Sport

Nå har Ylldren Ibrahimaj fått Viking-ultimatum

Viking er svært interessert i å forlenge med Ylldren Ibrahimaj. Samtidig må Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim se ham som en del av et større bilde.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Midtbanestjernens kontrakt med Viking løper nå ut og de mørkeblå vil nødig miste både ham og Zymer Bytyqi samtidig.

Det nye kontraktstilbudet han har fått er ifølge Morten Jensen «svært godt og konkurransedyktig».

Selv sier Ibrahimaj følgende til RA tirsdag:

– Jeg har ikke bestemt noe ennå og prøver å finne ut hva som er best for meg.

– Hva har du av andre ting på bordet ut over Viking?

– Jeg velger å ikke si så mye, men det er interesse. Konkrete tilbud også. Men jeg tar neppe noe valg de første dagene.

Midtbanemannen sier at han har planer om å bruke julen til å tenke seg godt om.

– Nå skal jeg ha en liten ferie og senke skuldrene etter en lang sesong. Så vet du aldri i fotball. Ting kan skje fort. Vi får se, sier 24-åringen fra Arendal.

Fjorårets assistkonge i Eliteserien har denne sesongen i større grad levert poeng gjennom mål. Sju fulltreffere ble det på ham.

LES KOMMENTAR: Det er lett å peke på vanskelige forutsetninger

Har satt tidsfrist

Viking-trener Morten Jensen er samtidig klar på at klubben må få kontroll rundt spillerlogistikken. Han innrømmer at Viking nå har satt en frist. Han er også fullstendig klar over at spilleren selv lenge har sagt at utlandet er et mål.

– Vi håper å få til noe med Ylldren i løpet av juletiden. Så håper vi konklusjonen er at han fortsetter her selv om han er ærlig på at han helst vil ut. Det er nok litt der at han ikke har fått det rette tilbudet og vil nok se om noe mer dukker opp. Så kan ikke Viking vente for lenge. Ellers må vi gå videre.

– Har dere satt en konkret deadline her?

– Ja. Vi har gitt beskjed om at han må bestemme seg på denne siden av året. Ellers må vi gå videre med andre alternativer.

Slanking

Jensen uttalte mandag til Aftenbladet at Viking kikker etter en erstatter for Zymer Bytyqi på vingen og en venstre back. Forsvinner Ibrahimaj er også en midtbanemann et tema med de frigitte lønnsmidlene.

– Hvor stor tropp skal dere ha?

– Vi ønsker å erstatte de vi mister. Så skjønner vi at troppen må slankes litt i utgangspunktet. Det nøyaktige tallet kommer litt an på «utenomspillere». Vi skal ha en god grunnstamme, men det skal også være muligheter for egne akademispillere. For mange etablerte gjør veien opp lengre. Det er også vanskeligere å holde de unge fornøyde. En godt trimmet tropp med fleksibilitet. Om det blir 22, 23 eller 24 kommer mye an på de unge.

Stavanger 20201128. 
Vikings Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Start på Viking stadion.
Foto: Carina Johansen / NTB

Jensen minner om at én ung spiller har tatt steget og etablert seg hvert av årene dagens trenerteam har vært i klubben.

Kristian Thorstvedt, Adrian Pereira og Henrik Heggheim er alle blitt stjerner.

Nå ligger navn som Kristoffer Forgaard Paulsen, Sondre Auklend og Harald Nilsen Tangen i vannskorpen for å kunne gjøre det samme. Sistnevnte har vært meget god for Åsane på lån.

– Vi har et av landets beste akademi og med dette legger vi også press på dem for å fortsette å levere. Flyten herfra har vært jevn og fin.

Haugen neppe aktuell

Samtidig vet han godt at fansen vil ha etablerte navn inn. På venstreback har klubben at defensiv soliditet i Rolf Daniel Vikstøl. At de ser etter en offensiv og rask venstreback for å komplettere er åpenbart.

– Er Kristoffer Haugen fra Molde igjen et tema for en retur?

– Nei, jeg tror neppe det blir aktuelt. De har forespeilet at de satser på ham og vi har ikke gjort framstøt – selv om det er en mann vi alltid har en naturlig dialog åpen med slik det er med de lokale som er ute. Han har også kontrakt og er i en alder hvor et proffopphold nok er mer naturlig, sier Jensen.

Viktigheten av å treffe på en back beskriver han som stor.

– Vi vil spille en mer moderne fotball å utvikle oss. Backene er et av de viktigste våpnene i en slik fotball.
Når det kommer til kantspiller er han også klar på behov.

– Det er ikke nødvendigvis noen innleggskant. Vi har åpenbart ikke Peter Kovacs på topp, sier Jensen – for å illustrere at Viking neppe vil angripe veldig forskjellig fra denne sesongen når 2021-oppkjøringen tar til i slutten av januar.

Mer fra Dagsavisen