Sport

Nå vil Viking vurdere permittering av ansatte

Viking, og resten av toppfotballen, setter all fellestrening på vent til 31. mars. Samtidig vil også Viking tirsdag ta en runde på om de skal permittere ansatte på sport.

Følg RA Sporten på Facebook!

Norsk Toppfotball (NTF) og Norges Fotballforbund (NFF) ble på et møte mandag enig om å suspendere alle fellesøkter til 31. mars. Samtidig er det dialog med NISO (spillernes organisasjon) som tidligere har vært steile når det kommer til permittering. Trenerforeningen er også på banen her.

Det var et godt og informativt møte. Det viktigste budskapet er fortsatt at turneringene skal gjennomføres. Det gjelder både serie og cup. Vi skal klare å levere produktet vårt til sponsorer og sesongkortholdere, sier daglig leder Eirik W. Henningsen i Viking til RA.

LES OGSÅ: Slik planlegger Viking-sjefen for de forskjellige scenarioene

Revurdering 31. mars

Forbudet mot trening gjelder både A-lag og akademilagene. Så skal de  revurderes 31. mars.

Norge er i en krisesituasjon og idretten må gjennomføre de tiltak som er nødvendige for å unngå smitte, heter det i en pressemelding fra NTF.

Det er en åpning for å bruke annlegget til trening, men da én og én. Et eksempel kan være skuddtrening. Ikke for fellestrening, sier Henningsen.

Han opplyser også at dialogen med UEFA om situasjonen er opprettet. De skal i morgen ha et møte hvor både EM og de europeiske turneringene står på agendaen. Dette påvirker den norske serien i forhold til tilgjengelige spilledatoer for en sen sesongstart.

Dessuten ser man nå på utsettelse av overgangsvinduet. Her er det dialog med FIFA.

Nå vil de vurdere permittering

Så var permittering er viktig tema. Vi har god dialog med både NISO og trenerforeningen for protokoll og hvordan det skal gjennomføres.

Henningsen har tidligere sagt til RA at dette ikke var et tema, men nå bekrefter at også Viking må vurdere dette i perioden fram man kan starte fellestreninger igjen.

At full lønn nå dekkes fra dag tre av det statlige spiller selvsagt inn. Viking taper utvilsomt penger nå. Dette er en måte å ta noe inn igjen.

Ved en eventuell permittering kan i teorien spillerne fritt skifte jobb. Det tror Henningsen neppe blir et stort tema.

Det er ikke mange som ansetter nå.

NTF har fått morgendagen til å komme i mål med en felles protokoll med NISO og Treneforreningen slik at alle klubber kan løse permitteringsutfordringene på samme måte i forhold til spillere og trenere.

Videre vil Viking gjøre en vurdering ut i fra dette. Før det skjer det ikke noe.

– Ingen klubber vil permittere spillere eller trenere før denne dialogen er avsluttet, sier Henningsen.
Samtidig er mange klubber presset og det kan fort komme permitteringer av andre ansatte før den tid.
Henningsen forteller at de vil ta svaret som kommer om spillere og trenere til etteretning og presiserer at vurderingen til Viking om permittering her først vil tas når man har et svar.
Han erkjenner også at Viking så kan komme til å gjøre sin egen vurdering i saken  – uavhengig av hva NISO og trenerforeningen kommer fram til.

Mer fra Dagsavisen