Sport

Nekter å snakke om egen framtid

VIF-eide Samuel Fridjonsson scoret 1-0-målet og var en viktig bidragsyter til Vikings tiende kamp på rad uten tap. Den islandske landslagsmannen vil likevel si minst mulig om 2020.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Fridjonsson var egentlig henvist til benken fra start mot TIL, men ble kastet inn på banen allerede etter ti minutter da Johnny Furdal måtte ut med kutt.

Den sjansen grep han med begge hender. Etter 26 minutter klinte han ballen i krysset fra 17 meter etter flott forarbeid fra Zlatko Tripic.

Viking fikk en kamp som vippet inn i sitt spor og kunne etterhvert inkassere kamp nummer ti på rad uten tap.

Dette ble bra, gliste Fridjonsson etter kampen - samtidig som han erkjente at det fort kunne blitt to mål på ham.

I andre omgang var han bare centimerere fra å treffe med sitt andre distanseskudd for kvelden.

Hvor skal dette ende for Viking? Nå lukter dere faktisk på medalje.

Vi må bare fortsette med å ta en kamp av gangen og sikre nye trepoengere. Så får vi telle opp til slutt.

Samtidig er Fridjonsson selvsagt klar over at Viking nå står med 40 poeng. Det er ett bak RBK på 4. plassen. Opp til Odd på bronseplass er det faktisk nå bare fem poeng. Det er en mulighet med fem kamper igjen om suksessen fortsetter.

Dette har blitt et veldig godt lag etterhvert. Stallen er god. Det er konkurranse om plassene, sier Fridjonsson.

LES OGSÅ: Slik var Viking-TIL

Vil ikke kommentere framtiden

Tror du det kan spille inn i laguttaket til de viktige kampene framover at du faktisk ikke er eid av Viking? At klubben rett og slett vil foretrekke egne spillere i en cupsemifinale og en eventuell cupfinale?

Jeg er islandsk landslagsspiller og semifinale i cupen har jeg vært med på med VIF før. Dette er ikke noe jeg tenker på. Treneren tar ut det laget han mener er best.

Men hva med din egen framtid? Håper du Viking kommer med et bud? Har du snakket med Berntsen om det?

Nei. Jeg har faktisk ikke pratet med Viking om dette. Nå konsentrerer jeg med bare om å fullføre sesongen på best mulig måte.

Hva med andre klubber da? Er det ting på gang i kulissene med agenten din her?

Det har jeg ingen kommentar til.

Viking-trener Bjarne Berntsen sa for noen uker siden at Viking fortsatt ikke har tatt stilling til om de vil prøve seg på en permanent Fridjonsson-overgang. Det ville være naturlig mot slutten av sesongen.

Om han lager mål som søndag kan det fort være andre klubber som stikker kjepper i Vikings hjul ettersom de ikke har noen kjøpsklausul i avtalen med VIF.

Fornøyd Berntsen

En som også var strålende fornøyd med tre nye poeng var selvsagt trener Bjarne Berntsen.

Han ramser opp hardt arbeid, disiplin og lagmoral når han skal forklare ti kamper på rad uten tap. Søndag var aldri Viking i nærheten av maks. Samtidig kunne de fort slått Tromsø med enda flere mål.

Ti kamper uten tap snakker også for seg selv egentlig.

Klart det gir en god følelse. Det er en kjempeprestasjon av et nyopprykket lag.

Samtidig er Berntsen kjapp med å lande.

Husk at de viktigste kampene gjenstår.

Dere kan nå faktisk ta medalje om det fortsetter. Blir du fristet til å ikke hvile spillere du ville vilt inn mot semifinalen når dere skal møte Kristiansund?

Nei. Planen vi har lagt går uavhengig av resultater.

To midtbanespillere skadet

I så måte må også Berntsen finne ut om Kristian Thorstvedt og Johnny Furdal er tilgjengelige. Begge måtte ut tidlig med kuttstader mot TIL.

Furdal fikk både et kutt i ansiktet og var litt svimmel, sier medisinsk ansvarlig og fysisk trener Halvard Øen Grova.

Hjernerystelse?

Vi tror ikke det, men må selvsagt sjekke videre i morgen.

Kristian Thorstvedt kunne nok spilt videre, men det ville tatt mye tid å sy.

Kuttet i pannen hans var såpass dypt. Han er sydd nå. Det ble fem-seks sting. Det var ikke vits i å vente. Det var bedre å bytte, sier han.

Samtidig virker Viking å ha en utømmelig tank av spillere i bakhånd som kan komme inn å gjøre en like god jobb.
Søndag scoret faktisk begge de to som kom inn på midten. Vinnermålet ble satt inn av Fredrik Torsteinbø på iskaldt vis med hodet.

Jeg kan jo heade! Det var et perfekt innlegg fra Pereira egentlig. Det skal chippes inn der på bakre når jeg eller Even Østensen er på banen.

Torsteinbø er faktisk den eneste Viking-spilleren som også var med da nedrykket var et faktum mot TIL på Alfheim i 2017. Om ni dager er det to år siden det skjedde.

Kontrastene er ganske enorme. Jeg var ikke klar over hvor ille det sto til da jeg kom hjem den sommeren. Det var et desperat forsøk på å berge plassen egentlig. Nå er det utrolig kjekt å få være med på denne oppturen. Spesielt med så mange lokale spillere, avslutter Torsteinbø.


Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien
Viking – Tromsø 2-1 (1-0)
SR-Bank Arena, 8212 tilskuere.
Mål: 1-0 Samuel Kari Fridjonsson (26), 2-0 Fredrik Torsteinbø (88), 2-1 Jostein Gundersen (90).
Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
Gult kort: Samuel Kari Fridjonsson, Zlatko Tripic, Iven Austbø, Viking, Kent-Are Antonsen, Simen Wangberg, Anders Jenssen, Tromsø.
Viking (4-3-3): Iven Austbø 5 – Sondre Bjørshol 5, Runar Hove 6, Viljar Vevatne 6, Adrian Pereira 6 – Kristian Thorstvedt 5 (Fredrik Torsteinbø fra 64.), Kristoffer Løkberg 5, Johnny Furdal (Samuel Kari Fridjonsson 7 fra 10.) – Ylldren Ibrahimaj 5 (Tord Salte fra 90.), Benjamin Källman 7, Zlatko Tripic 7.
Tromsø (3-3-2-2): Jacob Karlstrøm – Anders Jenssen, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen (Morten Gamst Pedersen fra 66.) – Magnus Andersen (Marcus Holmgren Pedersen fra 74.), Eric Smith, Lasse Nilsen – Robert Taylor, Onni Valakari – Runar Espejord (Jostein Gundersen fra 85.), Fitim Azemi.

Mer fra Dagsavisen