Viking

Lura-gutten Niklas Sandberg senket Viking

Et straffespark ble forskjellen på lagene i generalprøven av cupfinalen.

Bilde 1 av 3

Viking hadde et par store sjanser til å score i derbyet mot Haugesund lørdag kveld, men det ble bare ett mål - og det sto vertene for.

Da Sondre Bjørshol ti minutter før full tid blokkerte et skudd med en hånd som var i unaturlig posisjon, pekte dommeren på straffemerket.

Niklas Sandberg, den tidligere Sandnes Ulf-spilleren og Viking-supporteren, var iskald fra ellevemeteren og banket inn 1-0.

Det ble kampens eneste mål. Dermed tok FKH det første stikket. Så gjenstår det å se hvem som tar det avgjørende i cupfinalen om et par uker.

Slik var kampen:

Andre omgang:

90 min.: KJEMPEMULIGHETER FOR VIKING! Innlegg på bakre stolpe til Ibrahimaj, som velger å ta ned og gå noen steg før han skyter. Sandvik redder. Så settes Thorstvedt opp for skudd like etterpå, men han blåser den milevis over. Og så blåser dommeren. Det er over!

90 min.: Sandberg skaffer FKH en corner ett minutt på overtid, og da ser det ut til å ende med hjemmeseier her.

90 min.: To minutter er lagt til.

89 min.: Viking har kastet mange mann frem nå, men tiden er i ferd med å renne ut.

85 min.: Nære for FKH. Leite slipper til Velde, som kan skyte fra skrå vinkel. Går via Wichne og i nettveggen.

81 min.: Viking gjør sitt siste bytte. Løkberg ut for Fredrik Torsteinbø.

80 min.: MÅL! 1-0 til FKH! Niklas Sandberg er iskald fra straffemerket!

79 min.: STRAFFE TIL FKH! Leite skyter i armen til Bjørshol, som har hånden i unaturlig posisjon. Er nok korrekt det!

76 min.: Farlig fra Viking. Ibrahimaj med et hardt innlegg som Källman ikke når frem på. Pereira header på innlegg nummer to, men blir for løst og keeper tar den enkelt.

73 min.: ...som ender i enda et hjørnespark for vertene.

73 min.: Nytt hjørnespark for FKH.

70 min.: Sandberg til Velde inne i feltet. Han avslutter, men Tord Salte er med på notene og takler ballen ut til corner.

68 min.: Fint forsøk fra Sandberg som vender bort Vevatne og forsøker å curle ballen i lengste kryss. Treffer ikke godt nok og den går et stykke over.

65 min.: FKH som har fått etablert et trykk nå.

62 min.: Et innlegg fra Sandberg går i en ekkel bue, Wichne må kaste seg opp og slå den over tverrliggeren. Hadde faktisk gått inn, den.

60 min.: Mye rart nå. FKH mister ballen to ganger, men Viking klarer ikke straffe dem. Ender med et skudd fra Thorstvedt som blokkeres og ruller inn til keeper.

Rapporteres at Østensen fikk en smell i første omgang, og at det er denne som stivnet i andre omgang og gjorde at han måtte gi seg.

56 min.: Lur variant inn mot Velde. Men Fridjonsson blokkerer forsøket.

55 min.: Vevatne lager frispark like utenfor 16-meteren, nesten nede ved dødlinjen.

54 min.: Viking tvinges til enda et bytte. Even Østensen må gi seg. Sliter med foten. Muligens en strekk? Zymer Bytqi kommer inn.

52 min.: Källman nær å komme seg gjennom, men blir bare nesten. Flott pasning fra Thorstvedt i forkant.

52 min.: Skummelt innlegg fra Grindheim, men Samuelsen må rygge for å nå ballen med hodet, og får ikke noe kraft på den.

47 min.: Velde klemmer til på en retur etter hjørnesparket, men ballen suser et stykke utenfor stolpen.

47 min.: FKH vinner en tidlig corner.

46 min.: Der er vi i gang igjen.

