Sport

Nå er Veton på sitt lykkeligste

NAVN I NYHETENE: Veton Berisha (25) angrer på mye av det som ble gjort i forbindelse på overgangen fra Brann til Viking. Samtidig er han nå et eneste stort smil etter returen til Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hvem: Veton Berisha (25)

Hva: Fotballprofil med A-landskamper for Norge.

Hvorfor: Kom nylig tilbake til Viking etter flere år i utlandet og én sesong i Brann.

– Du inn samtidig som kompisen din Zlatko Tripic drar ut fra Viking. Det er vel et lite slag?

– Den kødden, hehe! Jeg visste om interessen rundt ham samtidig som det begynte å skje ting rundt min overgang fra Brann. Da fikk jeg litt klump i magen. Samtidig ønsker jeg Zlatko alt det beste. Viking hadde suksess i fjor og var et kollektiv, men Zlatko ut er selvsagt et tap. Nå må andre spillere ta ansvaret.

– Kan Viking toppe fjoråret uten ham?

– Ja, det tror jeg. Jeg mener jeg er en god spiller og vi har et godt lag utenom. Alle vil jobbe for en god sesong. Mye av grunnen til suksessen i fjor var nettopp kollektivet. Det er ikke borte og blir nøkkelen igjen.

– Våger du deg ut på et tidlig tips for hvor dere ligger an i forhold til de andre i Eliteserien?

– Jeg tror ikke vi skal gå inn på det allerede. Folk kan komme inn og folk kan forsvinne ut. Vi håper selvsagt på en god sesong. Og så har vi jo spill i Europa til sommeren. Det er en gulrot alle vet ligger der foran oss. Økonomien rundt det er én ting for klubben, men opplevelsen som spiller er enda viktigere. Jeg var med på gruppespillet i Europa League med Rapid Wien. Vi var underdogs i gruppen, så tok vi ti poeng. Vi gikk videre til utslagsrundene og møtte Inter. Det er mulig å komme til gruppespill for Viking også. Se bare på hva Sarpsborg 08 fikk til.

– Det ble nok av spetakkel og reaksjoner rundt overgangen fra Brann – i en saga som varte over ett år?

– Det er ting jeg skulle vært foruten, men jeg ønsket så enormt sterkt å komme hjem til Viking. Mye av det jeg sa var dumt. Jeg har stor respekt både for klubben og fansen i Bergen. Så tror jeg ikke det er noe ondt blod mellom meg og klubben. De skjønte meg også.

– Du har spilt mye kant de siste årene, men Veton Berisha er ikke noen naturlig Tripic på kanten?

– Nei, jeg liker meg klart best som spiss, og når jeg spiller kant er jeg helt ulik Zlatko i stilen. Så kan jeg gjøre en god jobb der, men jeg føler jeg kommer mye mer til min rett som spiss med presspillet og de rette ballene å jobbe med.

– Hvor stor forskjell er det på de to rollene målmessig?

– Jeg kunne scoret mer fra kanten i Brann i fjor. Du kan fint komme opp på syv-åtte mål fra kanten pluss noen målgivende. Som spiss er det helt andre tall.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg vet at det blir feil å si at den har betydd mest, men Zlatan-boken var en av de kuleste jeg har lest. Nå blir det forresten lite tid til lesing av bøker. Kun skolebøker. Jeg går på BI og holder på med en bachelor i markedsføring.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å være hvor jeg er akkurat nå! Hjemme i Viking, blant venner, familie og kjæresten min Benedicte.

– Hvem var din barndomshelt?

– Jeg er usikker på hvem det var da jeg var helt liten, men fotballmessig har det alltid vært karrieren til min bror Valon jeg har sett opp mot.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg kan bli litt fort sur.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er veldig godt med chips, snop og Pepsi Max noen ganger.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er ikke typen til det. Da måtte det nesten vært for å støtte noen nær meg om de demonstrerte for noe de tror veldig på tror jeg.

– Er det noe du angrer på?

– Det er alltid noe du angrer på, men jeg er skrudd sammen slik at er det gjort er det ferdig. Du kan ikke tenke på det. I fotballen er det mange valg som kunne vært annerledes. Da jeg spilte i Tyskland kunne jeg dratt videre til gode klubber, men ventet for lenge på en storklubb som aldri ble konkret.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Da må jeg svare min kjæreste Benedicte Maaseide.

Mer fra Dagsavisen