Sport

Oilers-Higson har funnet Zajacs erstatter

Oilers’ sports­di­rek­tør, Pål Hau­ka­li Higson, har gjort sin siste sig­ne­ring før se­rie­start. Stjer­ne­bac­ken Nolan Zajacs er­stat­ter er fun­net.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

Tirs­dag ble det klart at Chris Rum­ble er ny Oilers’ nye back. Den 30 år gam­le spil­le­ren, med både ame­ri­kansk og ca­na­disk pass, kom­mer fra spill i tys­ke Iser­lohn Ro­os­ters. Før det var han to se­son­ger i Fischtown Pinguins. Der spil­te han blant an­net med de tid­li­ge­re Oilers-spil­ler­ne Curtis Gedig, Rylan Schwartz og Mike Hoeffel.

– Det er en vel­dig spen­nen­de spil­ler som kom­mer med en sterk CV. Vi har fått gode an­be­fa­lin­ger fra tid­li­ge­re med­spil­le­re og tre­ne­re, sier Higson til RA.

LES OGSÅ: Brassart håper å starte der han slapp

Oilers’ nye back er sønn av tid­li­ge­re NHL-spil­ler Dar­ren Rum­ble, som et­ter spil­ler­kar­rie­ren har vært tre­ner for fle­re lag i AHL, ca­na­dis­ke ju­ni­or­lag og lands­lag.

LES OGSÅ: Vil ta en større rolle i Oilers

An­ner­le­des

Chris Rum­ble har tid­li­ge­re spilt i AHL, og har gått «uni­ver­si­tets­vei­en». De al­ler fles­te ut­len­din­ge­ne Oilers hen­ter har vært gjen­nom det sy­ste­met.

30-år­in­gen er en litt an­ner­le­des spil­ler enn for­ri­ge se­songs stjer­ne­back, Nolan Za­jac.

LES OGSÅ: Vil gi et kamptilbud til flest mulig 

Han er venstrefattet, 185 cen­ti­me­ter høy og vei­er 91 kilo.

– Han er nok ikke en ut­pre­get of­fen­siv spil­ler, som Za­jac, men er en god of­fen­siv spil­ler. Han er også en fy­sisk spil­ler som er vond å spille mot. Han spil­ler med hjer­tet utpå drak­ten. Han er en spil­ler av et ka­li­ber som ikke pleier bli til­gjen­ge­lig for norsk liga, sier Higson og sik­ter til ko­ro­na­si­tua­sjo­nen.

– Det er en plass igjen

– Er stal­len nå kom­plett før se­rie­start?

– Ja, nå er vi i ut­gangs­punk­tet før opp­start. Det er en plass igjen på uten­lands­kvo­ten, men den plan­leg­ger vi ikke å bru­ke før opp­start, sier Higson.

Det er ennå uklart når Rum­ble og for­ri­ge ukes ny­sig­ne­ring, Joey Martin, kom­mer til Stavanger. Med de nye ret­nings­lin­je­ne må søk­na­den om ar­beids­til­la­tel­se god­kjen­nes før de får rei­se inn til Norge.

– Det er sam­me si­tua­sjon som med Joey Martin, be­kref­ter Higson.

Mer fra Dagsavisen