander. Det var de ikke nå. For første gang denne sesongen.

Todd Bjorkstrand kan heller ikke gå fri for kritikk her. Da Oilers tok timeout i tredje periode overlot han praten til keepertrener Lubos Pisar.

Selv så han ut for å være mest opptatt av å riste på hodet foran TV-kameraene, samtidig som han så en annen vei enn spillerne sine.  Noen ganger kan distanse være smart. Her så det mest av alt ut som unødig posering.

Diskusjonene, på diverse plattformer etter tapet, gikk rett på om det faktisk er det verste i klubbens historie. I mitt hode var fadesen mot Kongsvinger for noen år siden hakket verre. At Oilers alt har vunnet gull gjør noe med tenningsnivået. Sånn er det bare.

Samtidig er det pinadø ikke mye som skiller. Kongsvinger tok flere poeng enn hva Grüner har maktet denne sesongen. I gamle dager hadde klubbeier Tore Christiansen sannsynligvis vært lynkjapt ute med å bestille bussbilletter hjem til Stavanger for spillerne som straff.

Om Oilers står igjen med NM-gull etter denne sesongen vil man kunne le av denne kampen. Da vil de være dobbeltmestere og tilbake der de skal være.

Likevel bør ingen le nå. Et tap som dette kan faktisk få store konsekvenser - selv om det ikke er snakk om på kort sikt. Konsekvenser som er mye verre enn at en eventuell poengrekord går fløyten.

De andre lagene merket seg  hvor lavt bunnivået til Oilers faktisk ligger torsdag kveld. Dette var et signal de elsket å se før sluttspillet.

Mest av alt var dette likevel pinlig overfor alle som er glade i Oilers og bruker masse penger på klubben. Både fans og sponsorer.

Innsats og vilje må man kunne forvente seg i bunn. Hver eneste gang.

Ingen av delene var til stede mot Grüner.

Det var enkelt og greit flaue greier. Nå har Oilers plutselig masse å bevise når Stjernen kommer på besøk til DNB Arena lørdag.

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Grüner – Stavanger 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
239 tilskuere
Mål: 1. periode: 0-1 (5.16) Tommy Kristiansen (Magnus Hoff, Mathias Trettenes).
2. periode: 1-1 (25.09) Sean-Michel Sunnqvist (Håvard Steen, Vojtech Zounek), 2-1 (30.15) Jesper Öhrvall (Steen, Kim Samuelsson), 2-2 (36.31) Rylan Derek Schwartz (Daniel Bøen Rokseth, Greg Mauldin).
3. periode: 3-2 (43.52) Robin Olsen-Syversen (Öhrvall, Marius Carho Hansen), 4-2 (54.08) Emil Hybertsen (Olsen-Syversen, Öhrvall), 4-3 (55.26) Markus Søberg (Trettenes, Dan Kissel).
Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.
Skudd: 30-44

Mer fra Dagsavisen