Sport

Lokal barnefotball for første gang koronarammet

Koronasmitten stiger i regionen. Nå har også den lokale barnefotballen blitt rammet i en sak.

Følg RA Sporten på Facebook!

Et lag i ungdomsavdelingen til Sola FK har utsatt to kamper denne uken etter at tre spillere er satt i karantene som nærkontakter til foresatte som har påvist koronasmitte. I tillegg er en spiller på et annet lag i klubben isolert etter påvist koronasmitte.

Dette er det første tilfellet av direkte smitte som får følger for avviklingen av fotballen her lokalt etter at det ble åpnet opp for barnefotballen.

– Jeg kan bekrefte at vi må finne nye tidspunkter for to kamper på grunn av dette, sier daglig leder Morten Wiik Larsen i Sola til RA.

LES OGSÅ: Kretslederen skjønner frustrerte klubber

Smittet av foresatte

Han opplyser at den smittede spilleren har pådratt seg viruset gjennom sine foresatte – ikke gjennom fotballen. De tre spillerne som er tatt ut i karantene er nærkontakter, men spiller ikke på samme lag. Ingen av spillerne på det laget som nå får utsatt kamper har fått påvist smitte.

Wiik Larsen forteller at den smittede ikke deltok på noen aktiviteter i regi Sola FK forrige uke. Derfor har heller ikke kommuneoverlegen krevd hele lag i karantene i klubben og treninger kan fortsette som normalt.

– Vi er egentlig ikke pålagt å utsette disse kampene, men gjør det som et føre var. Dessuten tar vi ordførernes oppfordringer om minst mulig innendørs aktivitet til etterretning. Foreldremøter og annen møtevirksomhet inne er utsatt og garderobene stenges, sier Wiik Larsen.

Kretsleder Erik Løland hadde ikke hørt om tilfellet da RA tok kontakt onsdag, men var rask med å tilby Sola bistand.

Han forventer flere tilfeller hvor kretsen må omberamme kamper grunnet smitte eller karantener framover.

– Så vidt jeg vet er dette det andre tilfellet hvor vi må utsette kamper grunnet karantene her. Vi hadde et tilfelle på Jæren også i midten av august etter en fotballskole. Da fikk Orstad utsatt en kamp. De håndterte dette eksemplarisk. Det var ingen smitte i det tilfellet, sier leder Erik Løland i NFF Rogaland til RA.

Dette er med andre ord det første tilfellet her hvor det er smitte involvert – selv om den ikke har oppstått via fotballen.

Tidligere har Vikings A-lagsstopper Sebastian Sørlie Henriksen vært ute i lang tid med koronasmitte.

Etter at barnefotballen åpnet igjen etter sommeren har vi her i distriktet mer eller mindre vært skånet for smitte i fotballen. Samtidig peker Løland på at fotballen er et speilbilde av samfunnet ellers. Nå er tallene på vei opp.

– Det er sannsynlig at vi også vil bli påvirket framover, sier Løland.

– Hva skjer om det kommer smitte eller karantener?

– Det som skjer er at vi er behjelpelige og stiller vår beredskapsgruppe tilgjengelig. Nå har vi ikke vært i kontakt med Sola om dette tilfellet, men vi flytter selvsagt kamper.

LES OGSÅ: Hele sesongen avlyses fra 3. divisjon og ned

Minus for Kretsen

Selv om kretsen ikke har blitt mye direktepåvirket av korona så langt, er den indirekte skaden større.

Flere ansatte var permitterte i mars, april og mai. Dessuten kommer tap nå som fotballsesongen for de voksne under 2. divisjon er avlyst.

– Estimatene vi gjorde var på at tap på rundt to millioner. Tallene vi presentere på forrige styremøte var betraktelig bedre. Kretsen styrer mot et minus på 600.000-700.000 i år. Det handler også mye om sparing. Blant annet er det mye reisevirksomhet som ikke kan gjennomføres. Så treffer også den andre krisepakken fra regjeringen bedre. Der får vi blant annet søke om refusjon for tapt lagpåmeldingsavgift og vi vil få igjen 70 prosent av dette, sier Løland.

Mer fra Dagsavisen