Sport

Nå kan de ønske barn velkommen tilbake til IFO

I lang tid har barn vært nødt å hol­de seg bor­te fra sko­le­fri­tids­ord­nin­ge­ne som er or­ga­ni­sert av id­ret­ten. Nå kan Kyr­re Sand­ven i Brodd, og res­ten av klub­be­ne, øns­ke vel­kom­men til­ba­ke.

Følg RA Sporten på Facebook!

Si­den de lo­ka­le ko­ro­na­re­strik­sjo­ne­ne kom i be­gyn­nel­sen av ja­nu­ar har det vært stengt på fri­tids­ord­nin­ge­ne som id­retts­lage­ne drif­ter. Et­ter en lo­kal av­kla­ring med kom­mu­nen fra Id­retts­rå­det fikk klub­be­ne klar­sig­nal til å åpne opp igjen tirsdag.

– Det blir fan­tas­tisk. Vi øns­ker flest mu­lig ak­ti­vi­te­ter, men det må være for­svar­lig, sier Brodds dag­li­ge le­der Kyr­re Sand­ven til RA.

LES OGSÅ: Fotballsesongen kan bli utsatt

Føl­ger sko­le­ne

Fri­tids­ord­nin­ge­ne til id­ret­ten, ofte kalt IFO, HFO el­ler FFO, føl­ger sko­le­nes be­stem­mel­ser, og reg­nes ikke som van­li­ge id­retts­ak­ti­vi­te­ter. Det er grun­nen til at det skal åp­nes opp nå.

Det er sta­dig fle­re id­retts­lag som ar­ran­ge­rer IFO. Med reg­le­ne for gult nivå kan et helt trinn reg­nes som en ko­hort.

LES OGSÅ: Se video: Årets sportsnavn 2020

Ko­hor­ter

Klubben på Mid­jord har en am­bi­sjon om å åpne i dag el­ler i mor­gen, og job­ber nå på spreng for å kom­me i gang igjen. Mang­le av­kla­rin­ger skal gjø­res, blant an­net om id­retts­hal­len blir til­gjen­ge­lig.

Nedstengingen fikk de også reaksjoner på.

– Både un­ger og for­eld­re sy­nes det var synd. Vi valg­te jo å sten­ge tre­nin­ge­ne også et­ter det ble an­be­falt, og star­tet med or­ga­ni­ser­te tre­nin­ger tirsdag. Det er god for­stå­el­se blant for­eld­re­ne, og har vært et godt sam­spill med dem, sier Sand­ven om si­tua­sjo­nen.

– Hvor­dan blir opp­leg­get med smit­te­vern nå?

– Vi ser for oss at det blir som før jul, hvor vi ikke blan­der ko­hor­ter. Det blir som gult nivå på sko­len. Det er det vi plan­leg­ger ut fra. Vi hå­per og tror vi kan være både inne og ute, sier Sand­ven.

Sko­le­ne i Stavanger er til­ba­ke på gult nivå, et­ter å ha vært på rødt. Ung­doms­sko­le­ne, som re­gu­le­res av re­gje­rin­gen, had­de sin fore­lø­pig siste dag på rødt nivå i går.

LES OGSÅ: Koronasesongen ble ferdigspilt

Mer fra Dagsavisen