Sport

Lot ikke spillerne feire opprykk tross 27 plussmål

Hinna slo mandag kveld EIK 2 med 6-1. De har en målforskjell som selvsagt gjør dem klare for 3. divisjon med én kamp igjen og tre poengs ledelse. Trener Richard Bjerga ville likevel ikke ha noen feiring.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hinna avslutter nemlig sesongen med kamp mot Midtbygden fredag. Ettersom den kampen har innvirkning på nedrykkstriden velger Bjerga den ultrakjipe tilnærmingen.

– Jeg tillot ikke spillerne å ta av etter kampen mandag. De ser nok på meg som en sur, gammel og gretten mann. Men all den tid det fortsatt er uavklart ryndt nedrykk har vi en viktig oppgave med å fullføre på en skikkelig måte. Både min barndomsklubb Hundvåg, Havdur og Midtbygden er involvert, sier Bjerga til RA.

LES OGSÅ: Hinna tapte naboduellen mot Viking

Oppvaskmøte bar frukter

Samtidig skjønner Hinna-treneren selvsagt at det etterlengtede opprykket er i boks. Laget kaster ikke bort 27 mål i siste serierunde.

Mye av nøkkelen for at de klarte å hente inn Eiger – og til slutt gå forbi – tror han ligger i et oppvaskmøte.

– Vi var ikke fornøyd med det som ble prestert i trening. Så fikk vi åpnet oss og renset ut. Etter det avga vi ikke poeng. Det har blitt 13 seirer på rad. Det er også svært gledelig at B-laget går opp til 6. divisjon. Det er viktig med en så god kamparena som mulig for juniorer og de fra A-stallen som ikke spiller. I situasjonen vi har vært i, hvor kun ett lag går opp fra 4. divisjon, har det vært vanskelig å slippe folk til, sier Bjerga.

Han regner med at det er for mange lokale lag i 3. divisjon kommende sesong til at alle havner i samme pulje. Det blir nok splittet opp.

Selv har han ikke kontrakt, men skal i møte tirsdag kveld.

– Jeg regner med å bli med videre.

LES OGSÅ: Her spionerer han på naboen

Tøffere i 3. divisjon

– Hva nå for laget? 3. divisjon er tøffere?

– Jeg føler vi har vist at vi har et høyt maksnivå i kamper mot lag fra divisjoner over oss i år. Vi klarte oss bra mot Viking og var gode både mot Sola og Hinna,sier treneren.

Laget har også møtt Sotra og flere av lagene fra 3. divisjon i treningskamper.

Klubben må nå snekre en spillerstall til møtet med 3. divisjon. Det er selvsagt usikkerhet rundt navn som Makhtar Thioune og talentet Cairo Lima.

Bjerga håper likevel at så mange som mulig blir med videre.

– Vi håper på noenlunde samme opplegg, med en litt ny innpakning.

Målet er å etablere seg i 3. divisjon.

Mer fra Dagsavisen