Sport

Oilers-keeperen skrev historie i kalasseier

Henrik Holm (30) holdt sin første null siden i fjor da Oilers smadret Narvik med 8–0. Den smultringen var av den verdifulle sorten.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nullen var den 21. Holm har vartet opp med siden han kom til klubben. Med det passerte han sin gamle konkurrent Ruben Smith og er nå keeperen i klubbhistorien som har gått flest kamper av isen uten å slippe inn en eneste puck.

– Det var deilig å holde nullen igjen. Så tror jeg også at jeg har rekord i antall kamper med ett innsluppet mål. Der er jeg ekspert. Altfor ofte har én glidd forbi, sier Holm til RA.

At han nå passerte Ruben Smith smaker godt – til tross for at Smith brukte langt færre kamper på sine 20 nuller.
Så skal det sies at Holm har vært med på noen flere nedturer i sin tid – og at redningsprosenten hans nok veier opp for at han har brukt noen flere kamper på antallet smultringer.

– Selvsagt er det gøy å ha den rekorden og kult å passere Ruben. Han var en klassekeeper og min gode partner i syv sesonger.

LES OGSÅ: Slik var Narvik-Oilers

Raser opp på listene

Holm har nå i løpet av fem kamper beveget seg fra å være nummer 18 på keeperstatistikkene – med en redningsprosent på 89 – til 7. plass og langt penere 91,3 prosent. Blant dem som ligger foran ham nå er det også kun Niklas Dahlberg (Frisk) og Viktor Kokman (Storhamar) som har stått mesteparten av kampene.

– Hele laget spiller bra nå. Jeg får skikkelig med hjelp. Kommunikasjonen med backene er strålende. Hale laget har respondert bra her.

Når alt kommer til alt er uansett Holm langt mer opptatt av lagets prestasjon tirsdag enn egne bravader og rekorder. Oilers vant sin femte strake – og det på en meget overbevisende måte.

– Det var kjempesolid. Narvik hadde ikke mye på by på. Vi gjennomførte 60 meget gode minutter. Mot Grüner sist slappet vi for mye av i perioder. Det var vi enige om at vi ikke skulle gjøre denne gangen, forteller keeperen.
Han er glad for at det nå virker å ha snudd skikkelig for Oilers. Mye av problemene i starten handlet om ting som omstendigheter, en spillestil som ikke hadde fått satt seg med nye folk inn og mangel på selvtillit.

Klatrer raskt

Nå flyter det igjen. Det er bare 12 poeng opp til Frisk og Oilers spiser inn på de andre i toppen for hver kamp.

– Vi har hatt formsvikter før også i Oilers. Ingen hadde reagert på fire tap på seks kamper i en «vanlig» sesong. Forskjellen nå var at det kom fra start, sier Holm – som også peker på at laget i den fantastiske sesongen i fjor hadde veldig mange marginer med.

Assistenttrener Juha Kaunismäki koser seg også med statusen som «Packman-laget» i Fjordkraft-ligaen.

– Normalt forsvarer vi ledelser på tabellen. Nå spiser vi innpå de andre. Det uvanlig for oss og faktisk ganske motiverende. Dette er fullt mulig fortsatt, sier «Kaunis» til RA.

Han var strålende fornøyd med det han fikk se i Narvik.

– Dette var veldig bra gjennomført. Den gode trenden fortsatte i alle periodene. Det var det vi ønsket. Her var ingen store egoer, korte bytter og spillere som ofret seg til tross for stor ledelse. Så var det veldig kult for Henrik Holm å få holde nullen igjen.

For det Oilers nå opplever er selvforsterkende effekter like sterke som i motgang.

– Du kan selv tenke deg hvilken energi og motivasjon denne klatringen gir, sier Kaunismäki.

Massivt koronautbrudd i Sparta

Oilers skulle egentlig møtt Sparta torsdag, men kampen er utsatt til 17. desember grunnet koronasmitte hos motstanderen.

Det som først var snakk om én spiller i vannskorpen til A-laget har nå utviklet seg til et massivt utbrudd hvor hele 14 spillere har testet positivt.

– Vi får bare håpe at ingen blir alvorlig syke der og at dette går bra, sier Henrik Holm – og sender varme tanker til hjemfylket.

Kampfakta:
Ishockey, Fjordkraft-ligaen
Narvik – Stavanger 0–8 (0-3, 0-2, 0-3)
Mål: 1. periode: 0–1 (2.34) Rudolfs Balcers (Daniel Bøen Rokseth), 0–2 (6.45) Tommy Kristiansen (Christopher Corbin Rumble, Joey Martin), 0–3 (14.20) Andreas Klavestad (Balcers, Rokseth).
2. periode: 0–4 (22.52) Markus Vikingstad (Thomas Berg-Paulsen), 0–5 (25.11) Markus Søberg (Balcers).
3. periode: 0–6 (41.44) Dan Kissel (Rokseth, David Morley), 0–7 (43.58) Balcers (Morley), 0–8 (57.43) Berg-Paulsen (Rokseth, Kristian Østby).
Utvisninger: Narvik 4 x 2 min., Stavanger 4 x 2 min.

Mer fra Dagsavisen