Sport

Morleys smarte valg

Oilers-pro­fi­len David Mor­ley (30) forlot Stavanger i mars da han var på vei tilbake fra skade, med gravid kone og ny kontrakt. Nå er han tilbake i DNB Arena.

Bilde 1 av 3

Følg RA Sporten på

Det er eks­tra mye usik­ker­het for is­hoc­key­spil­le­re den­ne som­me­ren, men Oilers-pro­fi­len har gått gjen­nom hele opp­hol­det med ny kon­trakt.

– Jeg har ven­ner som har hatt en vel­dig stres­set si­tua­sjon, si­den de ikke har hatt kon­trakt. Mye kan selv­sagt for­and­res, men jeg er vel­dig glad for å være her. Vi tri­ves godt i Stavanger, sier Mor­ley til RA.

David Morley på isen. Foto: Kristoffer Knutsen

LES OGSÅ: Slik forandret Tommy Kristiansen kroppen i sommer

Ble far

Ca­na­di­e­ren øns­ket seg trygg­het da han sig­ner­te en ny to­års­kon­trakt, og fikk det i al­ler høy­es­te grad den­ne gan­gen. Øns­ket var ikke helt til­fel­dig.

30-år­in­gen ble far for før­s­te gang i ap­ril. Pla­nen var at bar­net skul­le fø­des i Norge, og ter­min var un­der de plan­lag­te NM-fi­na­le­ne. De pla­ne­ne ble dras­tisk end­ret da pan­de­mi­en slo ut. Slutt­spil­let ble av­lyst, og fa­mi­li­en Mor­ley dro hjem til On­ta­rio i Ca­na­da.

Der ble dat­te­ren Ad­di­son født. Alt har gått fint med den lil­le fa­mi­li­en, som nå er i Norge et­ter mye pa­pir­ar­beid for å få inn­rei­se­til­la­tel­se.

Den nye til­væ­rel­sen til Mor­ley tri­ves han med, selv om det er mye som står på.

– Det er like ut­ford­ren­de med barn som alle sier. Det er lite søvn. Jeg er hel­dig med en kone som sør­ger for å leg­ge til ret­te for at jeg kan trene og pres­te­re, sier Mor­ley.

LES OGSÅ: Sveum er ny kaptein i Oilers

Han er­kjen­ner at det be­gyn­ner å bli gøy med barn. På grunn av et stengt sam­funn i Ca­na­da fikk de mye tid sam­men i star­ten.

– Den før­s­te må­ne­den had­de vi mye tid, det er jeg vir­ke­lig glad for. Med alt som sto på føl­tes det godt.

LES OGSÅ: Bjorkstrand tilbake i Oilers

Ska­de­fri

I mars var Mor­ley til­ba­ke på isen. Opp­tre­nin­gen gikk fint, og han var i rute til å spille kam­per i slutt­spil­let. An­ke­len har nå fått enda mer tid til å le­ges.

– Fo­ten fø­les god. Jeg skul­le jo spilt i slutt­spil­let, men pan­de­mi­en ga meg eks­tra tid til å gjø­re en god opp­tre­ning. Selv om ting var stengt har jeg brukt tek­no­lo­gi til å få nye øv­el­ser.

Han kjen­te på skuf­fel­se da Oilers ikke fikk sjan­sen til å prø­ve seg i slutt­spil­let. Laget var sterkt, og had­de tro­lig gjort en sterk pre­sta­sjon i jak­ten på «byttå».

– Det er uten tvil det mest do­mi­ne­ren­de laget jeg har spilt på, sier ca­na­di­e­ren om laget som ble se­rie­mes­te­re i feb­ruar.

David Morley. Foto: Kristoffer Knutsen

LES OGSÅ: Kissel kan bli norsk denne sesongen

Det er over en må­ned til se­rie­start. Før den tid skal det spil­les tre­nings­kam­per, og rek­ker skal set­tes. Mor­ley hå­per å vin­ne kon­ge­po­ka­len.

– Det er pla­nen. Vi har man­ge av de sam­me spil­ler­ne, selv om noen vik­ti­ge har for­latt oss og noen skal inn. Stam­men her er et topp­lag, slår han fast.

Gle­den med å være til­ba­ke på isen er stor. Det gir grunn til å smile, selv om det er al­vor­li­ge ting som skjer i ver­den.

– Det er fan­tas­tisk å spille ho­ckey igjen. Uten­om smit­te­verns­reg­le­ne er det mes­te nor­malt. Vi tren­ger hel­dig­vis ikke å gjem­me oss i hu­se­ne våre nå, sier en let­tet Mor­ley.

Mer fra Dagsavisen