Sport

Nesten et helt lag er borte fra Holmviks Vidar

Ti tunge navn er borte etter nedrykket til Vidar i fjor. Ingen skal beskylde Bjørnar Holmvik (34) for å ha valgt minste motstand i sin første trenerjobb på A-nivå.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Mange av disse var også viktige spillere. Kontinuitetsbærere. Det er et generasjonsskifte. Et helt nytt lag. Når noen forsvinner kommer nye inn, sier Bjørnar Holmvik til RA.

Da nedrykket var et faktum på Lassa i fjor var det ikke uventet med spillerflukt. Klubben hadde i flere år overlevd i 2. divisjon på ett av de minste budsjettene.

– Samtidig hadde denne avskallingen kommet uansett nå, mener daglig leder Gaute Johannessen.

Når først generasjonsskiftet kom peker han på at det er lettere å skru sammen et OK lag i 3. divisjon, enn hva det ville vært på nivået over.

– Vi får tenke litt som Ajax. Navn betyr ikke alt. Å være god er viktigere enn å ha meritter å slå i bordet med.

Billigere er det også. De fleste spillerne på Vidars A-lag har hatt små proffkontrakter.

– Nå er det ikke mange igjen med det. Dessuten går vi fra ti flyreiser til null. Vi kommer ikke til å gå i minus denne sesongen slik det har vært de siste årene. Dette gjør min jobb mye enklere, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Dette er kretsens nye styre

Egne rekker

Klubben skal nå først og fremst bygges opp igjen med påfyll fra egne rekker. Den gode treningskulturen skal ligge i bunn. Flere av spillerne fra 2. laget, som i fjor spilte i 4. divisjon, er hentet opp i A-troppen. Dessuten trener noen av klubbens egne 03-modeller med A-laget.

Vidar har også beholdt noen av dem som spilte mye i fjor. Stortalentet Mats Thornes, keeper Bjarte Egeland, Christian Landsnes og Vegard Skjørestad er blant disse.

De to eneste litt mer etablerte utenifra er foreløpig målmaskinen Mats Gramstad fra Hana i 4. divisjon og tidligere Sotra-kaptein Øyvind Nilsen.

– Vi har prøvd oss på Gramstad tidligere, men fått nei. Nå var han lysten på å prøve seg i 3. divisjon. Han scoret 32 mål på 30 kamper for Hana i fjor, opplyser Johannessen.

– Så håper vi å få klar nok en spiller i uken, sier Holmvik.

LES OGSÅ: Disse har skiftet klubb i lokalfotballen

Vil vinne hver kamp

Målet i år er å vinne hver kamp. Klarer de det vet alle hva konsekvensen er.

– Samtidig er det ikke noe must med et opprykk på direkten. Om dette tar et par år går det fint, sier Gaute Johannessen – som fortsatt ønsker 2. divisjon. Det handler om attraktivitet. Og at byen trenger et nummer to lag.

Trenerfersking Bjørnar Holmvik, som spilte 21 kamper i OBOS-ligaen for Ulf i fjor, skulle egentlig legge opp. Samtidig er han i trening og holder døren på gløtt for litt spill selv.

– Hva er planen i forhold til spillestil og formasjon?

– Vi skal være spillende og folk vil få mye frihet. Noen C- og D-moment er lov. Så får vi eventuelt justere underveis. Ingen skal være redde for å prøve i Vidar. Formasjonsmessig ender vi nok i 4-4-2.

Fakta:
Borte fra 2019: Daniel Berntsen (Buøy), Kristian Høvring (Hundvåg), Eivind Meling (VBK), Vetle Hellestø (Sola), Daniel Eie (Staal), Sigve Kleppa Christensen (Staal), Nicholas Grinde (EIK), Vegard Aasen (Bryne), Thomas Klemetsen Jakobsen (Moss), Sjur Lothe (Notodden).
Nye: Mats Gramstad (Hana), Øyvind Nilsen (Sotra), Jonas Halsne (RIL).

Mer fra Dagsavisen