Sport

Nå gis det full gass for storstilt utbygging av stadion med tak over

Viking har nå en konkret ambisjon om å starte utbygging av sørsiden av SR-Bank Arena i 2020. Nå starter reguleringsprosessen. Klubben skal også finne ut hvor mye arenataket – som ligger inne i disse planene – vil koste.

Følg RA Sporten på Facebook!

I årevis har det vært snakket om mulighetene for å bygge ut det tomme skroget på sørsiden av SR-Bank Arena.

På veien har blant annet eierskapet i stadion blitt overført fra Viking ASA, til Viking AS – og nå i det eksterne selskapet Viking stadion AS som ledes av Ole Rugland.

Nå ser det endelig ut for at alle årene med sonderinger og planlegging er i ferd med å kulminere i noe konkret.

– Vi er nå kommet så langt at vi skal i gang med omreguleringsplan for stadion. Denne innbefatter utredninger om mulighetene for å legge tak over stadion, bekrefter daglig leder Eirik Henningsen overfor RA.

LES OGSÅ: Stadion forfaller – må pusses opp for millioner

Grønne lys

I klartekst betyr dette at det er gitt grønt lys fra styrehold til å gå i gang med kjempeprosjektet.

Etter det RA kjenner til snakkes det om at takprosjektet alene kan havne på rundt 100 millioner kroner.

Henningsen vil ikke foregripe begivenhetene rundt denne summen.

– Nå skal vi først starte jobben med å finne alternativer som vil passe for oss. Vi må blant annet avgjøre om vi vil ha et permanent tak, eller om det blir snakk om tak som kan beveges. Så må vi også få stadfestet pris.

Takprosjektet er en del av en større stadionutbygging hvor sørsiden endelig skal bli utnyttet skikkelig. Her er det nå bare tribuner og tomt skall bak. Det er heller ingen VIP-bokser på denne langsiden av stadion.

Klubbens daglige leder forteller at planene innebærer at andre enn Viking selv skal bære kostnadene – som selvsagt vil være svært store.

– Vi har på hånd interessenter fra det eksisterende eiermiljøet, eksterne regionale investorer og utenlandske investorer.

LES OGSÅ: Furdal om den elleville utligningen

Avtaler alt på plass

Henningsen er klar på at det nå skal kjøres på for å få dette gjort. Prosessene er allerede godt i gang. Han avslører følgende overfor RA for å illustrere det:

– Faktisk har vi allerede skrevet intensjonsavtaler for utleie i den ombygde sørsiden på tusenvis av kvadratmeter.

– Hva er tidslinjen for omreguleringen?

– Jeg tør ikke si det sikkert. Det kan selvsagt ta litt tid, men vi har en klar ambisjon om å kunne starte denne utbyggingen i løpet av 2020, slår han fast.

Taus om hva som kommer

Tidligere har det vært snakket om muligheter for mye forskjellig i stadionkroppens sørside. Leiligheter, skole, hybler, lagerbygg, kontorer og sykehus er blant det som har blitt nevnt opp gjennom årene.

Hva det faktisk skal ende opp med å bli nå er Henningsen svært hemmelighetsfull på.

– Det vil vi ikke ut med ennå.

Det han likevel kan slå fast er at ventetiden nå er over.

– Nå skal det skje!

Styreleder Ole Rugland i stadion AS sa i oktober følgende til RA om hva som kunne komme i en ombygd sørside på stadion:

– Vi jobber med ting relatert mot sport. Så mye kan jeg si. Et nytt kontorbygg for utleie er det ikke noe marked for.

Rugland slo da også fast at det som skal inn ikke ville få plass i dagens stadionkropp og at det ville kreve en omregulering. Det er denne prosessen som nå går i gang.

En ombygd stadion vil kunne øke inntektsmulighetene for Viking i framtiden.

Klubben er nå i en situasjon hvor utgifter og inntekter omtrent går i null etter alle kostnadskuttene. For å ta et steg videre har ytterligere økning av inntektene vært et klart mål. I årets budsjett tas det også et mindre grep i så måte.

– Vi har fått lagt inn midler i budsjettet for 2020 for at markedsavdelingen skal kunne styrkes med nok en ressurs. Det er rett å ta høyde for det nå. Viking er kommet dit at vi har stor pågang fra selskap som vil inn i nettverket vårt. I siste måling av kundetilfredshet scoret vi oppe på 84 prosent. Skal vi opprettholde dette må vi ha bemanningen til det, sier Henningsen.

Mer fra Dagsavisen