Sport

Nå starter opprykksjakten for Steffen Landro og Sandnes Ulf

Forberedelsene til 2021-sesongen i OBOS-ligaen er i gang.

Følg RA Sporten på Facebook!

Steffen Land­ro går inn i sin and­re se­song som tre­ner i Sand­nes Ulf. Det be­tyr am­bi­sjo­ner om opp­rykk 
til eli­te­se­ri­en.

– Jeg er i Sand­nes Ulf for å kjem­pe om opp­rykk. Det er pla­nen, sier Land­ro til RA.

En sen av­slut­ning på 2020-se­son­gen har ført til en noe for­sin­ket opp­start for 2021-opp­kjø­rin­gen. 21. ja­nu­ar skal spil­ler­ne sam­les igjen på Øs­ter Hus Arena. Da skal for­men til spil­ler­ne tes­tes.

Selv om hvi­le­pe­ri­oden er noe kor­te­re enn nor­malt skal spil­ler­ne være klar til å star­te på opp­rykks­jak­ten. Et­ter siste se­rie­run­de i 2020 ble det sju­en­de­plass på Sand­nes Ulf, kun ett po­eng bak Rau­foss på kva­lik­plass. Det ble der­for in­gen mu­lig­het til å kjem­pe om plass i eli­te­se­ri­en for Land­ros menn inn mot ju­le­høy­ti­den.

Ar­bei­det med for­be­re­del­ser på­går for fullt i Sand­nes. Tre­ner­tea­met er al­le­re­de på jobb for å gjø­re ar­bei­det som må bli gjort før spil­ler­ne kom­mer nes­te tors­dag. Ti­den går til plan­leg­ging, og i kjent Land­ro-stil til jak­ten på nye spil­le­re.

LES OGSÅ: Dette skal Landro hente til Ulf

– Mini­tre­nings­leir

– Hvor­dan skal dere for­be­re­de dere, det er vel ikke ak­ku­rat slik at dere kan dra til Mar­bel­la på tre­nings­leir i år?

– Det blir å se litt hva vi får lov til. Vi plan­leg­ger å være her med van­li­ge tre­nings­uker, så hol­der vi åpent for å rei­se en li­ten tur vekk in­nen­lands el­ler her i re­gi­o­nen for en li­ten camp. Der kan vi ha en mini­tre­nings­leir, sier Land­ro.

Tre­nings­lei­re­ne er vik­ti­ge for topp­klub­be­ne. Det er ikke bare tre­nin­gen som bi­drar til re­sul­ta­ter, men også det so­si­a­le. På tur kan et lag gå fra å være en­kelt­spil­le­re, til å bli en sam­men­svei­set grup­pe.

– Det er noe av grun­nen til at vi ser på mu­lig­he­ten for en sam­ling her, selv om vi ikke får reist vekk. Vi må ten­ker mer på det uten­om­sports­li­ge. Det tror jeg vi skal få til. Vi har gode for­ut­set­nin­ger med sta­di­o­net vår. Vi skal få en sam­let gjeng inn mot se­rie­start. Jeg vel­ger å se po­si­tivt på det, jeg har 16 spil­le­re jeg tren­te i fjor. De vet hva jeg ten­ker og hvil­ken stan­dard som kre­ves. Det blir enk­le­re enn da jeg kom inn i fjor, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Forlenget avtalen med lokal profil

Nye inn

Før OBOS-li­ga­en star­ter skal Sand­nes Ulf hen­te noen nye spil­le­re. RA har tid­li­ge­re skre­vet om jak­ten på for­svars­spil­le­re. Land­ro må ha midt­stop­pe­re som pas­ser inn i 3-5-2-for­ma­sjo­nen han bru­ker. Det kre­ver mer fer­dig­he­ter med ball enn van­lig fra midt­stop­per­ne.

Nå hå­per han å ha en el­ler to spil­le­re på plass før laget sam­les 21. ja­nu­ar.

– Det har litt å si. Det er sunt for grup­pen å få inn noen nye an­sik­ter. Vi er også for­be­redt på å hol­de en el­ler to po­si­sjo­ner åpne til langt ute i opp­kjø­rin­gen, da kan vi se hva vi tren­ger og tes­te litt. Ide­elt sett får vi inn tre til fire spil­le­re i lø­pet av ja­nu­ar, sier Ulf-tre­ne­ren.

Mer fra Dagsavisen