Sport

Nå skal Viking begrense bruken av grå drakter

Denne sesongens grå draktsett har ikke falt i smak hos alle supporterne. Nå har Viking kontaktet NFF for å få bremset bruken.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking spiller normalt i mørkeblå drakter – og eventuelt hvitt på bortebane dersom det har vært behov for det grunnet kollisjon med fargene til hjemmelaget.

Denne sesongen har laget også en tredjedrakt som er helgrå. Grunnet en intern feil er denne blitt ført opp som «foretrukket drakt» på bortebane opplyser markedssjef Kjartan Salvesen.

– Det er egentlig ikke skjedd annet enn at vi ved en feil skrev opp at de grå draktene er bortedrakt i stedet for reservedrakt. Både grå og hvitt skal være reservedrakt. Så skal mørkeblått være foretrukket. Det gjelder både hjemme og borte. Vi er «de mørkeblå», sier Salvesen.

LES OGSÅ: Fotballkretsene med brev til regjeringen – mener det er krise nå

Engasjement

Bruken av de grå draktene har skapt engasjement. Nå tar Viking grep.

– Vi har nå skrevet til Norges Fotballforbund (NFF). Dette er en feil vi har gjort selv. Den er blitt påpekt både internt og av fansen. Nå blir dette reservedrakt – og det gir oss valgfrihet.

LES OGSÅ: Birger Meling klar for fransk toppklubb

Ser fram til poeng

Salvesen er kjent for å tidvis være noe overtroisk blant kollegaene. At Viking har slitt med å kapre poeng i grått er selvsagt også notert i hans bok.

Salvesen har også stor forståelse for at engasjementet rundt drakten har vært stor i sosiale medier.

– Vi har alltid vært klare over at det er mye følelser ute og går når det kommer til drakter. Det er bare kjekt at folk involverer seg. Så er vi også enige i det som er blitt sagt. Vi er «de mørkeblå». Det er godt at de passer på oss. Så løser vi ting sammen.

Salvesen ser nå fram til seirer – også på bortebane.

– Vi ser fram til tre bortepoeng. Egentlig ser vi fram til poeng generelt sett framover. Samme hvor de kommer fra, avslutter Salvesen.

Viking har fått en tøff start på sesongen og står kun med fem poeng på de første seks kampene i Eliteserien. Det gjør at laget ligger på en 12. plass.

Mer fra Dagsavisen