Sport

Lover en svært verdig avskjed til Danielsen

André Danielsen (34) spiller sin aller siste hjemmekamp mot RBK søndag. Den avskjeden kommer til å være med smell.

Følg RA Sporten på Facebook!

Leder for privatmarked i Viking, Erik Bjørnø, forteller til RA at interessen for kampen mot trønderne er langt over normalen.

– Vi har akkurat passert 11.000 solgte billetter og er bare kommet til onsdag. Vi håper i alle fall å nærme oss 12.500-13.500 solgte billetter. Da vil det ikke være mange sitteplassene igjen utenom på bortefeltet, opplyser Bjørnø om.

LES OGSÅ: Sjekk lagbildet av de 74 finaleklare for Viking

Helt på toppen

André Danielsen spilte forrige torsdag sin kamp nummer 552 for Viking. Med det passerte han legendariske Svein Kvia på toppen av adelskalenderen. Nå er han mannen med flest kamper i klubbhistorien alene.

Det tallet går nok til 553 søndag. Kampen er den aller siste muligheten til å se Danielsen i aksjon på hjemmebane. Trener Bjarne Berntsen gikk overfor RA langt på vei i å antyde at Danielsen ville få spille noe i oppgjøret.

Verdig farvel

Samtidig er også muligheten til stede for at kampen også blir den aller siste i den aktive karrieren til Danielsen. Etter RBK vil kun Brann (b) og cupfinalen mot Haugesund stå igjen som muligheter.

Det Eirik Bjørnø uansett kan slå fast er at søndagens kamp skal bli en meget god markering av Danielsen.

– Dette blir nå garantert en verdig avskjed. Det er utrolig kjekt at «Andy» skal få avslutte foran et tilnærmet utsolgt SR-Bank Arena. Det varmer alle i Viking. Dette fortjener han, sier Bjørnø.

Han forteller at det planlegges en markering av hendelsen allerede i forkant av oppgjøret.

– Derfor håper vi så mange som mulig er på plass allerede før lagene kommer ut på banen på søndag. Så mye mer om hva som skal skje vil vi ikke si før kamp. Det er ikke alt Danielsen vet selv, sier Bjørnø.

Sportslig sett er kampen også viktig. Viking kan faktisk passere RBK på tabellen om alt går deres vei de siste kampene.

Mer fra Dagsavisen