Sport

Nå venter Zlatko Tripic for Zymer Bytyqi

Zy­mer Bytyqi skal spille for tyr­kis­ke Kon­ya­spor, og det går ikke lang tid før han mø­ter Zlat­ko Tri­pic til du­ell.

Følg RA Sporten på Facebook!

Man­dag kveld sig­ner­te Zy­mer Bytyqi en kon­trakt med Kon­ya­spor. Den strek­ker seg til som­me­ren 2023, iføl­ge VG. Si­den kon­trak­ten med Viking er ut­gått er han bos­man­spil­ler, og går gra­tis fra de mør­ke­blå.

I tyr­kisk fot­ball ven­ter nye ut­ford­rin­ger for 24-år­in­gen, som er opp­vokst i Sand­nes. Ett av lage­ne han mø­ter er Göz­te­pe. Der spil­ler tid­li­ge­re Viking-kap­tein Zlat­ko Tri­pic.

LES OGSÅ: Bytyqi klar for Konyaspor

– For­tje­ner mu­lig­he­ten

Man­nen som av­gjor­de cup­fi­na­len for Viking i 2019 ser fram til å møte Bytyqi til kamp.

– Jeg gle­der meg mye til å få møte Zy­mer igjen. Vi skal møte Kon­ya­spor om to uker, så jeg hå­per han er med i trop­pen da.

Han har hatt en strå­len­de se­song, og for­tje­ner den­ne mu­lig­he­ten, så jeg un­ner ham det vel­dig mye, sier Tri­pic til RA om den tid­li­ge­re lag­kom­pi­sens over­gang til tyr­kisk fot­ball.

Tripics klubb Göz­te­pe lig­ger på 11. plass med sam­me po­eng­fangst som Kon­ya­spor på 12. plass. Selv har den tid­li­ge­re mør­ke­blå hel­ten spilt 14 kam­per den­ne se­son­gen. Han har sco­ret to mål og har én as­sist.

LES OGSÅ: Klar melding til Ibrahimaj

– Fin by

Det er få nord­menn som har like god kjenn­skap som Tri­pic om den tyr­kis­ke li­ga­en, som han har vært en del av si­den ja­nu­ar 2020.

– Hva har du å si om Kon­ya­spor, Zlat­ko Tri­pic?

– Kon­ya­spor er en god klubb i en fin by. De har en fan­tas­tisk sta­di­on, så Zy­mer kom­mer til å få opp­le­ve mye kult der, sier han.

Laget hol­der til i den tyr­kis­ke byen Ko­nya, som har i over­kant av 2,2 mil­li­o­ner inn­byg­ge­re. Det er 560 ki­lo­me­ter mel­lom Bytyqis nye by og Tripics bo­sted i Iz­mir. Det er om­trent sam­me dis­tan­se som Stavanger-Oslo.

Bytyqis nye hjem­me­are­na er gi­gant­an­leg­get Ko­nya Büyüksehir Stadium. Den er brukt av det tyr­kis­ke lands­laget, og har plass til im­po­ne­ren­de 42.000 til­sku­e­re.

LES OGSÅ: Slik var Viking-året fra A-Å

Mer fra Dagsavisen