Muligheten for poengrekord lever videre tross straffetap

Oilers lå under med to mål, men hentet opp Sparta og holdt liv i håpet om å sette ny poengrekord i DNB Arena lørdag. Kampen endte 4-5 etter straffekonkurranse. Samtidig ble det annonsert at Todd Bjorkstrand har signert ny avtale med Oilers. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 4

Straffer:

Søberg for Oilers. Må score nå. Prøver å dra ut keeper, men misser! Sparta vinner på straffer.

Roest for Sparta. Veteranen misser. Holm tar den.

Hurrød for Oilers. Gran redder!

Grønberg for Sparta. Prøver å dra ut Holm. Holm redder!

Zajac for Oilers. Keeper redder!

Karlsen for Sparta. Drar ut Holm, men skyter i nettveggen!

Trettenes for Oilers. Rett på keeper!

Tangen Henriksen for Sparta. Holm redder!

Kissel for Oilers. Finter seg selv ut i større grad enn keeper. Svakt og miss.

Jakobsson åpner for Sparta. Mååååål! Drar ut Holm og opp i krysset på backhand. Nydelig straffe!

Sudden Death:

65 min.: Klart for straffer i DNB Arena! Oilers har, med ett poeng, allerede klart å holde liv i sjansen på poengrekorden. Nå kreves seirer i i full tid i de to siste. De har råd til å tape denne på straffer.

64 min:: Zajac løs og kommer inn fra kant. Finter skudd i lengste, men setter den høyt i nærmeste. God redning!

64 min.: Siste minutt av Sudden. 53-26 i skudd totalt i kampen så langt.

63 min.: Trettenes snurrer rundt med alt og alle. Skyter høyt. Keeper er der med snappen.

63 min.: Stor Sparta-sjanse etter styring.

62 min.: Oilers best i Sudden så langt.

61 min.: Kjempereding av Holm!

61 min.: Kissel smeller til. Keeper blokkerer. Kissel med ett mål og tre assister i kveld. Stor kamp. Trettenes to mål og en assiste.

61 min.: Vi er i gang med spill tre mot tre!

3. periode:

60 min.: Da er det duket for Sudden Death!

59 min.: Drar seg mot Sudden Death, men Oilers presser på videre. Skal de ta dette? 30 sekunder igjen.

58 min.: Måååååååål! 4-4! Uten å ta ut Holm!  Brady Brassart får pucken foran mål. Får to sjanser og prikker inn returen. Kissel og Schwartz med målgivende.

57 min.: Spørsmålet nå er når Oilers tar ut Holm.

56 min.: Trym Gran må blokkere. Oilers har bitt seg fast etter utvisningen. Vil ha 4-4-scoringen.

55 min.: Oilers fulltallige igjen.

54 min.: 3884 tilskuere.

53 min.: Utvisning Oilers. Ikke bra timing på den. Klavestad.

53 min.: Schwartz skyter like over.

52 min.: Oilers trykker. Sparta rygger. 44-23 i skudd totalt her.

49 min.. Sparta fulltallige og rett i angrep. God redning fra Holm, men farlig retur.

47 min.: Schwartz misser en enorm sjanse! Får ikke løftet pucken nok.

47 min.: Ny utvisning Sparta. Trettenes tas. Jonas Meisingset får for tripping i to minutter.

46 min.: Da har Oilers fortsatt alle muligheter til å utligne. Da lever poengrekorden. Trettenes nærmer seg også Siddisrekorden for flest poeng i en sesong for en lokal spiller i et lokalt lag.

45 min.: Mååååååål! 3-4! Oilers utnytter overtallet direkte! Mathias Trettenes får pucken fra Schwartz fra bak mål. Knaller den inn. Keeper for treg i sideforskyvningen. Kissel og med assist.

45 min.: Utvisning Sparta. Emil Lilleberg får to minutter for å holde motstanders kølle.

44 min.: Sparta gir til icing.

42 min.: Sparta tar ikke overganger nå. Spiller puck opp i rundvandt og skifter rekker. Ikke tvil om at de vil spille smart for å holde på ledelsen her.

41 min.: Stangskudd Sparta! Dommerne se den på ny, men kommer til samme konklusjon. Klask i stang. Ikke i målet og ut.

41 min.: Kampen i gang igjen. Kan Oilers komme tilbake og holde liv i håpet om ny poengrekord i Get.ligaen?

2. periode:

40 min.: Pause.

39 min.: Mååååål! 2-4! Nok en vakkert overtallsmål av Sparta. Skudd fra blå fra Santeri Saari med fire sekunder igjen av perioden. Nå blir det tungt for Oilers i 3. periode likevel. 21-11 i skudd i denne perioden.

39 min.: Hurrød får to minutter for hekting. Sparta var på vei alene gjennom. Oilers i undertall.

38 min.: Ny stor Oilers-sjanse!

36 min.: Kristiansen kommer gjennom. Stor sjanse til Oilers! Nå er det Hawaai her. Meget severdig!

36 min.: Mååååål! 2-3! Nydelig overtall av Sparta. Klikk-klakk-spill. Pucken ender på blank hos Anders Tangen Henriksen! Den lokale helten fra Stavanger sender Sparta i ledelsen.

