Sport

Ny satsing fra Viking

I tom­me lo­ka­ler på Stadionparken skal Viking nå etab­le­re noe nytt som skal trek­ke fle­re mål­grup­per til Jåt­tå­vå­gen. Det er ikke len­ger kun fot­ball klub­ben dri­ver med.

Følg RA Sporten på Facebook!

Uten­for SR-Bank Arena hen­ger det nå et ban­ner om at folk kan gle­de seg til noe nytt. I Stadionparken skal klub­bens e-sports­sat­sing ta plass.

– Vi skal åpne et «game center», som skal være et til­bud for barn og ung­dom i re­gi­o­nen, av­slø­rer Ei­rik Bjør­nø til RA.

LES OGSÅ: Viking slapp løs 17-åring mot Mjøndalen

Det vil være mu­lig­he­ter for burs­dags­sel­ska­per i lo­ka­le­ne, og ge­ne­rell ut­leie. Lo­ka­let vil også være en base for sat­sin­gen til klub­ben.

Bjør­nø, som over­tar di­rek­tør­sto­len i Viking 1. sep­tem­ber, er nå an­svar­lig for klub­bens e-sports­sat­sing.

Møtepunkt

De øns­ker å ska­pe et mø­te­punkt for spil­ler­ne, og in­ter­es­ser­te. Blant an­net vil det være mu­lig­he­ter for ar­ran­ge­men­ter i for­bin­del­se med kamp­da­ger i Eserien.

– Det vi er opp­tatt av er at e-sports­sat­sin­gen vår skal være drif­tet med sun­ne ver­di­er. Vi skal gi barn og unge mu­lig­he­ten til å sam­les for å drive med e-sport. Vi kom­mer også til å ha te­ma­kvel­der med kost­hold og for­skjel­li­ge te­ma­er, sier Bjør­nø vi­de­re.

LES OGSÅ: Berisha mener Nakkim burde vært utvist

Man­ge sat­ser i dis­se da­ger på e-sport. Viking har i 2020 ut­vi­det sat­sin­gen med lag i spil­let League of Legends. Viking-spiss Tom­my Høiland er også in­vol­vert i den di­gi­ta­le sports­ver­den, som RA tid­li­ge­re har om­talt. Han er i ver­dens­top­pen i stra­te­gi­spil­let Hearthstone.

– Vi tror po­ten­si­a­let er stort, og det er en grunn til at klub­be­ne sat­ser, sier den på­trop­pen­de Viking-di­rek­tø­ren.

In­ves­te­rin­ge­ne som gjø­res er nær­mest al­le­re­de dek­ket inn. Det gir li­ten ri­si­ko for Viking. Klubben har fått støt­te fra både stif­tel­ser og sam­ar­beids­part­ne­re for å rea­li­se­re spill­sen­te­ret.

Stein på stein

Bjør­nø er ty­de­lig på at «Viking Esports» skal vok­se i tråd med den ut­vik­len­de in­ter­es­sen.

– Det er utro­lig vik­tig at vi byg­ger stein på stein. Vi må star­te helt i det små, og ut­vik­le det vi­de­re. Vi skal over­ho­det ikke sat­se uten at vi har støt­te­spil­le­re og sam­ar­beids­part­ner­ne i ryg­gen, sier Bjør­nø.

Forsk­ning vi­ser at kog­ni­ti­ve fer­dig­he­ter ut­vik­les gjen­nom e-sport. Klubben kom­mer nå til å bru­ke e-sport i for­bin­del­se med sitt gate­lag.

– Det er forsk­ning som vi­ser at e-sport kan bru­kes i rus­fore­byg­gen­de ar­beid. Vi kom­mer til å bru­ke det også der. Må­let må være å få det før­s­te e-sportgatelaget, slår Bjør­nø fast.

Viking har al­le­re­de et gate­lag i fot­ball. Spil­ler­ne på laget har, el­ler har hatt, rus­pro­ble­mer. Nå øns­ker klub­ben å ak­tivt bru­ke e-sport på sam­me må­ten som det er blitt brukt der.

– Vi hå­per det­te kan bli en vik­tig del av sam­funns­an­sva­ret vårt, sier Bjør­nø.

LES OGSÅ: Så lenge er de Lanlay ute

Mer fra Dagsavisen