Sport

Nagel prøver seg som oppfinner: – Løser et klassisk i-landsproblem

Tidligere hockeyproff Lars-Peder Nagel (39) er kjent for å være noe av en kreativ kremmer. Nå prøver han seg også som oppfinner. Mye tyder på at han faktisk har klart å løse et problem mange ønsket å få løst.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

Nagel, best kjent som tidligere landslagsspiller i hockey og markedssjef i Oilers, begynner etter sommeren som forretningsutvikler i Viking. Selv om han har vært delvis permittert i Oilers i vår har han ikke ligget på latsiden.

I koronatiden har han prøvd seg som oppfinner. Innretningen Robostop ble lagt ut på markedet for bare ti dager siden. Allerede er halve varebeholdningen solgt ut.

– Jeg hadde en del tid til rådighet i vår. Da satt jeg og kikket på robotklipperen kjøre seg fast i trampolinen i hagen. Dette er åpenbart et klassisk I-landsproblem, men jeg lurte på om det ikke kunne løses for folket. Da kom jeg opp med ideen til Robostop, sier Nagel til RA – og ler litt av seg selv.

LES OGSÅ: Nagel fra Oilers til Viking

Får neppe patent

Det enkle er ofte det beste, heter det seg. «Selen» du spenner på beina til trampolinen, som skal stanse klipperen, ble konseptualisert bare et par uker etter at de første vareprøvene ble testet. Han fikk med seg Eirik Jacobsen fra nettbutikken Game-On og kjørte på med 2000 Robostops i første varebestilling.

– Dette er åpenbart et hobbyprosjekt, men du håper jo selvsagt at det skal ta av. Det har ikke tatt av på noen måte, men har solgt ganske godt etter lanseringen for ti dager siden. Dette er åpenbart et problem folk ønsker å få løst. Nå datt det også inn noen salg fra Sverige her. Skandinavia er nedslagsfeltet vårt foreløpig.

Nagel håper selvsagt det skal ta fullstendig av, men han er realist.

Løsningen er også så enkel og velkjent at patent neppe er et tema. Skulle det ta av vil nok noen større fisker i dammen kopiere løsningen.

– Jeg har ikke sjekket muligheten for patent, men tror neppe det går. Mekanismen er ikke nå. Dette er bare en konseptualisering av bruken.

– Er håpet å få det inn hos en større kjede for så å få en del av kaken på salget?

– Nå tester vi markedet. En større kjede vil være topp. Så bruker vi kanalene vi har foreløpig.

Egentlig var dette bare en idé som kom i kjølvannet av oppstarten til et annet, og ganske spesielt, prosjekt.

– Vi skal starte en nettbutikk for salg av julelys som kan henges rundt huset etter sommeren. Dette var noe som dukket opp i prosessen.

LES OGSÅ: Nagel satser på bryllupsfirma

Bøker og apper

Det er ikke første gang at kremmeren Nagel har gjort det OK med prosjekter av relativt ymse slag.

Da han fortsatt var spiller i Oilers startet han nettstedene bryllupsartister.no, musikkartister.no og bryllupsfotografer.no. Formidlingstjenestene lever fortsatt – selv om forfatningen nå ikke er den beste ifølge Nagel selv.

Lars-Peder Nagel har alltid vært en kremmer. Her er han i 2010 - etter å ha startet nettstedet bryllupsartister.no. Foto: Erik Holsvik

Appen ABC-hjulet – som bidro til å lære barn bokstaver – ble også en relativt stor suksess. Denne er nå utdatert på operativsystem, men toppet nedlastingslistene i Norge i perioder.

Bra gjorde også i aller høyeste grad det digitale barnebokprosjektet «Carmens verden» det.
Barnebok-appen Nagel sto bak og hadde idé til, med Marianne Kaurin som forfatter og Lena Eidem som illustratør, toppet også nedlastingslistene i Norge.

Økonomisk har prosjektene vært fine for Nagel – selv om han ikke på noen måte har blitt steinrik.

– Dette har vært en hobby de siste ti årene. Jeg har ikke blitt millionær, men det har vært en fin tilleggsinntekt i disse årene. Regnskapene for de forskjellige selskapene ligger jo der ute og er offentlige, sier oppfinneren og seriegründeren.

Det viktigste framover blir likevel å være like kreativ på Vikings vegne. Her starter han som forretningsutvikler i høst.

– Det blir jo på sett og vis mye av den samme tankegangen, bemerker han.

– Klarer du å finne opp et konsept som gjør at laget ikke lekker baklengsmål også?

– Sport skal jeg holde meg langt unna, sier en lattermild Nagel.

LES OGSÅ: Han ønsker seg innovasjon i Oilers

Mer fra Dagsavisen