Sport

– Nå forventer vi at NFF gjør noe

De lokale 3. divisjonsklubbene er alt annet enn fornøyde med tingenes tilstand. Verken når det kommer til kamp- og treningsrestriksjoner – eller det de opplever som en ødelagt konkurransesituasjon.

Følg RA Sporten på Facebook!

De fleste er sterkt kritiske til at det ikke er blitt åpnet for dem. Mange blør både medlemmer og kroner. Madla har for eksempel fått 80 utmeldinger.

Hinnas daglige leder Hans Arne Haga peker på at klubbene settes i en vanskelig situasjon når det fortsatt ikke er åpent for kamper og vanlige treninger nå. I Hinna har de fortsatt ikke helt oversikt over frafall, men lokalfotballen er nærmest unisone om at det som kom fredag fra regjeringen var svært skuffende.

– Så er det ingen tvil om at 2-lagene får en stor konkurransefordel som får trene nå. Det blir bare større og større. Jeg forventes at det gjøres noe fra NFF på hvilken betydning dette får for seriespill og tabell ved sesongslutt.

Haga peker samtidig på at den tenkte seriestarten nå kommer raskt i forhold til skaderisiko. Deres spillere skal på ferie.

– For øyeblikket blir 3. divisjon for uproffe for å starte. Vi kan vist nok ikke følge smittevernsreglene. Så er det merkelig hvor ivrige NFF blir på å få oss i gang fort med kamper etter ferien. Da er vi plutselig proffe nok. Kan det ha noe med sponsor Norsk Tipping å gjøre, spør han.

To lag trukket i Brodd

I Brodd merkes også godt konsekvensene av stengingen. I aldersbestemte klasser er to lag trukket og to nye vurderes trukket.

Klubben har ikke mistet A-spillere, men daglig leder Kyrre Sandven erkjenner at det går kraftig på motivasjonen løs. Spillerne skal nå ha tre uker ferie.

– Vi må trene i hele juli for å rekke seriestart.

Lite logikk igjen

Også på Midjord er de forbannet over at motstanderne Viking 2 og Start 2 får trene omtrent som normalt nå.

– Ekstremt urettferdig. Så får vi ingen gode svar fra NFF når vi påpeker det. Jeg er veldig enig med det Haga sier. Det er rart at de tar så lett på dette, sier Sandven – som mener det hele nå nærmer seg parodiske tilstander.

– Nattklubber kan være åpne, men de over 20 kan ikke spille fotball på vanlig måte. Så kan du samtidig se bort fra enmeters-regelen på sommerskole. Ei heller kan SIF og Brodds 12-åringer møtes til treningskamp. Kun spille internt. Det er lite logikk igjen, sier Sandven.

Mer fra Dagsavisen