Sport

Nå har Viking fått svar om de Lanlays skade

Onsdag fikk Vikings medisinske apparat svar på hvor lenge Yann-Erik de Lanlay er ute. Han mister sannsynligvis seriestarten.

Følg RA Sporten på Facebook!

Uhellet for de Lanlay var ute allerede tidlig i lørdagens internkamp på SR-Bank Arena. Den skadeutsatte stjernevingen måtte spasere av banen med store smerter allerede etter rundt ti minutter av internkampen som ble spilt da oppgjøret mot Bryne ble avlyst av regjeringen.

LES OGSÅ: Tre mann ut med skade da Viking spilte internkamp

I utgangspunktet fryktet man at angriperen var ute i lang tid. Onsdag kom positive beskjeder rundt lårskaden etter at det hadde blitt tatt bilder.

– MR-bildene visere at det er en muskelskade i hamstringen. Det er noe bedre enn forventet lørdag og han er nå allerede i trening igjen på Vikingklinikken, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvar Øen Grova i Viking i en SMS til RA.

De Lanlay har hatt flere strekkskader det siste året, men hadde vært frisk en god periode før dette. Han så meget god ut på trening. Derfor var det ekstra tungt både for klubb og spiller at det skjedde med såpass kort tid igjen til planlagt seriestart.

Denne rekker han neppe, men han må nok ikke stå over veldig mange kamper om regjeringen åpner for toppidretten.

– Vanligvis leger en slik skade seg i løpet av seks uker. Ettersom de Lanlay er en eksplosiv spiller vil vi ha en rolig progresjon nå i starten, sier Øen Grova.

LES OGSÅ: Even Østensen har funnet seg ny klubb

Han er samtidig klar på at de ikke kan være helt sikre på tidsaspekt allerede nå.

– Etter to uker med trening og framgang kan vi nok forutsi tidsperspektivet litt bedre, sier Vikings fysiske trener.

Lørdag var han klar i talen overfor RA på at det var uheldig at spilleren nok en gang måtte ut med strekkskade. Disse kan ha en selvforsterkende effekt og Viking vurderer grep rundt hans individuelle opplegg som følge av det.

– Det er klart at tidligere skader er en risikofaktor. Så er han også den mest eksplosive spilleren vi har. Vi har et ambisiøst treningsopplegg. Kanskje må vi individualisere litt rundt de Lanlay. Vi skal i alle fall granske litt rundt opplegget rundt ham, sa Øen Grova da.

Viking fikk også småskader på Johnny Furdal og Viljar Vevatne. Disse var av mindre alvorlig karakter.

LES OGSÅ: Viking med nytt backframstøt

Mer fra Dagsavisen