36 min.: Utvinsing Oilers. Byhnisveen ryker på en tominutter for tripping.

35 min.: Søberg nære med en kanon! Sparta fulltallige igjen etter siste målet.

34 min.: Måååååål! 2-2! Oilers i fyr og flamme i dette overtallet! Dan Kissel finner hullet fra ute i slottet. Zajac og Trettenes med assistene.

34 min.. Mååååååååål! 1-2! Mathias Trettenes knaller den inn fra spiss vinkel! Assistert av Tommy Kristiansen og Dan Kissel.

33 min.: Voldsom takling på Schwartz nede i vantet og ny Sparta-utvisning! Kristian Østvik får 2+10 minutter for Boarding. Fem mot tre på isen.

33 min: Robin Dahse to minutter for holding. Oilers i overtall.

32 min.: Så annonseres det på kuben at Bjorkstrand tar to sesonger til som Oilers-trener! Kul måte å gjøre det på med video fra Bjorkstrand som forteller om det selv. Det har blitt forhandlet en periode nå.

32 min.:  Sparta litt bedre nå og med et par OK avslutninger mot Holm.

29 min.: Buret til Sparta ute av stilling. Pucken virket fri etter et skudd og en rekke spillere, fra begge lag, kastet seg inn.

27 min.: Meget godt styringsforsøk fra Kissel! Mål i luften om Oilers fortsetter slik.

27 min: 23-13 i skudd totalt.

27 min:. Nå kjører Oilers på her. Ser langt bedre ut.

25 min.: Sparta fulltallige.

24 min.: Stor sjanse til Sparta i undertall etter en grusom feilpass fra Søberg. Der var Oilers heldige.

23 min.: Utvisning Sparta. Oilers kjørte på mot målet i nesten ett minutt sammenhengende og Andreas Marthinsen måtte til slutt ta en utvisning for interference.

22 min,: Kristiansen prøver fra skrått hold. Blir ganske farlig - selv om vinkelen nesten var død.

21 min.: Kampen i gang igjen.

1. periode:

20 min.: Sparta fulltallige omtrent i det det blir pause. 15-9 i skudd. Oilers på hælene.

19 min.. Litt gruff foran mål etter en OK Oilers-sjanse. Kristiansen selvsagt involvert. Men blir ikke utvisninger.

18 min.: Ny utvisning Sparta.  Hans Kristian Jakobsson får to minutter for interference. Nytt Oilers-overtall.

15 min.: Sparta fulltallige. Ikke et bra overtall. Sparta forechecket Oilers høyt og de slet med å etablere.

13 min.: Utvisning Sparta. Magnus Nilsen får to minutter for høy kølle. Oilers får prøve ut overtallet sitt. Et mål nå hadde vært bra timingmessig.

11 min.: Ny meget god Oilers-sjanse. Trettenes og Søberg. Mer vilje bak denne gangen.

11 min.: Trettenes og Kissel prøver seg med hvert sitt skudd, men trafikken og offerviljen foran mål mangler.

9 min.: Mååååål! 0-2! Skudd fra blå rett i krysset! Nydelig spill, med masse trafikk foran Holm. Santeri Saari med målet. Grønberg med passet.

9 min.: Mååååål! 0-1! Victor Øhman får pucken fra bak mål og gjør ingen feil på den flotte pasningen fra Robin Dahse. Sparta i ledelsen. Forsåvidt greit nok. De har sett farligst ut.

7 min.: Relativt jevn innledning. Sparta nærmest så langt med stangskuddet.

5 min.: Stor sjanse Kristiansen! Alene med keeper, men klarer ikke å runde Trym Gran.

5 min:. Skudd over fra Oilers.

3 min.: Oilers fulltallige.

2 min.: Kanon i krysset og ut fra Spartas Christoffer Karlsen! Nåre 0-1.

1 min.: Sparta med en farlig overgang! Dobbeltsjanse og utvisning på Schwartz. Hekting. Oilers i undertall.

1 min.: Sander Dilling Hurrød kommer løs på kanten. Skjærer inn og prøver en backhand. Keeper tar den. Kampens første avslutning fra Oilers.

1 min.: Kampen er i gang. Forresten virket verken fyrverkeri eller pyro da Oilers gikk på isen. La oss håpe det ikke er et omen for hva som kommer!

Før kampen:

Oilers fikk tidligere i uken den nedslående beskjeden om at Greg Mauldin er ute for sesongen. Han har revet av en av tre hamstringsener i låret og må nok operere.

Samtidig må Thomas Berg-Paulsen også operere. Han har en vond menisk, men kan kanskje komme på is igjen i løpet av sluttspillet om det ikke skulle være så ille.

På toppen av det er kaptein Kristian Forsberg, Jeppe Meyer, Ludvig Hoff, David Morley og Markus Vikingstad alle ute av spill.
Flere av disse hadde nok spilt om det sto om en NM-finale. Samtidig handler de siste tre kampene bare om å fullføre seriespillet med stil. Oilers er for lengst mestere.

Det eneste som virkelig er interessant er om laget klarer flere av rekordene de jakter. Den gjeveste er poengrekorden i Get-ligaen (112). Det krever syv poeng av ni mulige i avslutningen.

Dessuten er flere andre rekorder mulige å ta - både individuelle og som lag.