Sport

Nå permitteres også A-spillerne og trenerne i Viking

Viking hadde onsdag møte med kapteinsutvalget i klubben. Der ble det varslet om at spillerne nå også vil rammes av permitteringer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at regjeringen tirsdag utvidet perioden med ekstraordinære tiltak til 13. april ble det også straks mer aktuelt for Viking å ta grep mot spillerne.

Fra før av har 18 personer tilknyttet administrasjon og akademiets trenerstab blitt permitterte. Nå kommer turen til spillerne.

– Vi hadde møte med kapteinsutvalget onsdag og har gjort oppmerksom på at det høyst sannsynlig blir permitteringer fra torsdag av, sier daglig leder Eirik W. Henningsen til RA.

LES OGSÅ: Viking-stopper koronasmittet

Delvise permitteringer

Henningsen opplyser om at A-lagsspillerne ikke blir permittert i sin helhet. Det er snakk om delvise permitteringer. Hvor stor prosentsats det er snakk om vil han foreløpig ikke gå inn på.

– Vi venter på en avklaring fra NTF (Norsk Toppfotball), NFF (Norges Fotballforbund og klubbene på hvorvidt det skal tillates uorganisert trening på lukkede anlegg. Det skal i så fall skje i henhold til direktivene fra Helsedirektoratet i forhold til ting som korrekt avstand og at de skal komme ferdig skiftet til øktene. Om det blir en løsning med uorganisert trening, med et strengt regime uten smittefare, vil det ha betydning for graden av permittering vi vil benytte.

– Men det blir en delvis permittering uansett?

– Ja. Men vi vil ta dette med spillerne før vi går ut med satsen.

Henningsen peker også på at permitteringer vil gis ut flatt både til spillere, støtteapparat og trenere. Ingen vil permitteres i en lavere sats enn andre.

– Unntaket er de som tjener aller minst og vår nye mann fra New Zealand (Joe Bell). Vi må få avklart med NAV om hvorvidt han har krav på dagpenger etter regelverket. Hvis ikke blir han av naturlige grunner ikke permittert, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Seriestart utsatt til 23. mai

Skjerpede tiltak

Det er uansett liten tvil om at Viking tar situasjonen med smittefare på høyeste alvor. Klubben har fått sin første spiller med koronasmitte i den unge stopperen Sebastian Sørlie Henriksen.

– Det er selvsagt iverksatt skjerpede tiltak i forhold til dette. Medisinsk apparat har også gitt spillerne klare føringer om å gi beskjed på direkten om noen skulle kjenne symptomer. Så skal vi også huske på at Sørlie Henriksen ikke trente med A-laget etter at vi kom tilbake fra Marbella, sier han.

Seriespillet er nå utsatt til 23. mai. All idrett er i utgangspunktet stanset ned til regjeringen gjør nye vurderinger 13. april.

Viking hadde fra før jobbet med alternative budsjetter for tre scenario. Disse hadde oppstart 1. mai og de to andre kalkylene 15. juni.

– Det ligger i dagen at det fortsatt skal spilles 30 kamper og at cupen skal gjennomføres. Scenarioet med start 23. mai er selvsagt bedre enn start 15. juni, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Vikings nye styreleder: - Verden så definitivt ikke slik ut da jeg sa ja

Mer fra Dagsavisen