Sport

Møte i dag: Viking har beklaget til Berntsen

Rune Bertelsen og Erik Nevland hadde torsdag formiddag et møte med Bjarne Berntsen der én ting sto på agendaen. Samtidig vurderer Bertelsen nå også å trekke seg.

Følg RA Sporten på Facebook!

FK-styrelederen, og den daglige lederen i Viking FK, Erik Nevland, kom med et klart budskap. Det var en full beklagelse for det som har skjedd i forbindelse med sparkingen av Berntsen.

– Jeg har i dag hatt et møte med Berntsen sammen med Erik Nevland. Dette var kun for å beklage at vi ikke gjorde det vi skulle som arbeidsgivere og at vi ikke var på ballen, sier Bertelsen til RA.

LES OGSÅ KOMMENTAR:"Hva skal til for å få Bjarne til å bli"

Forklarte seg

Bertelsen, som erkjente overfor RA at han ble tatt på sengen av en del ting da Berntsen var ferdig, har siden blitt tatt i brudd på idrettens regler, erkjent disse – og lagt seg langflat. Det var FK som skulle kjørt samtalene. Ikke AS-leder Thor Steinar Sandvik som trakk seg tirsdag.

– På møtet med Bjarne fikk jeg forklart litt av min oppfatning av saken og kommet med grunnen til hvorfor vi bommet. Så har jeg fått høre hva Berntsen har å si og det var veldig greit for meg. Jeg var ikke med da han møtte representanter for FK tidligere i uken, sier Bertelsen.

Han er samtidig klar på at dette ikke var et møte for å ta opp forhandlinger om en fortsettelse for Berntsen.

– Jeg måtte informere ham om at jeg har et behov for å gå en runde i egen klubb, eget styre, kontrollkomité og med NFF. Blant annet må vi her se på om det er jeg som bør være styreleder videre, sier FK-lederen – og fortsetter:

– Bjarne ønsket uansett å konsentrere seg om de to neste kampene. Jeg tror på mange måter at alle parter her trenger å summe seg. At det blir ro slik man kan få spist og sovet. Så ønsker jeg at Bjarne skal få en verdig avslutning på sin tid i Viking.

For tidlig

Hvorvidt det kun blir en avslutning som trener kan han ikke si noe om.

– Jeg har ikke noe mandat til å snakke om det er en vei videre. Det får dagene som kommer vise hvordan det i tilfelle blir løst. Men det var godt å få opprettet denne dialogen slik vi er et sted hvor vi kan snakke sammen, sier Bertelsen.

Bertelsen har sittet både som leder i FK-styret og som medlem av det enstemmige AS-styret som sparket Berntsen.

Mer fra Dagsavisen