Sport

Løkberg om den nye karantenen: – Det er kje­de­lig for alle

Fredag havnet Viking-spillerne, sammen med resten av toppfotballen, i fritidskarantene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Un­der den tak­tis­ke tre­nings­øk­ten til Viking før kam­pen mot Ro­sen­borg meld­te Norges Fotballforbund om nye til­tak i topp­fot­bal­len.

Viking-spil­ler­ne, og alle and­re spil­le­re og tre­ne­re i topp­fot­bal­len, er nå i fri­tids­ka­ran­te­ne.

– Klub­be­ne og spil­ler­ne har vært flin­ke til å føl­ge smit­te­vern­reg­le­ne un­der­veis og vi fø­ler at vi fort­satt har kon­troll, men vi tar in­gen sjan­ser nå. Med dis­se til­ta­ke­ne får vi enda bedre kon­troll, sier le­der av kon­kur­ran­se­av­de­lin­gen, Nils Fis­ke­tjønn, i pres­se­mel­din­gen.

LES OGSÅ: Viking tar virusgrep

Fritidskarantene

Midt­ba­ne­spil­ler i Viking, Kris­tof­fer Løkberg, er blant dem som nå går inn i en slags fri­tids­ka­ran­te­ne. Det be­tyr at sko­le og jobb er til­latt, samt le­ve­ring på sko­le og bar­ne­ha­ge der­som det er nød­ven­dig.

– Det er kje­de­lig for alle. Vi skal også huske på at vi er hel­di­ge som får lov å gå på job­ben vår, og fak­tisk ha en til­nær­met nor­mal tre­nings­hver­dag. Det er ikke synd på oss, sier Løkberg til RA.

LES KOMMENTAR: Et skifte som kan ha kostet 

Stren­ge­re reg­ler

Spil­ler­ne skal hel­ler ikke bru­ke of­fent­lig trans­port, og får ikke gå på bu­tik­ken med mind­re det er helt nød­ven­dig. Da må munn­bind be­nyt­tes.

Be­slut­nin­gen fra NFF er tatt sam­men med in­ter­es­se­grup­pe­rin­ger og me­di­sins­ke råd.

Viking-tre­ner Bjar­ne Berntsen tror ikke si­tua­sjo­nen blir ut­slags­gi­ven­de for spil­ler­ne nå.

– Det på­vir­ker dem ikke, men det er spen­nen­de å se om vi full­fø­rer se­son­gen. Rundt om i Eu­ro­pa får lagene spille kam­per, selv om en på laget er smit­tet. Da er det kun den som er smit­tet som må ut. Her får det kon­se­kven­ser for hele laget, som blir satt i ka­ran­te­ne, sier Berntsen.

Hos de mør­ke­blå har to spil­le­re vært smit­tet. Først var det Sebastian Sørlie Henriksen, som fikk ko­ro­na­vi­ru­set på­vist et­ter tre­nings­lei­ren i Mar­bel­la i mars. I til­legg har det vært ut­brudd i ju­ni­or­aka­de­mi­et, blant tre­ner­ne. I mid­ten av ok­to­ber tes­tet Veton Berisha po­si­tivt. I det før­s­te til­fel­let, med Sørlie Henriksen, var laget al­le­re­de i rei­se­ka­ran­te­ne. Da Berisha ble smit­tet ble alle spil­ler­ne som had­de vært på tre­ning med ham satt i ka­ran­te­ne. De gjor­de at Viking fikk et langt av­brekk uten kam­per, da det også var lands­lags­pau­se.

Laget i Jåt­tå­vå­gen har spilt tre kam­per et­ter smit­te­ka­ran­te­nen og lands­lags­pau­sen. Det har endt med tap mot Haugesund hjem­me, uav­gjort mot Sta­bæk bor­te, og ons­dag ble det tap mot Odd på Ska­ge­rak Arena.

Mer fra Dagsavisen