Midtstopperen med scoring da Viking spilte uavgjort

Det ble en nervepirrende avslutning på kampen da Viking møtte Tromsø i Marbella søndag.

Bilde 1 av 2

Andre omgang:

90. min.: Kampen er over, det blir 1-1 på Marbella Football Center. Viljar Vevatne scoret Vikings eneste mål.

90. min.: Tromsø har presset voldtsomt de siste minuttene, og ble belønnet med scoringer. Holder trykket oppe også etter scoringen.

88. min.: Mål 1-1 Sigurd Grønli får et innlegg som han skyter forbi Arnebrott! Da har Tromsø utlignet.

87. min.: Målscorer Vevatne gjør en liten tabbe til venstre for 16-meteren. Feilberegner sparket på ballen, og Tromsø tar den med seg. Viking-forsvaret ordner opp.

84. min.: Der kommer Tromsø til en farlig sjanse! Arnebrott er ute i duell med en Tromsø-spiller, som sender ballen høyt opp i luften. Nesten som en pitch på golfbanen. Går over mål, og lander i nettet bak.

83. min.: Kampens første gule kort deles ut. Sebastian Sebulonsen er synderen.

82. min.: Det blir spennende å se om Arnebrott får det travelt i innspurten. Tromsø har ikke kommet til noen store sjanser tidligere i omgangen.

79. min.: Det blir ikke noe særlig ut av hjørnesparket. Tromsø holder trykket oppe.

78. min.: Tromsø stikker i angrep, og Runar Hove gjør en strålende jobb med å holde TIL borte fra målsjanse. Det blir hjørnespark.

77. min.: Fra avstand fyrer Sebulonsen av et skudd, som går over mål.

76. min.: Berisha går av etter 30 minutter på banen. Det var planen til Berntsen. Ylldren Ibrahimaj kommer inn. Østensen tar rollen som midtspiss igjen.

74. min.: Nok en gang er det Bell som hindrer et Tromsø-angrep.

72. min.: Duell på midtbanen. Runar Hove får to TIL-spillere på seg. Han holder dem i sjakk, men blir tatt ulovlig. Vinner et frispark.

69. min.: Nilsen Tangen spiller ballen gjennom Tromsø-forsvaret, fra hjørnet på 16-meteren. På venstre tar Furdal ballen, men skuddet blir blokkert.

66. min.: Det er verdt å merke seg at Vevatne bærer kapteinsbindet i kveldens kamp.

63. min.: Mååål 1-0 Viljar Vevatne vinner ballen på 25-30 meter, tar med seg ballen mot mål og skyter Viking i ledelsen! Ballen havner til høyre for TILs Karlström.

61. min.: Sebulonsen drar seg inn i 16-meter, og skyter! Den går en meter utenfor på motsatt side av målet.

60. min.: Frispark til Tromsø fra 30 meter. Slår inn mot feltet, og den heades ut.

56. min.: Viking kommer til et innlegg mot Berisha, som stuper inn for å rekke den. Den går forbi.

53. min.: Viking prøver å skape noe offensivt. Berisha gjør en fin kombinasjon med Furdal. Prøver å legge gjennom til Østensen, men pasningen kommer litt feil.

50. min.: Bell kriger hjemover, sklitakler en Tromsø-spiller. Frispark til de røde og hvite.

49. min.: Østensen er flyttet ut til venstre, Berisha er mditspiss.

47. min.: Berisha har en litt uheldig invovering på egen halvdel, fører til en overgang for TIL. Skuddet går over.

46. min.: Veton har kommet inn, de Lanlay går ut. Andre omgang spilles nå.

Første omgang:

45. min.: Det er pause. Stillingen er 0-0 mellom Viking og Tromsø. Laget fra nord har vært det beste i første, så gjenstår det å se hva som skjer etter hvilen.

45. min.: Nok en farlig sjanse til Tromsø på tampen, Arnebrott holder Viking inne i kampen!

45. min.: TILs Erik Kitolano spiller seg pent gjennom, i 16-meteren! Arnebrott redder igjen!

44. min.: Tromsø snur spillet, kommer til en sjanse når Brage Berg Pedersen header. Arnebrott har kontroll.

44. min.: Bell får frispark, på midtbanen.

