Sport

Nå vil Berntsen se etter forsterkninger

Dersom skadene fortsetter å hope seg opp, samtidig som Viking sliter på tabellen, varsler nå Bjarne Berntsen handel når overgangsvinduet gjenåpnes. Han er klar på i hvilken kategori det skal letes.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Scoutingavdelingen vår må bruke tiden godt her framover. Tilsier tabell og skadesituasjon det må vi ha oversikt i markedet til neste vindu åpner, sier Berntsen til RA.

Treneren slikket mandag sårene etter nok et irriterende tap. Klubben som imponerte alle, med cupgull og 5. plass i fjor, har bare Sandefjord og Start bak seg på tabellen.

Berntsen brukte i vinter en håndfull millioner i overgang, lønn og signeringsbeløp på blant andre Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay. Nå kan mer behøves.

– Om vi skal handle vil vi ikke se etter spillere for å styrke stallen. Det må være noen som kan styrke laget vårt på direkten, slår han fast.

Vinduet åpner 8. september og er åpent i én måned. Da vil Viking kunne rekke å styrke laget i god tid før de skal ut i Europa. Det skjer etter planen 17. september.

– Det bør jo være kjøpers marked?

– Det er ikke så sikkert at klubbene har penger å bruke. Husk at mye av inntektsstrømmene er borte.

LES OGSÅ: Dette mener Berntsen må til for å få bort usikkerheten

Skadene et problem

De mørkeblå holdt seg helt rolige i «korona-bonusvinduet» før seriestart. Da var Berntsen tydelig på at stallen både var bred nok og god nok.

Nå viser det seg at summen av problemene kan kreve ytterligere dykk i kontoene som ble fylt opp med salgene av Thorstvedt og Tripic.

Berntsen avviser likevel at han alt nå har forhørt seg med styret om hvor mye som kan være tilgjengelig.

Til oppgjøret mot serietoer Molde kan han være tvunget til å reise med kun 17-spillere – ikke 18 som er det vanlige.

Slik blir det når åtte av en A-tropp på 25 er ute eller usikre. Både Yann-Erik de Lanlay, Runar Hove, Sondre Bjørshol, Jefferson de Souza, Iven Austbø, Johnny Furdal, Kristoffer Løkberg og Even Østensen sliter samtidig.

Det ekstreme koronaprogrammet har satt sine spor. Klubben har flere skader enn på årevis og man har opplevd en markant økning i muskelskader.

Til møtet med Molde onsdag er Kristoffer Løkberg i kategorien svært usikker med leggskade. Så måtte Johnny Furdal kaste inn håndkleet med magesmerter før kampen mot Odd.

– Om det bare er et snev av vanlig diaré bør det kunne gå.

Iven Austbø ser Viking-treneren bort fra. Han passerte ikke testen lørdag. Ankelen han tråkket over på blir tidligst god nok mot FKH lørdag.

Viking reiser til Molde tirsdag og returnerer ikke før torsdag. De kommer til å ha en treningsøkt der også etter oppgjøret.

Berntsen vet at det blir knalltøft å møte et av landets soleklart beste hjemmelag nå.

– Vi er i alle fall ikke favoritter. Her har vi ikke noe press på oss. Dette er en av de vanskeligste arenaene å komme til. Molde liker å styre kampene og har mye ball.

– Nå trenerteamet får testen

– Vil det si en mer kynisk inngang fra dere?

– Vi må spille på måten vi best mener vi kan få poeng. Så kan vi sikkert lære litt av Mjøndalen. De var nære sist med flere sjanser og et misbrukt straffespark. Det er mulig å skape noe selv om du ikke har ballen så mye, minner han om.

– Etter to år, med det som i det store bildet har vært sammenhengende medgang, har nå motgangen kommet. Kjenner du på det?

– Selvsagt. Jeg føler et stort ansvar for dette. Så er det sånn at når du får ros for gode resultater må du også tåle kritikk for de svake. Det er nå vi i trenerteamet virkelig får testet oss med denne gruppen. Så er jeg trygg på at vi skal snu dette. Det er jeg fordi vi ser så mange tendenser som er gode.

Berntsen peker på at de skaper ganske mange sjanser i hver kamp. Spillemessig ser det veldig bra ut i perioder.

– Det er ikke mange lag i serien som har skapt så mye mot Glimt som oss i år.

– Er du overrasket over hvor gode de har vært?

– Veldig. De er sykt tydelige på hva de ønsker. De spiller også 4-3-3 som oss. Det er en kjempeinspirasjon å se hva de får ut av hva de har.

– I det tempoet de tar poeng må Molde vinne alt for å henge på. Det er ikke bra for Viking?

– Nei. Da må selvsagt også Molde vinne hele tiden, men alle lag kan overraske i enkeltkamper, sier Berntsen.

Mer fra Dagsavisen