Sport

Oilers-Higson: – Det er litt på hold nå

Oilers var på vei til å hen­te en ny spil­ler da det ble smit­te­ut­brudd i laget. Nå til­si­er rea­li­te­te­ne at det ikke blir noen inn, ennå.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sports­di­rek­tør i Oilers, Pål Hau­ka­li Higson, sier at de er litt av­ven­ten­de med en ny spil­ler inn.

– Det er litt på hold nå. Det er både med tan­ke på si­tua­sjo­nen i li­ga­en, men også at vi har inn­rei­se­for­bu­det å for­hol­de oss til, sier Higson til RA.

Fjord­kraft-li­ga­en er på pau­se fram til re­gje­rin­gen gir klar­sig­nal for kam­per i topp­id­ret­ten. Den før­s­te pe­ri­oden på to uker med kamp­stopp er over, men lør­dag valg­te re­gje­rin­gen å for­len­ge den med to nye uker. Der­med er det in­gen kam­per før tid­ligst man­dag 15. feb­ruar.

– Det har hand­let mest om si­tua­sjo­nen her hjem­me, sier Higson om tids­bru­ken den siste ti­den. Fredag kom det nye kamp­opp­set­tet, før lør­da­gens be­skjed fra re­gje­rin­gen. Nå star­ter job­ben med å lage nok et re­vi­dert kamp­opp­sett for li­ga­en, som har sik­tet seg inn på å spille 36 kam­per pluss slutt­spill.

LES OGSÅ: Costello er nyoperert og åpner for å bli

Inn­rei­se­for­bud

Det er nå de stren­ges­te inn­rei­se­reg­le­ne til Norge si­den mars 2020, da lan­det ble stengt ned for før­s­te gang. For Oilers har det også spilt inn i jak­ten et­ter en ny spil­ler.

– Det­te med inn­rei­se­for­bu­det gjør også at vi ikke kan hen­te noen nå, sier Higson.

LES OGSÅ: Skaper mer med Søberg på isen

Over­gan­ger

I is­hoc­key­ver­den kan over­gan­ger skje fra 1. mai til 15. feb­ruar. Det er ikke kun i Norge det har vært stans i spil­let, men li­ke­vel er det fore­lø­pig in­gen­ting som ty­der på en ut­vi­det tids­frist for over­gan­ger.

– Er det dis­ku­tert noe om ut­vi­det over­gangs­frist, si­tua­sjo­nen tatt i be­trakt­ning?

– Nei, det har det ennå ikke kom­met noen sig­na­ler på, sier Higson.

Spil­le­ren Oilers har jak­tet et­ter på mar­ke­det skul­le være en er­stat­ter for Chad Costello, som ny­lig ble ope­rert et­ter en kne­ska­de. Rudolfs Balcers, som er til­ba­ke i NHL, var ikke en del av det opp­rin­ne­li­ge lag­byg­get. Der­for blir han hel­ler ikke er­stat­tet.

LES OGSÅ: Hockeypresidenten om koronaåpningen

Mer fra Dagsavisen