Viking

Løkberg: – Akkurat der og da hadde jeg mest lyst å legge meg ned og skrike

Før halvtimen var spilt måtte han hjelpes av banen i semifinalen mot gamleklubben. Men da lagkompisene sørget for cupfinale, var det verdt det for Kristoffer Løkberg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med en solid Donald-kul over øyet og en vond vrist, kom en mørbanket, men fryktelig blid Kristoffer Løkberg ut til pressen etter festforestillingen som endte med plass i cupfinalen 2019.

– Det der så ikke godt ut. Hvordan føles det?

– Akkurat nå føles det helt fantastisk, svarer Løkberg overfor RA og gliser.

Etter kampen hadde han mest vondt i vristen, hvor han fikk en stempling tidligere i kampen. Den hadde nok gjort at han måtte gi seg etter hvert uansett.

LES OGSÅ: «Det er fort starten på noe enda større»

– Kunne knekt en legg om det så var

Men da han i en hodeduell med Mads Reginiussen først traff ballen og deretter motspillerens bakhode, skjønte han  med én gang at det var over. Synet var tåkete, og kulen gjorde at han hadde begrenet sikt. Dermed var det bare å, noe fortumlet, få hjelp av banen og innse at han ikke fikk bidra videre i kampen om cupfinalen.

– Hvordan var det å spasere av der og innse at det var over for din del?

– Enormt kjipt. Akkurat der og da har du lyst å legge deg ned og skrike. Men det er sånn fotball er, sånne ting skjer som regel på verst tenkelige tidspunkt. Men vi vant. Det var det viktigste. Jeg kunne knekt en legg om det så var, så lenge vi bare vant, sier Løkberg.

LES OGSÅ: Berntsen setter prestasjonen som den nest største i trenerkarrieren

Han lå inne til behandling resten av første omgang, og kom ut igjen på stadion like før Benjamin Källman satte inn 3-0-målet.

– Selv på 3-0 var det et helvete å se på, men guttene gjorde en kjempejobb, sier Løkberg.

Nå ser han frem til å få spille cupfinale. Han påpeker at det ikke er mange som får oppleve det i løpet av karrieren. Man må være heldig, og være i rett klubb til rett tid, mener han. Det er defintivt Løkberg nå.

LES OGSÅ: Rørt Henningsen: – I fire år har jeg sagt at «drømmen lever». Nå gikk den i oppfyllelse.

Og selv om han er strålende fornøyd på sin egen, klubbens og Stavanger-publikummets vegne, legger han ikke skjul på at det var spesielt å knuse cupdrømmen til folk han er glad i i Ranheim.

– Er vristen så vond at du ikke rester neste kamp?

– Det er lenge til neste kamp, er det ikke?, svarer Løkberg og smiler lurt, vel vitende om at Lillestrøm venter i serien allerede søndag.

Mer fra Dagsavisen