Sport

– Målet er å gå rundt på ordinær drift

Vikings AS hadde mandag generalforsamling. Daglig leder Eirik W. Henningsen er godt fornøyd med 2019-tallene som ble presentert, men én ting er han ikke helt fornøyd med.

Følg RA Sporten på Facebook!

Kun daglig leder Henningsen, Finn Eide, Thor Steinar Sandvik og Stig H. Christiansen deltok fysisk. Generalforsamlingen ble hold med fullmakter grunnet koronaviruset.

På agendaen sto blant annet valg av nye styremedlemmer, godkjennelse av styrets forslag til årsregnskap og årsberetning. Alle forslagene ble enstemmig vedtatt.

I årsberetningen fra 2019 kom det fram at salgene av Zlatko Tripic og Kristian Thorstvedt begge blir bokførte i 2020. Dette er et viktig bidrag i det som nå er en langt sunnere økonomi. Klubben har med det penger på bok.

LES OGSÅ: Vikings nye styreleder: - Verden så definitivt ikke slik ut da jeg sa ja

Tapte én million

Årsresultatet for konsernet var et minus på en million kroner. Dette var langt bedre enn budsjettert og en sterk bedring av 2018-resultatet på minis 9,4 millioner kroner.

Daglig leder Henningsen er likevel ikke helt fornøyd.

– Vi er glade for å legge fram det beste regnskapet på mange år. Så hadde vi samtidig et negativt årsresultat. Budsjettet var minus åtte millioner og det ble stadig bedret i prognosene. Cupfinalen, med alt det ekstra salget og semifinale hjemme, ga det store løftet. Så fikk vi mer penger av mediepotten med en god serieplassering. Vi er selvsagt ikke fornøyde med at det var ekstraordinære ting som gjorde det såpass bra. Målet er å gå rundt på ordinær drift, sier Henningsen.

Økning i driftsinntekter var i 2019 på 30,9 millioner. Kostnadene gikk opp med 22,9 millioner på drift. 7,8 millioner av disse var økte lønnskostnader etter opprykket.

Egenkapital og kontantbeholdning ved årsskiftet var på 17 millioner kroner. Langsiktig gjeld var 63,7 millioner.

LES OGSÅ: Zlatko Tripic sitter fast i Tyrkia

Nytt styre

Det nye styret i Viking AS består nå av Thor Steinar Sandvik (leder), Merethe Berge Paasche (styrermedlem ny), Jan Henrik Jelsa (ikke på valg) og Erik H. Sæstad (vara). FK har valgt inn Heidi Skaare (styremedlem), Rune Bertelsen (styremedlem) og Eirik Myhre (vara) i styret.

Avtroppende styreleder Stig H. Christiansen blir også med videre i en viktig posisjon i klubben. Han skal nå lede valgkomiteen i AS de neste to årene. Der får han selskap av Marianne Amdal og Kristine Tveteraas.

Budsjettet for 2020 er fortsatt ikke vedtatt av klubbens AS.

– Dette er selvsagt grunnet koronaviruset. Det endres selvsagt på grunnet situasjonen som råder, sier Henningsen.
Han varslet i RA før helgen at klubbens administrasjon nå jobber med tre forskjellige scenarioer etter hvor lang fotballstansen blir.

LES OGSÅ: Dette sier Viking om spillerpermitteringer

Mer fra Dagsavisen