Sport

Vraker Brann for å se Viking

NAVN I NYHETENE: Brodd-sjef Kyrre Sandven vraker sin mors Brann om kampene kolliderer.

Følg RA Sporten på Facebook!

HVEM: Kyrre Sandven (44)

Hvorfor: Er i gang med sin første sesong som daglig leder i Brodd Fotball.

– Hvor len­ge har du vært 
i Brodd egent­lig?

– Jeg har vært an­satt si­den 1. ja­nu­ar, men jeg har vært ak­tiv i åtte år. Jeg har vært tre­ner for uli­ke lag, sit­tet i sty­ret og vært sports­lig le­der. Det har vært man­ge for­skjel­li­ge rol­ler. Mye kiosk og dug­na­der. Det be­gyn­te for­sik­tig, så ble det mer og mer. Det er en livs­stil.

– Hvor­dan er det å jobbe i en fot­ball­klubb?
– Det er utro­lig kjekt. Jeg har len­ge kun­net ten­ke meg å jobbe med fot­ball. Da mu­lig­he­ten kom for å gjø­re det i klub­ben min var det helt per­fekt. Det fin­nes ikke noe bedre. Det er eks­tremt me­nings­fullt. Jeg våk­ner og gle­der meg til å gå på jobb.

LES OGSÅ: Nå kan Brodd reise som verdensstjernene

– Hva gjor­de du før du star­tet å jobbe med fot­ball på full­tid?
– Jeg job­bet med per­so­nal­re­stau­ran­ter og ca­te­ring. Der var jeg i el­le­ve år, og gjor­de mye for­skjel­lig. Jeg had­de an­svar for drif­ten her i re­gi­o­nen, og job­bet med å slå sam­men tre sel­ska­per. Et­ter noen år i IT-av­de­lin­gen var det ikke noe å ten­ke på da mu­lig­he­ten i Brodd åp­net seg.

– Det har vært strenge re­strik­sjo­ner på tre­ning de siste må­ne­de­ne. Har du fått trent noe selv ?
– In­gen fot­ball! For meg er det ikke noe å spille fot­ball med en me­ters av­stand. Jeg sprin­ger hel­ler en tur til da­gen. Vi får se om jeg spil­ler litt fot­ball igjen når ting åp­ner opp. Det er vel­dig kjekt, men i en tra­vel hver­dag er det enk­le­re å trene når det fin­nes smutt­hull.

LES OGSÅ: Dette sier assistkongen om framtiden

– Å jobbe i en klubb kan være kre­ven­de, med lan­ge da­ger. Hva er det som mo­ti­ve­rer deg?
– Jeg sy­nes det er vel­dig kjekt å jobbe med men­nes­ker. Det er gi­ven­de å se at jeg kan være med og gjø­re en for­skjell. Jeg er van­vit­tig glad i spil­let. Det å få jobbe med li­den­ska­pen, i kom­bi­na­sjon med barn og unge, er me­nings­fylt for meg.

– Du fram­står som en ren Brodd-pat­ri­ot. Hvil­ke klub­ber føl­ger du egent­lig i Norge og ut­lan­det?
– Jeg føl­ger Brodd, som er klub­ben i mitt hjer­te. Jeg føl­ger også Man­ches­ter United, men det har blitt mind­re de siste åre­ne. Der følgte jeg tet­te­re med for ti år si­den. Det ble mind­re et­ter Sir Alex Ferguson ga seg. Min mor er fra Bergen, så jeg føl­ger Brann. De siste åre­ne har jeg be­gynt å føl­ge Viking, og i fjor valg­te jeg ofte å se dem i ste­det for Brann om kam­pe­ne gikk sam­ti­dig.

LES OGSÅ: Nå blir Veton snytt for pipekonsert fra 16.000 i Bergen

– Hvil­ken bok har be­tydd mest for deg?
– Det var et godt spørs­mål. Bøker av Jo Nesbø li­ker jeg godt.

– Hva gjør deg lyk­ke­lig?
– Når de rundt meg har det bra. Både fa­mi­lie og de jeg job­ber med. I til­legg set­ter jeg stor pris på full ak­ti­vi­tet på fot­ball­ba­nen.

– Hvem var din barn­doms­helt?
– Mons Ivar Mjelde, Die­go Maradona og Eric Can­to­na var hel­te­ne jeg så opp til da jeg var li­ten. Jeg had­de fak­tisk stiv kra­ge og «Can­to­na» på ryg­gen un­der rus­se­ti­den min.

– Hva mis­li­ker du mest ved deg selv?
– Jeg kan nok bli litt vel opp­slukt i ting, og da glem­mer jeg de rundt meg litt. Det er ikke en god egen­skap. I til­legg har jeg litt tyn­ne over­ar­mer.

– Hva gjør du når du skei­er ut?
– Da spi­ser og drik­ker jeg godt, og dan­ser på bor­det. I den rek­ke­føl­gen.

– Hva er du vil­lig til å gå i de­mon­stra­sjons­tog mot?
– Jeg ville gått i de­mon­stra­sjons­tog for at alle barn og unge skal ha like ret­tig­he­ter til å del­ta i de ak­ti­vi­te­te­ne de øns­ker å del­ta på. Bak­grunn og øko­no­mi skal ikke ha be­tyd­ning for hvil­ke mu­lig­he­ter en har for å drive ak­ti­vi­tet.

– Er det noe du ang­rer på?
– Jeg ang­rer på at jeg klip­pet ned en 14 år gam­mel Alek­san­der Stang Aune for 17 år si­den. Jeg var be­trak­te­lig eld­re, men måt­te feie ham ned i frust­ra­sjon et­ter å ha blitt drib­let for mye gjen­nom kam­pen. Det går hel­dig­vis bra.

– Hvem ville du helst stått fast i hei­sen med?
– Da ville jeg helst stått fast med Eric Can­to­na. Jeg had­de lyt­tet til ham. Det had­de vært eks­tremt fa­sci­ne­ren­de på alle mu­li­ge må­ter.

LES OGSÅ: Dette sier Berntsen om treningskamper

Mer fra Dagsavisen