Sport

Ny kamp allerede – Kronberg ser fram til et tøft oppgjør

Fredag re­van­sjer­te Sand­nes Ulf seg et­ter bor­te­ta­pet mot Tromsø, da KFUM ble slått på Øs­ter Hus Arena. Mandag ven­ter Ås­ane for Steffen Land­ros menn.

Bilde 1 av 2

Følg RA Sporten på

Fredag ble KFUM sendt hjem uten po­eng et­ter sitt før­s­te be­søk på Øs­ter Hus Arena. Den enor­me hjem­me­sta­tis­tik­ken til Sand­nes Ulf fort­set­ter vi­de­re. 13 av 15 mulige po­eng har de ly­se­blå sikret i sin nye stor­stue.

Al­le­re­de mandag er det ny kamp for Ulf. Ås­ane er mot­stan­der.

LES OGSÅ: Sandnes Ulf er ubeseiret hjemme

En som fredag fikk vist seg fram for før­s­te gang i år var Claes Kron­berg. Den dans­ke backen spil­te litt over 20 mi­nut­ter i kampen mot KFUM, som Ulf vant 2-1.

Han har vært ute med ska­de si­den Sand­nes Ulf møt­te Ås­ane i Mar­bel­la 6. mars.

– For­hå­pent­lig­vis er jeg klar. Det blir en tøff kamp, sier Kron­berg til RA.

LES OGSÅ: Politiet fant kokain hos Northug

– Like ak­tu­ell

Selv om Kronbergs kropp ikke var klar til 90 mi­nut­ter fredag var Land­ro for­nøyd med å ha han i kamp­trop­pen. Til RA for­tal­te Ulf-tre­ne­ren at det var en for­del å ha med dan­skens er­fa­ring og klok­skap.

– Han er like ak­tu­ell til kam­pen mot Ås­ane, som mot KFUM, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Ingebrigtsen med europarekord

Det er kort tid mel­lom kam­pe­ne. Sand­nes Ulf har un­der tre døgn mellom kampene.

– Vi må null­stil­le oss. Ås­ane er et eks­tremt spil­len­de lag, sier Kron­berg.

– Vi må re­sti­tu­e­re oss bra før kam­pen, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Ulf-spiller til Finland

Ås­ane spil­te også fredag. De møt­te HamKam, og kri­get seg til­ba­ke et­ter de hav­net bak­på 2–0. De fikk med seg ett po­eng fra kam­pen, som end­te 2–2 et­ter sco­ring på over­tid av til­leggs­ti­den.

I Mar­bel­la vant Ås­ane 2–1 mot Sand­nes Ulf, som var sterkt ska­de­pre­get. På ben­ken had­de Land­ro nes­ten ikke spil­le­re å byt­te inn. Etter den tid har flere spillere kommet tilbake fra skade, og noen nye har kommet inn. Blant dem er lagets toppscorer, Magnus Retsius Grødem, og Horten-gutten Adnan Hadzic.

Sist lage­ne møt­tes i se­rie­sam­men­heng var i 2018. Da vant Ulf beg­ge kam­pe­ne.

Ber­gen­ser­ne har overrasket i år og tatt 14 po­eng så langt. De be­fin­ner seg på fem­te­plass i OBOS-li­ga­en. Sand­nes Ulf har åp­net hak­ket bedre. Et­ter ni kam­per står de ly­se­blå med 17 po­eng, og lig­ger på tred­je­plass. Da er al­le­re­de før­s­te kamp mot lage­ne rundt dem på ta­bel­len gjen­nom­ført.

LES OGSÅ: Dette er skadestatus i Sandnes Ulf: Én nærmer seg klar

Ne­ga­tiv mål­for­skjell

Sand­nes Ulf er fak­tisk det enes­te laget på topp ti, om man ser bort fra Lil­le­strøm, som har slup­pet inn fle­re mål enn de har sco­ret. Beg­ge ta­pe­ne til Sand­nes Ulf den­ne se­son­gen har kom­met med sto­re sif­re. 4–0 mot Strøm­men, og 5–0 mot Tromsø, gjør ikke godt på mål­for­skjel­len. Så langt har Sand­nes Ulf 16–18.

Mot Ås­ane får Sand­nes Ulf mu­lig­he­ten til å sik­re en bedre luke ned­over på kva­lik­plas­se­ne. Det er også kun fire poeng opp til Ranheim på andreplass. Land­ro er, som van­lig, klar i ta­len.

– Vi går for tre po­eng, slår Land­ro fast.

De lyesblå må klare seg uten André Sødlund, som fikk rødt kort mot KFUM.

LES OGSÅ: Føler seg trygg på Øster Hus Arena

LES OGSÅ: Nå synes han fotball er gøy igjen

Mer fra Dagsavisen