Målfest da Vidar tok farvel med 2. divisjon – og Erland scoret mot gamleklubben

Slik var serieavslutningen i lokalfotballen.

Lørdag formiddag ble siste serierunde i 2. divisjon spilt.

Den var uten særlig sportslig interesse rundt de lokale lagene. Vidar var allerede nedrykksklare før møtet med Fredrikstad, og det var ventet at det ville bli en tøff kamp for de rødkledde på Lassa.

Men Vidar viste at de hadde lyst å gå ned med flagget til topps. Fredrikstad tok riktignok ledelsen etter 25 minutter, men Christain Landsnes svarte og utlignet like før pause.

Ikke lenge etter hvilen sørget FFKs Tim Nilsen før 2-1-ledelse til gjestene.

Mats Thornes hadde et par saftige muligheter i første omgang uten å score, men etter en drøy time satt den endelig. 2-2.

Tim Nilsen var imidlertid ikke ferdig for dagen, og satte sitt andre da Fredrikstad igjen tok ledelsen.

Men da Nicholas Grinde dukket opp på returen etter et frispark fra Daniel Berntsen og sørget for 3-3 var lagene igjen like langt.

Fredrikstad så ut til å score vinnermålet da Henrik Kjelsrud Johansen satte inn 4-3 et par minutter før full tid, men et herlig skudd i lengste hjørne fra Vetle Hellestø like etterpå sørget for at det endte 4-4 i Vidars siste kamp på dette nivået i denne omgang.

Sola tapte for Blink

For Sola, også de allerede nedrykksklare, ble det som ventet fryktelig tøft borte mot et Stjørdals-Blink som ledet serien og bare trengte minst ett poeng for å sikre opprykket selv.

Vertene tok føringen fra start, og selv om Sola holdt stand den første halvtimen, var det fullt fortjent at Blink tok ledelsen ved Fredrik Vinje. Få minutter senere sto det 2-0, og det virket som om det hele allerede var mer eller mindre avgjort til pause.

Johannes Hinna sørget imidlertid for liv i kampen da han reduserte like etter hvilen, men Stjørdals-Blink hadde god kontroll på det hele og punkterte kampen med både 3-1 og 4-1 før dommeren blåste for full tid og vertene kunne juble for opprykk til 1. divisjon.

Resultatene hadde ingen innvirking på tabellsituasjonen for Vidar og Sola, som endte henholdsvis tredje sist og nest sist i avdelingen.

Viking 2 og Madla vant

Også i 3. divisjon ble siste serierunde spilt lørdag. Viking-rekruttene slo nedrykksklare Vardeneset 6-0 etter fire(!) scoringer fra Adrian Amundsen Bergersen, samt to fra Ivar Øidvin.

Brodd tapte 1-2 for Madla på Midjord. Hjemmelaget ledet lenge etter Sanel Bojadzics straffescoring tidlig i kampen, men Madla snudde kampen. Preben Erland scoret «selvsagt» mot klubben han spilte for så sent som i august, før Fredrik Stray Tjaum ble matchvinner på overtid.

Dermed endte Viking 2 på 3. plass, Madla på 6. plass, Brodd på 9. plass og VBK på nest sisteplass.