46 min.: Austbø har som ventet gått ut i pausen. Amund Wichne tar plass i Viking-målet før andre omgang her.

Første omgang:

Austø sier til Eurosport i pausen at det ser ut som om han må gi seg, etter å ha fått en solid smell i hoften. Da blir det nok Wichne etter hvilen.

45 min: FKH kontrer og får selv en corner, men dommer blåser til pause. FKH åpnet best, men Viking tok etter hvert over og hadde en enorm mulighet da Pereiras innlegg gikk i tverrligger og stolpe. Mer jevnspilt de siste minuttene før hvilen.

45 min.: Fridjonsson slår inn, FKHs målvakt feilberegner litt, og gir corner.

45 min.: Pereira skaffer frispark i god posision for Viking ute på kanten, helt på tampen av omgangen nå.

45 min.: Mye rart her nå. Mildt sagt ikke finspilt. Tre minutter lagt til.

42 min.: Amund Wichne tar av seg overtrekken, og deretter på igjen. Austbø prøver litt til.

42 min.: Iven Austbø nede for telling igjen. Spørs om han kan fortsette her. I beste fall blir det nok bare til pause.

38 min.: Källman får ballen inne i feltet, vender opp og skyter, men blir blokkert. Legger returen ut til Bjørshol, som upresset kan skyte fra rundt 18 meter. Ballen går et godt stykke over mål.

32 min.: Går fortsatt og holder seg til siden, Austbø. Samtidig et herlig løp hjem fra Sondre Bjørshol som stopper en FKH-overgang.

31 min.: Austbø fortsetter. I hvert fall foreløpig.

29 min.: Nytt frispark fra Sandberg. Denne gangen kommer Austbø ut og bokser. Får seg en skikkelig trøkk. Må ha behandling nå. Må han bytte?

27 min.: Frispark fra Niklas Sandberg, slås inn og finner hodet til en ganske umarkert Kevin Krygård. Han header mot mål, men ganske løst og rett på Austbø. Burde fått enda mer ut av den.

25 min.: Viking har tatt over dette her etter at FKH åpnet friskest.

22 min.: Kjempesjanse til Viking etter en mye bedre periode fra bortelaget! Pereira slår inn fra høyre, ballen går via en FKH-fot og i en bue over alle, før den treffer både tverrligger og stolpe og spretter ut. Utrolig at Viking ikke tar ledelsen!

19 min: Lurt pasningsforsøk fra Løkberg, men Källman bommer på mottaket.

17 min.: FKH må bytte. Bergquist fikk seg et par smeller tidlig i kampen og må gi seg. Pascal Gregor kommer inn.

14 min.: Viking er frempå, men Pereira får en litt dårlig touch og lager deretter frispark.

8 min.: Haugesund som har styrt spillet i åpningsminuttene, og fortsetter med det. Viking har til gode å få etablert noe skikkelig spill. Ligger lavt og prøver seg på å ta kontringene når de kommer.

4 min.: FKH har åpnet friskest. Kommer til flere innlegg fra høyrekanten. Viking får ryddet unna, foreløpig.

1 min.: Da er vi i gang i Haugesund!

Før kampen:

Det er duket for en forsmak på cupfinalen når Viking drar til Haugesund for seriekamp lørdag kveld.

Tommy Høiland er fortsatt ute med skade. Zlatko Tripic er heller ikke blitt kampklar, og er ikke med i troppen.

Even Østensen går inn på hans plass. Samuel Fridjonsson er inne for Fredrik Torsteinbø, mens Tord Salte starter på stopperplass.

Da lagene møttes på SR-Bank Arena i juli, endte det 0-0.

Viking stiller følgende lag (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Tord Salte, Viljar Vevatne, Adrian Pereira - Kristian Thorstvedt, Kristoffer Løkberg, Samuel Fridjonsson - Ylldren Ibrahimaj, Benjamin Källman, Even Østensen.

Benken: Amund Wichne, Zymer Bytyqi, Johnny Furdal, Fredrik Torsteinbø, André Danielsen, Jostein Ekeland, Rolf Daniel Vikstøl.