Sport

Norsk fotballs største kjøpmann

Sand­nes Ulf-tre­ner Steffen Land­ro er kjent for å være glad i spil­ler­han­del. De enor­me tal­le­ne er over­ras­ken­de.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Steffen Land­ro har stått for over 20 over­gan­ger i gjen­nom­snitt på sine tre siste se­son­ger i Nest-Sot­ra. Sand­nes Ulf har gjort 101 over­gan­ger de siste fem se­son­ge­ne, in­klu­dert ut­lån.

– Jeg ten­ker at vi er en per­fekt match! Både jeg og Sand­nes Ulf er vant med å skifte ut spil­le­re. Det er slik bran­sjen er. Hvis du ikke opp­når dine mål øns­ker du gjer­ne å for­ster­ke laget. Blir du sterk øns­ker and­re lag spil­ler­ne dine. I OBOS-li­ga­en er det nok ikke sjok­ke­ren­de tall, sier Land­ro til RA.

LES OGSÅ: Landro møter gamleklubben i første serierunde

– Li­ker du over­gan­ger, Steffen Land­ro?

– Ja. Jeg er vel­dig opp­tatt av spil­le­re som pas­ser meg og min spil­le­stil. Det er man­ge som har tatt ste­get opp­over.

Sand­nes Ulf-tre­ne­ren har en lis­te med 50–70 navn som han har i bak­hånd i til­fel­le spil­le­re for­svin­ner. Fra ti­den i Nest-Sot­ra gikk blant an­net John­ny Furdal til Viking. Da had­de Land­ro klar en plan B.

LES OGSÅ: Dette drar Ulf-veteranen fram om Landro

Kon­ti­nui­tet

Klubben har len­ge ut­talt et øns­ke om kon­ti­nui­tet. Tre­ne­ren ser også ver­di­en av å ha spil­le­re som blir i klub­ben over en leng­re pe­ri­ode.

– Nå øns­ker vi stør­re kon­ti­nui­tet. Det gjen­spei­les i at vi sig­ne­rer leng­re av­ta­ler med spil­ler­ne våre. Det er man­ge unge spil­le­re med fram­ti­den for­an seg. Vi hå­per å jobbe med spil­ler­ne over lang tid, for å få de inn i må­ten vi skal spille på, sier Land­ro.

– Hva be­tyr kon­ti­nui­tet for deg?

– Det be­tyr mye. Lage­ne mine de siste seks åre­ne er bare blitt ster­ke­re og ster­ke ut over se­son­gen. Det har utro­lig mye å si. Jeg er en kre­ven­de tre­ner, og vet hvor­dan jeg vil ha det. Jo leng­re tid, jo bedre blir det. Når jeg skal set­te et lag hand­ler det ikke bare om el­le­ve spil­le­re. Det hand­ler om 17–18 spil­le­re. Alle bak der må kjem­pe knall­hardt for å kom­me dit, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Viking-talentet: – Hell i uhell

Nå job­ber de ly­se­blå med for­be­re­del­se­ne inn mot før­s­te se­rie­kamp. Sand­nes Ulf se­rie­åp­ner hjem­me mot Øy­gar­den, som har over­tatt li­sen­sen fra Nest-Sot­ra. Kam­pen spil­les 3. juli på Øs­ter Hus Arena.

Ulf-tre­ne­ren tror det nye laget kom­mer til å gjø­re det best mot slut­ten av se­son­gen. Nå skal sy­ste­met spil­les inn.

– Vi kom­mer til å bli bedre i siste halv­del.

LES OGSÅ: Brann-avtale gikk i vasken for Sandnes Ulf

Grødem er klar

For å hjelpe Sand­nes Ulf ble Bryne-gut­ten Mag­nus Ret­si­us Grødem klar for Sand­nes Ulf onsdag. 21-år­in­gen kom­mer fra Vej­le i den dans­ke su­per­li­ga­en. Det var Stavanger Af­ten­blad som først om­tal­te sa­ken.

Sand­nes Ulfs tre­ner tror at sin ti­en­de over­gang hos de ly­se­blå vil slå til.

– Det er en spil­ler jeg vir­ke­lig tren­ger i min måte å spille på. Han er en type som øns­ker bal­len hele ti­den. Jeg har hatt ham høyt oppe på lis­ten min. En stund trod­de jeg det var uopp­nåe­lig, men nå er jeg glad for å ha ham her, sier Steffen Land­ro.

Under onsdagens trening var det 21 spillere med på øvelser.

LES OGSÅ: Dette frykter Landro

Mer fra Dagsavisen