Sport

Ni har utgående avtaler i Viking – klubben venter med å forhandle

Kristoffer Løkberg (29) er en av ni Viking-profiler med avtaler som løper ut denne sesongen. Forlengelser står likevel ikke øverst på agendaen i Jåttåvågen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Løkberg har vært en av de virkelige profilene hos de mørkeblå etter at han ble kjøpt fra Brann sommeren 2019. Seiersprosenten er markant høyere med den rappkjeftede innpiskeren på banen.

Likevel har ikke Viking hastverk med å forlenge hans avtale nå – til tross for at han i sommer kan forhandle fritt med hvem han vil. Bjarne Lunde Aarsheim og Morten Jensen har en klar strategi rundt dette.

– Vi har sagt at vi først må sette troppen først. Så må vi eventuelt begynne arbeidet med forlengelser med de eksisterende spillerne. Det vil selvsagt skje etterhvert, sier Lunde Aarsheim til RA.

Han er klar på at vurderingene selvsagt er et pågående arbeid rundt disse spillerne. Noen er også mer presserende enn andre å avklare. «Halve Norge» ønsket seg stjerneskuddet Sebastian Sebulonsen på lån i vinter. Han er blant spillerne som har utgående avtale og klart en mann Viking ikke nødvendigvis bør vente med til han er i en posisjon til å prate med hvem han vil.

– Vi har ukentlig møte i sportslig utvalg. Da er disse tingene selvsagt oppe, sier Lunde Aarsheim – og fortsetter:

– Nå har det handlet aller mest om hva vi skal ha inn i disse møtene. Så vil jobben med forlengelser gå litt samtidig – eller etter vi er ferdige med å handle.

– Så det er ingen dere har innledet dialog med alt nå?

– Nei. Det er ikke påbegynt.

LES OGSÅ: Frykter det kan bli få treningskamper i oppkjøringen

Har det ikke travelt

Kristoffer Løkberg selv lar seg heller ikke stresse av at framtiden hans ikke er avklart.

– Det er litt for tidlig egentlig. Nå skal jeg konsentrere meg hundre prosent om å gjøre en så god oppkjøring som mulig. Så regner jeg med, både fra klubbens og min side, at dette blir en viktig ting å snakke om til sommeren. Jeg regner med at de er mest opptatt av å få nye spillere inn først, sier han til RA.

Han stresser uansett ikke så mye og mener han har en markedsverdi for mange.

– Jeg regner uansett ikke med at jeg er arbeidsledig i 2022.

En totalpakke

Trønderen er i en alder hvor han har mye av karrieren bak seg. Samtidig føler han ikke at 29 år er et tidspunkt hvor han skal begynne å rette blikket for mye mot hva som skal skje den dagen han må legge opp.

– Jeg vil ganske hardnakket påstå at jeg har mange gode år igjen på banen. Det sier jeg av en grunn. Det er nemlig slik at jeg ikke har noe særlig med fart jeg kan miste. Det har jeg aldri hatt. Fysikken er mer enn god nok til å holde på lenge ennå. Så er det med alderen min noe klubbene må vurdere, sier Løkberg.

Den tidligere Ranheim-profilen vet samtidig godt hvor han kommer fra. Trondheim vil alltid være hjemme. På et eller annet tidspunkt er det et punkt som vil komme inn i vurderinger om framtiden.

– Det er riktig at det er en total der som spiller inn. Jeg har samboer fra Trondheim også. Det vil alltid være en plass i hjertet for hjemme. Her vil det nok bli noen samtaler, men det er egentlig godt å ikke ha tenkt så mye på det foreløpig.

– Hva skal Løkberg gjøre når han blir stor?

– Det ligger nok i kortene at det blir noe innenfor fotball. Jeg har planer om å ta trenerutdanning så langt det lar seg gjøre mens jeg fortsatt er aktiv. Egentlig skulle jeg fullføre UEFA-B-lisensen i 2017, men da krasjet det med kvalifisering til Eliteserien med Ranheim. Planen er å få det gjort nå. UEFA-B er forresten den høyeste utdannelsen jeg kan ta som aktiv spiller. Så kommer UEFA A-lisensen og UEFA-PRO-lisensen etterpå.

Daglig leder Eirik Bjørnø i Viking er klar på at han ikke vil legge seg noe særlig oppi vurderingene rundt spillere. Det er trenerduoen og sportslig utvalg som skal avgjøre hvem som skal tilbys nye avtaler. Han kommer først på banen som forhandler når grønt lys gis.

Hører gjerne fra Viking

En annen profil, som er i en alder hvor han er meget attraktiv for andre klubber, er stopper Runar Hove (25). Også han beviste før skaden i fjor at han har tatt nivået og blitt en fullverdig Eliteserien-proff.

Hove var forrige uke klar i talen på hva han tenkte:

– Jeg stortrives og elsker Stavanger, slo Hove fast.

LES OGSÅ: Runar Hove går nye veier for å unngå skader

Fakta:
Disse har utgående avtale i Viking i 2021:
Iven Austbø
Trym Ur
Runar Hove
Tord Salte (går ut i sommer)
Herman Haugen
Rolf Daniel Vikstøl
Johnny Furdal
Sebastian Sebulonsen
Kristoffer Løkberg

Mer fra Dagsavisen