40. min.: Så langt har det vært en omgang på midtbanen. Det er der det skjer. Mye rot fra begge lag.

37. min.: Viking må være mye mer direkte. Det blir for komplisert.

34. min.: Bell mister ballen på vei til midtbanen. Tromsø setter fart på en overgang, men Bell rydder opp etter seg.

31. min.: Johnny Furdal sender en pasning i dommeren. Det blåses, og gis en form for frispark.

29. min.: Berntsen gir tydelige beskjeder fra benken. Det er lettere å høre det på en relativt tom stadion.

26. min.: Tromsø med et hardt skudd fra distanse. Arnebrott når ballen, og den går i stolpen!

25. min.: de Lanlay gjør en god jobb i egen 16-meter. Blokkerer et innlegg fra Tromsø, går til hjørnespark. Hjørnesparket blir det ikke noe ut av.

23. min.: Even Østensen er aggressiv i presset. Får frispark mot seg. Viser mye vilje.

21. min.: Tromsø åpnet best, men Viking begynner å bli farlige nå.

19. min.: Tromsø er farlig frampå, men det blir offside.

17. min.: Viking med et strålende spill gjennom midtbanen! Bell er arkitekten. Ender på venstrekanten, men innlegget blir blokkert.

15. min.: Lang pasning fra Vikstøl til Furdal, som er i offside.

12. min.: Ballen befinner seg på Vikings høyrekant, hvor Nilsen Tangen drar seg nedover og sender ballen inn i feltet. Der er Sebulonsen, men to Tromsø-spillere er i veien.

11. min.: Der får de Lanlay sitt første skudd på mål for sesongen! Skyter fra like utenfor 16-meteren.

10. min.: Tromsø har corner, Viking får ballen unna. Nilsen Tangen er sterkt involvert.

9. min.: Furdal får ballen, han skyter! Linjedommeren har vinket for offside.

8. min.: Hjørnespark til Viking. Det blir ikke noe ut av det, utenom et frispark til Tromsø.

6. min.: Det er Tromsø som har åpnet best på Marbella Football Center. Kommer seg inn i 16-meteren, men Vevatne får ballen ut.

4. min.: Tromsø kommer farlig framover på sin venstreside, Bjørshol får den ut til hjørnespark.

2. min.: Viking avbryter et jagende Tromsø. Furdal legger en fin ball gjennom mot de Lanlay, men han blir litt nølende. Tromsøs målvakt, Jacob Karlström, ender opp med ballen.

1. min.: Tromsø tar avspark. Kampen er i gang.

Før kampen:

Dette blir Yann-Erik de Lanlays første kamp for Viking etter vinterens retur. Lørdag sa «Yanni» følgende til RA:

– Det blir kjekt å spille igjen, og å ta på Viking-drakten igjen. Jeg vil få en god prestasjon, men det viktigste er kamptreningen.

En annen som er tilbake for Viking er Veton Berisha. Han har kjempet seg tilbake fra skade, og er å finne på banen mot Tromsø. Han starter kampen på benken, og skal etter planen inn i andre omgang.

Det er ikke sannsynlig at han spiller mer enn 30 minutter. Det bekreftet Bjarne Berntsen til RA lørdag.

– Hva håper dere å få ut av kampen?

– Vi ser etter solide prestasjoner offensivt og defensivt. Vi skal være solide defensivt og farlige offensivt, sier Berntsen.

Viking scoret fem mål mot Chayka, i andre omgang. Det er en sterk kontrast til resten av oppkjøringen. For første gang scoret også en av Vikings midtspisser, da Tommy Høiland la på til 5-3 i det nittiende minutt.

Den eneste som er igjen fra fredagens startoppstilling er Viljar Vevatne. Han og Runar Hove spilte en omgang hver mot russiske Chayka. Det betyr at midtstoppertalentet Sebastian Sørlie Henriksen er innbytter.

Fredag møter Viking det finske laget Honka. Da er det ventet at vi begynner å se konturene av et toppet lag.

Viking starter med dette laget (4-3-3): Erik Arnebrott-Sondre Bjørshol, Runar Hove, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl-Joe Bell, Sebastian Sebulonsen, Johnny Furdal-Harald Nilsen Tangen, Even Østensen, Yann-Erik de Lanlay.